Sverige EM 2021 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp E
Sweden

Sverige

Det svenska landslaget fortsätter skämma bort oss fans med grymma prestationer. Janne Anderssons mannar stod för ett grymt EM-kval och vi hoppas nu formen håller i sig, målsättningen är utan tvekan en slutspelsplats.

Grupp E - Fotbolls EM 2021

LagSMVOLMSP
SpanienSpanien000000
SverigeSverige000000
PolenPolen000000
Playoff-vinnare BPlayoff-vinnare B000000

Spelschema

📅 Sveriges spelschema i EM 2021

  • Måndag 15:e juni kl 21:00 Spanien - Sverige (Bilbao)
  • Fredag 19:e juni kl 15:00 Sverige - Playoff-vinnare B (Dublin)
  • Onsdag 24:e juni kl 18:00 Sverige - Polen (Dublin)

🇸🇪 Startelva & laguppställning för Sverige i Fotbolls-EM 2021

Formation: 4-4-2

  • Målvakt: Olsen
  • Försvarare: Lustig, Granqvist, Lindelöf, Augustinsson
  • Mittfält: Larsson, Olsson, Ekdal, Forsberg
  • Anfall: Quaison, Berg
Sverige startelva EM2021
Janne Andersson Sverige Fotbolls-EM 2021 Grupp E

Janne Andersson har lyckats få ihop ett samspelt landslag som kan störa vilket lag som helst

💸 Spela på att Sverige vinner EM 2021

⭐ Sveriges tre största stjärnor

Victor Nilsson Lindelöf

Blandar och ger lite grann i Premier League, men Victor Nilsson Lindelöf startar ändå vecka ut och vecka in i Manchester United. I landslaget tar ”Vigge” sällan ett felsteg. Oerhört följsam och duktig på att läsa spelet, och en värdefull och lugn uppspelsfot. Fungerar utmärkt med Andreas Granqvist.

Victor Nilsson Lindelöf Sverige Fotbolls-EM 2021 Grupp E

Victor Nilsson Lindelöf är vår just nu största stjärna

Robin Olsen

Den svenske burväktaren har inte gjort många misstag sedan han tog över rollen som förstamålvakt i landslaget. Olsen är en trygg sista utpost, som också kan bjuda på idioträddningar när det behövs – vilket han också visade i kvalet mot Spanien.

Robin Olsen Spelschema Sverige Fotbolls EM 2021 Grupp E

Robin Olsen kommer få jobba hårt under EM 2021. Formtoppen är ett måste om vi ska gå långt.

Albin Ekdal

Skadedrabbade Albin Ekdal är en absolut nyckel på det svenska mittfältet och han saknas stort när han inte finns att tillgå. Klok, taktiskt disciplinerad och en ledare på planen. Dessutom fina passningsfötter som ofta hjälper Sverige att snirkla sig ur trånga, svåra situationer.

Albin Ekdal Sverige Grupp E Fotbolls-EM 2021

Albin Ekdal har smugit upp som en av våra absolut viktigaste spelare

💰Sveriges största talang - Alexander Isak

Alexander Isak

Har inte riktigt lyckats lägga beslag på en startplats i Real Sociedad, men den forne AIK- och Borussia Dortmund-anfallaren är fortsatt en spelare som Sverige hoppas oerhört mycket på. Isak har allt för att bli Sveriges ledande anfallare för ett decennium framöver.

Alexander Isak Sverige Fotbolls-EM 2021

Alexander Isak är nära startelvan till Fotbolls-EM 2021. En bra vår kan skicka in honom i hetluften direkt emot Spanien 15:e juni

✈️ Sveriges EM-trupp 2021

Kollektivet var stjärnan som tog Sverige hela vägen till kvartsfinal i VM i Ryssland för två år sedan och det fortsätter att vara organisationen och arbetskapaciteten som ska ta det här svenska laget framåt i sommar. Utöver att vara taktiskt slipade, där varenda spelare vet precis vad som förväntas, har Sverige adderat lite spets under de två åren som förflutit sedan VM 2018. Kristoffer Olsson har flyttat till Ryssland och tagit ytterligare kliv i sin spelarutveckling, vilket gjort att han lagt beslag på den centrala mittfältspositionen bredvid självskrivne (och skadedrabbade) Albin Ekdal. Med Ekdal och Olsson har Sverige inte bara taktisk disciplin, utan även två spelare med väldigt fina passningsfötter vilket ger Sverige ännu en dimension i det offensiva spelet. 

Ifrågasatte Marcus Berg visade vad han går för i slutet av kvalet och är viktig för Sverige

Backlinjen är mer eller mindre intakt med Victor Nilsson Lindelöf, Mikael Lustig och – troligtvis – Andreas Granqvist framför Robin Olsen. Pierre Bengtsson har också gjort det oväntat bra i Ludwig Augustinssons frånvaro till vänster i backlinjen. Offensivt har Sverige dessutom betydligt fler alternativ. Ifrågasatte Marcus Berg är oerhört viktig för Sverige med sina targetegenskaper och sitt försvarsspel och lär starta. Robin Quaison, som var bästa målskytt i kvalet, är favorit att starta bredvid även om Alexander Isak och Sebastian Andersson utmanar bakom. 

Den mest intressanta mästerskapstruppen ett svenskt landslag kan ståta med på väldigt länge

Emil Forsberg är Sveriges offensiva stjärnnamn och är given till vänster. Det lär även Viktor Claesson vara om han tar sig tillbaka från sin korsbandsskada och hinner hitta formen i tid. Därutöver finns trygge Sebastian Larsson och superspännande ynglingen Dejan Kulusevski, som går som tåget i Serie A. Det känns som den mest intressanta mästerskapstruppen ett svenskt landslag kan ståta med på väldigt länge.

🇪🇺 Sveriges EM-kval 2021

Sverige tampades med Norge och Rumänien om att lägga beslag på andraplatsen bakom Spanien i Grupp F. Förlorade bara en match i kvalet (klara 3-0 borta mot Spanien) och säkrade till slut andraplatsen med fyra poängs marginal ner till grannen Norge.

📽 Bettingstugans videoklipp på Sverige

Dejan Kulusevski gör stor succé i Parma och kan bli en joker för Sverige i sommar.