Grupp D - EM 2020 » Resultat, Tabell, Odds & laginfo
England

Grupp D

I Grupp D går England och Kroatien in som favoriter till att gå till slutspel. Tjeckien har en ung och intressant trupp men det ska nog ske mycket till för att dom ska kunna utmana något av dom här två lagen. Det fjärde och sista laget i Grupp D blir klart 31:a mars då Playoff-träd C avgörs.

Grupp D - Fotbolls EM 2020

LagSMVOLMSP
KroatienKroatien000000
TjeckienTjeckien000000
EnglandEngland000000
Playoff-vinnare CPlayoff-vinnare C000000

📅 Spelschema Grupp D

Omgång 1

 • Söndag 14:e juni kl 15:00 England - Kroatien (London)
 • Måndag 15:e juni kl 15:00 Playoff-vinnare C - Tjeckien (Glasgow)

Omgång 2

 • Fredag 19:e juni kl 18:00 Kroatien - Tjeckien (Glasgow)
 • Fredag 19:e juni kl 21:00 England - Playoff-vinnare C (London)

Omgång 3

 • Tisdag 23:e juni kl 21:00 Tjeckien - England (London)
 • Tisdag 23:e juni kl 21:00 Kroatien - Playoff-vinnare C (Glasgow)

Till fullständigt spelschema för EM 2020

Odds för Vinnare Grupp D

Odds för "Två bästa från Grupp D"

Rolig fakta om Grupp D

⭐ 3 stjärnor i Grupp D:

 • Raheem Sterling
 • Luka Modric
 • Harry Kane

 👀 Håll ett öga på:

De engelska ungtupparna. Det var länge sedan England hade så många talangfulla ynglingar i de offensiva positionerna. Harry Kane, Raheem Sterling och Marcus Rashford har redan etablerat sig i fotbollseliten, men där bakom knackar Jadon Sancho, Callum Hudson-Odoi och Tammy Abraham på.

🔢Siffran:

465. Tjeckiens förbundskapten Jaroslav Silhavy är den spelare som noterats för flest matcher av alla i den tjeckiska högstadivisionen. Nu har han lett Tjeckien till EM-slutspel för sjunde mästerskapet i rad.

Bettingstugan tippar Grupp D:

1. England

2. Kroatien

3. Tjeckien

4. Playoff-segrare C

(En av Englands största talanger är Jadon Sancho. Här ser ni Sancho förnedra Harry Maguire på träning för att senare även briljera med en snygg straff)

🏳 England EM 2020

Förväntningarna är skyhöga på titeltörstande England inför sommarens fotbolls-EM. Gareth Southgates lag tog sig till semifinal i VM för två år sedan, där det tog stopp mot blivande EM-kvalgruppsmotståndaren Kroatien, men nu vill engelsmännen vinna en stor mästerskapstitel för första gången sedan historiska VM-guldet på hemmaplan 1966

Wembley EM 2021 Final

England spelar samtliga gruppspelsmatcher i London och på Wembley!

EM 2020 är uppmålat som kontinentens mästerskap med en drös olika spelorter, men det går inte att komma ifrån att England kan dra fördel av att man kommer spela samtliga gruppspelsmatcher på Wembley, där även en åttondelsfinal, en semifinal och finalen kommer att spelas. England dominerade sin kvalgrupp och har en kvalitetsfylld trupp, men som vanligt har engelsmännen en del hjärnspöken att brottas med när det vankas stora mästerskap.

Läs mer om England inför Fotbolls-EM 2020

Fakta om England:
 • Tränare: Gareth Southgate
 • Vägen till EM 2020: Segrare Grupp A
 • Bästa målskytt i EM-kvalet: Harry Kane (12 mål)
 • Antal EM: 9
 • Bästa placering i EM: Trea, 1968
 • Världsranking: 4

🇭🇷 Kroatien EM 2020

VM-tvåan från 2018 har fått behålla stommen från två år sedan, även om Mario Mandzukic avslutade landslagskarriären efter VM-silvret i Ryssland. Det kroatiska mittfältet är fortfarande fyllt till bredden med spelare av yppersta världsklass. Eller vad sägs om Luka Modric, Mateo Kovacic, Ivan Rakitic, Marcelo Brozovic, Milan Badelj och Marko Rog? Nog har Zlatko Dalic lite att fundera på för att få fram starkast lag för dagen. Offensivt finns Ivan Perisic och Ante Rebic, samtidigt som Dinamo Zagrebs Bruno Petkovic och Everton-floppen Nikola Vlasic, numera i CSKA Moskva, presterat bra under kvalspelet. 

Kroatien EM 2020 Betting Grupp D Vinnare

Luka Modric var fenomenal under VM 2018!

Kroatien har stött på både små och stora hinder under de två år som passerat sedan finalförlusten mot Frankrike på Luzhniki-stadion i Moskva, men Kroatien kommer säkerligen vara att räkna med under sommaren.

Läs mer om Kroatien inför Fotbolls-EM 2020

Fakta om Kroatien:
 • Tränare: Zlatko Dalic
 • Vägen till EM 2020: Segrare, Grupp E
 • Bästa målskytt i EM-kvalet: Bruno Petkovic (4 mål)
 • Antal EM: 5
 • Bästa placering i EM: Kvartsfinal 1996 & 2008
 • Världsranking: 6

Tjeckien EM 2020

Det är inte det mest namnkunniga av landslag, ändå har Tjeckien faktiskt mäktat med att kvalificera sig för sju raka EM-slutspel. En imponerande bedrift. Den trenden såg dock ut att vara på väg att brytas den här gången, men ett förbundskaptensskifte i september 2018, när impopuläre Karel Jarolim ersattes av Jaroslav Silhavy förändrades lyckan för Tjeckien. Silhavy lyckades på kort tid med att ingjuta mod i truppen och på relativt kort tid både finna lagets styrkor och nyckelpjäser, och implementera ett spelsätt som låter styrkorna komma fram. 

Tjeckien Fotbolls EM 2020 Spelschema Matcher

Tjeckien är ett starkt kollektiv som visat sig vara svårslagna.

Tjeckien är ett välorganiserat lag, men bristen på stjärnspelare med ”x-factor” kan bli ett potentiellt bekymmer, och Patrik Schick behöver nog vara i toppslag i sommar om Tjeckien ska kunna ta sig vidare. Tjeckien visade dock att det finns kapacitet i laget genom att besegra England i kvalet.

Läs mer om Tjeckien inför Fotbolls-EM 2020