Bitcoin hos Bettingsidor » Vilka spelbolag accepterar Bitcoin 2021?

Spelbolag med Bitcoin

Genomgång av hur du använder Bitcoin som betalningsmetod

Om Bitcoin

Ingen har väl missat kryptovalutan Bitcoins framgångsresa från ett värde av $0.39 år 2010 till toppen på $20.000 i slutet av 2017. Idag är en Bitcoin värd cirka $7000 men värdet förändras snabbt både upp och ner. Kryptovalutan har snabbt etablerat sig på många marknader online och spelbranschen är inget undantag. I denna text förklarar vi vad Bitcoin är, hur det fungerar samt vilka spelbolag som tillåter insättningar med Bitcoins.

Vad är Bitcoin?

Bitcoin är en digital valuta även kallad kryptovaluta som skapades år 2009 för enklare betalningar online utan någon inblandning från en tredje part. Varken staten eller några banker har någon inblandning i Bitcoin vilket gör att valutan endast styrs av den fria marknaden. Transaktionerna sker dessutom helt anonymt vilket innebär både för och nackdelar vilket vi kommer till senare. Enkelt förklarat är Bitcoin alltså en digital valuta som du kan göra transaktioner med online helt anonymt och utan inblandning från en tredje part.

  • Digital valuta/kryptovaluta
  • Snabba, avgiftsfria transaktioner till hela världen dygnet runt.
  • Oberoende valuta utan inblandning från stat, bank eller institutioner.

Hur fungerar Bitcoin?

Att förklara hur Bitcoin fungerar i en mindre text är inte helt enkelt och ska vi gå in på alla detaljer krävs nästan en lång bok för att förklaringen ska vara korrekt. Bitcoin drivs av en så kallad blockkedja som samlar information om alla transaktioner och blockkedjan ser till så att alla transaktioner sker korrekt till och att den personliga integriteten förblir anonym via kryptografi. För att få tillgång till Bitcoins behöver du öppna en Bitcoin plånbok där du får en privat nyckel till dina Bitcoins. När du väl öppnat en Bitcoin-plånbok kan du börja skicka och ta emot Bitcoins genom blockkedjan. Varje transaktion bekräftas i blockkedjan genom utvinning från så kallade miners.

Så kommer du igång med Bitcoins:

  1. Öppna en Bitcoin-plånbok
  2. Börja köp Bitcoins
  3. Säkra upp dina Bitcoins
  4. Börja göra transaktioner med Bitcoins

Spelbolag med Bitcoin

Idag är det väldigt få spelbolag som tillåter Bitcoin som betalningsmetod. De flesta spelbolagen som tillåter det är spelbolag som till 100% riktar in sig på Casino och inte sportsbetting. Det går dock att komma runt detta och ändå göra insättningar på sätt och vis genom Bitcoins. För det krävs ett Skrill eller Neteller konto. Hos både Skrill och Neteller kan du göra insättningar med Bitcoins som omvandlas till den valuta du vill. Därifrån kan du göra en insättning till spelbolaget. Samma gäller för uttag, där du kan göra ett uttag till ditt Skrill/Neteller konto och därifrån köpa tillbaka Bitcoins. Men inga spelbolag med licens inom EU tillåter idag direkta insättningar med Bitcoins. Något som troligtvis kommer att förändras inom snart framtid när Bitcoin och övriga kryptovalutor blivit mer accepterade och får ett mer stabilt värde.

FAQ Bitcoin

Fördelar med Bitcoin?

Det finns väldigt många fördelar med Bitcoin som har gjort den digitala valutan så populär. De främsta fördelarna är att transaktionerna sker anonymt utan inblandning från tredje part samt att transaktionerna sker snabbt och säkert.

Nackdelar med Bitcoin?

Nackdelarna med Bitcoin är dels att valutans värde är väldigt ostabilt. Den som köpte på sig Bitcoins vid starten 2009/2010 och har behållit sina Bitcoins är troligen multimiljonär nu. Men för den som köpte Bitcoins i slutet av december 2017 kan fått se sitt värde mer än halverats.

Är Bitcoin säkert?

Ja, transaktioner med Bitcoins är väldigt säkert i jämförelse med andra betalningsmetoder. Betalningarna sker via en blockkedja som bygger på avancerad matematik och kryptografi, allt för att göra transaktionerna säkra.

Avgift med Bitcoin?

Att skicka Bitcoins genom blockkedjan i sig är helt avgiftsfritt med undantaget att du får lägga till en frivillig avgift om du vill. Företag eller spelbolag kan dock ta en avgift för insättningar via Bitcoins, men det är en annan femma.

Hur lång tid tar betalningar med Bitcoin?

Väntetiderna för att dina transaktioner med Bitcoins kan variera. Men vanligtvis tar det cirka 10-40 minuter innan din betalning har bekräftats blivit mottagen till rätt adress.