Portugal EM 2020 » Resultat & VM Trupp, Startelva » Grupp F
Portugal

Portugal

Dom regerande Europamästarna Portugal har fått en mardrömslottning till EM 2020 då man hamnade med två andra förhandsfavoriter till att vinna mästerskapet. Portugal har dock en riktigt stark trupp med en bra blandning mellan talang och rutin. Trion Bernardo Silva, Ronaldo och Joao Felix kommer orsaka många problem för motståndarnas försvar!

Grupp F - Fotbolls EM 2020

LagSMVOLMSP
TysklandTyskland000000
FrankrikeFrankrike000000
PortugalPortugal000000
Playoff-vinnare APlayoff-vinnare A000000

📅 Portugals spelschema i EM 2020

 • Tisdag 16:e juni kl 18:00 Playoff-vinnare A (D) - Portugal (Budapest)
 • Lördag 20:e juni kl 18:00 Portugal - Tyskland (München)
 • Onsdag 24:e juni kl 21:00 Portugal - Frankrike (Budapest)

Startelva & laguppställning för Portugal i Fotbolls-EM 2020

Formation: 4-3-3

 • Målvakt: Rui Patricio
 • Försvarare: Cancelo, Rubén Días, Pepe, Guerreiro
 • Mittfält: William Carvalho, Bruno Fernandes, Rúben Neves
 • Anfall: Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, João Félix
  Fernando Santos

  Tränare för Portugals stjärnor är Fernando Santos

  💸 Spela på att Portugal vinner EM 2020

  ⭐ Portugals tre största stjärnor

  Cristiano Ronaldo

  Alltjämt Portugals självskrivna stjärna, ledare och målkung. Producerade elva mål i kvalet och kommer behöva vara tungan på vågen även i sommar om Portugal ska kunna gå långt.

  Ronaldo Skytteligan Fotbolls-Em odds Grupp F

  Ronaldo har varit Mr. Portugal dom senaste åren och kommer leda laget i sommar

  Bruno Fernandes

  En fantastisk mittfältare som inte lär blir kvar i Sporting Lissabon särskilt länge. En poängmaskin som gör både mål och assist i mängder från sin tvåvägsposition på mittfältet. Spelar ofta chansartat och väljer alternativ med potentiellt hög avkastning, och lyckas allt som oftast – vilket statistiken vittnar tydligt om.

  Bernardo silva Portugal Startelva Laguppställning

  Manchester Citys Bernardo Silva är en nyckelspelare i Portugal

  Bruno Fernandes

  En fantastisk mittfältare som inte lär blir kvar i Sporting Lissabon särskilt länge. En poängmaskin som gör både mål och assist i mängder från sin tvåvägsposition på mittfältet. Spelar ofta chansartat och väljer alternativ med potentiellt hög avkastning, och lyckas allt som oftast – vilket statistiken vittnar tydligt om.

  Bruno Fernandes mittfältare Portugal Trupp

  Sporting Lissabons kapten Bruno Fernandes är en underskattad poängspelare i Portugal

  💰Portugals största talang - João Félix

  João Félix kan bli precis hur bra som helst. Anfallaren, som värvades till Atlético Madrid för en miljardsumma förra sommaren, har teknik, fart, spelförståelse och är en naturlig avslutare. När han får bygga upp lite mer fysik och skaffa sig lite mer rutin kommer han bli oerhört svårstoppad.

  Joao Felix

  Joao Felix är Portugals nästa storstjärna

  ✈️ Portugal EM-trupp 2020

  Portugal har en trupp av absoluta världsklass. Inte ens Cristiano Ronaldo kan undkomma ålderns hemska grepp, men än kan Juventus-anfallaren producera insatser av yppersta toppklass – vilket hans elva mål i kvalspelet tydligt vittnade om. 

  Mittfältet är fullsprängt av kvalitet

  Mittfältet är fullsprängt av kvalitet. William Carvalho är ankaret, och därutöver har Bruno Fernandes, Rúben Neves och Bernardo Silva utvecklats ännu mer de gångna säsongerna. Dessutom finns rutinerade, och alltjämt mycket skickliga, João Moutinho att tillgå. 

  Offensivt är Ronaldo förstås stjärnan, men Atlético Madrids rekordvärvning João Félix har också stormat ut på den internationella scenen och är en spelare att verkligen hålla ögonen på. Goncalo Guedes är också en väldigt duktig ytter när han får det att stämma, även om skadebekymmer hindrat honom från att få den karriärsbana som många förväntade sig efter den inledande succén i Valencia. 

  Defensivt finns rutinerade rävarna Pepe och José Fonte alltjämt kvar, även om Benficas unge Rúben Días klivit in och lagt beslag på en startplats. Frågan är bara vem av veteranerna som ackompanjerar honom i mittlåset. Portugal har definitivt en trupp som ska kunna utmana om att gå riktigt långt i EM.

  🇪🇺 Portugal EM-kval 2020

  Gjorde inget särskilt imponerande kval och det kändes som att Portugal gick lite grann på sparlåga, vilket det faktum att Cristiano Ronaldo avstod flera samlingar också vittnar om. Portugal tog sig vidare som tvåa i Grupp B, där Ukraina till slut vann.

  📽 Bettingstugans videoklipp på Portugal

  Cristiano Ronaldos landslagsdebut, mot Kazakstan 2003.