Sverige Fotbolls EM 2020 » Fakta om svenska landslaget i EM
Fotbolls EM 2021

Sverige - EM 2020

Följ det svenska landslaget i Fotbolls-EM 2020 på Bettingstugan. Vi ger er all nödvändig information inför och under EM 2020.

Sverige Grupp E - Fotbolls EM 2020

LagSMVOLMSP
SpanienSpanien000000
SverigeSverige000000
PolenPolen000000
Playoff-vinnare BPlayoff-vinnare B000000

📅 Spelschema för Sverige i EM 2020

 • 15 juni kl 21:00 : Spanien - Sverige
 • 19 juni kl 15:00: Sverige - playoffvinnare C
 • 24 juni kl 18:00: Sverige - Polen

🇸🇪 Sveriges startelva Fotbolls-EM 2020 (Trolig elva)

Konkurrenssituationen i det svenska landslaget i EM 2020 är stor, och det kommer inte vara helt enkelt för Janne Andersson att ta ut en startelva. Detta är dock angelägna problem och något som är till Sveriges fördel. Vi på Bettingstugan har valt ut en elva som vi tror startar mot Spanien.

 • Formation: 4-4-2
 • Målvakt: Olsen
 • Försvarare: Lustig- Lindelöf - Granqvist - Augustinsson
 • Mittfältare: Larsson - Ekdal - Olsson - Forsberg
 • Anfallare: Berg - Quaison
Sverige startelva EM2020
Startelva Sverige i EM 2020 - Analys
 1. Robin Olsen
  - Ohotad etta. Spelar kontinuerligt i Cagliari och gör det bra i landslaget.
 2. Mikael Lustig
  - Är den Janne Andersson helst spelar till höger i backlinjen. Har dock konkurrens och det spelade säkert in i valet att gå till Belgiska Gent under hösten. Där har det gått bra och Lustig behåller allt jämt sin plats till höger i backlinjen. Emil Krafth knackar på dörren och Sebastian Larsson kan användas på positionen.
 3. Ludvig Augustinsson
  - Har varit given till vänster. Har haft en skadefylld period men är nu åter i träning och snart tillbaka i spel. Kommer med största säkerhet gå före Bengtsson, Olsson och Hult till vänster i backlinjen.
 4. Victor Nilsson Lindelöf
  - Nyckelspelare i det svenska landslaget. Får mycket speltid i United och gör ofta bra landskamper. Har ett annat steg och teknik än sina konkurrenter på positionen. Kan göra en del misstag men spelat upp sig betydligt senste året. Sverige är i stort behov av en skadefri, fokuserad och motiverad Lindelöf. Ohotad.
 5. Andreas Granqvist
  - Fortsätter i landslaget trots flytten till Helsingborg och trots mycket skador under våren. Janne Anderssons favorit lär spela om han kan och vill. Dock finns det alternativ på positionen. Granqvist lär behöva göra en bra vinter och vår och för att inte riskera att tappa platsen. Dock var Granqvist bra i landslaget under kvalet och lär vara ohotad. Pontus Jansson är närmaste konkurrent.
 6. Albin Ekdal
  - Ett ankare på det svenska innermittfältet. Spelar med ett lugn och en bra arbetsmoral som Janne värdesätter. Växt enormt senaste säsongerna och är även given i klubblaget Sampdoria. Given.
 7. Sebastian Larsson
  - Fick kliva ut på högermittfältet efter att Viktor Claesson skadade knäet i första delen av EM-kvalet. Claesson är osäker på spel till Fotbolls-EM 2020 men lär komma med. Larsson har fördelen att kunna användas på flera positioner och det borde bli en startplats för Sebastian i EM 2020.
 8. Kristoffer Olsson
  - Om Ekdal är säker är det lite mer konkurrens om den andra innermittfältsplatsen. Mot sämre lag har Janne Andersson valt Olsson och mot bättre motstånd så har han valt Sebastian Larsson. Olsson har dock tagit enorma kliv senaste säsongen och är helt underbar att se när han transporterar boll. Har en förmåga att smidigt ta sig fram och trä in bollar till sina medspelare. En framtida storspelare för Sverige och vi tror han har cementerat sin plats i elvan under hösten 2019.
 9. Marcus Berg
  - Berg är kvar som striker i det svenska landslaget men han är verkligen inte utan konkurrens. Alexander Isak gör mycket mål och har gjort bra landskamper. Det gäller nog att Berg fortsätter leverera bra och inte drar på sig några skador. Har haft det tufft med målskyttet i landslaget men gör ofta mycket bra i spelet. Fick dock självförtroende med några mål under hösten och Berg finns med största sannolikhet med från start i sommar.
 10. Robin Quaison
  - Ohotad etta som länkspelare mellan mittfält och anfall. Flyter fram på planen och har en teknik som vi inte ofta ser i Svenska landslaget. Quaison går en riktigt fin framtid till mötes. Kommer förhoppningsvis växa ännu mer innan EM 2020 och kanske är han den Janne Andersson håller högst av våra anfallare.
 11. Emil Forsberg
  - Fortsätter göra mycket bra i både Leipzig och landslaget även om man har stora krav på vår trollgubbe till vänster. Trots allt en av våra mest lysande stjärnor och har ingen konkursens på sin position. Precis som Berg har han lidit av dåligt självförtroende i landslaget men har en fin formkurva uppåt. Det finns inga tvivel om att Forsberg kommer spela från start i sommaren europamästerskap.
EM 2020 Fotboll Sverige Trupp

Kristoffer Olsson är en framtida världsstjärna enligt Bettingstugan

Nyheter om Sveriges inför EM 2020

Sverige EM-trupp Fotbolls-EM 2020

Sveriges EM-trupp 2020 - Enligt oddsen!

EM 2020 20 november 2019

Sverige är klara för Fotbolls-EM 2020 och redan nu börjar säkert tankarna snurra för Janne Andersson. 37 olika spelare användes under kvalspelet och det ska nu bantas ner till 23 ... Läs mer

💸 Spela på att Sverige vinner Fotbolls-EM 2020

⭐Sveriges tre största stjärnor

Victor Nilsson Lindelöf

Blandar och ger lite grann i Premier League, men Victor Nilsson Lindelöf startar ändå vecka ut och vecka in i Manchester United. I landslaget tar ”Vigge” sällan ett felsteg. Oerhört följsam och duktig på att läsa spelet, och en värdefull och lugn uppspelsfot. Fungerar utmärkt med Andreas Granqvist.

Lindelof EM 2020 Sverige Startelva

Startspelare i Man Utd och vital i Sveriges backlinje.

Robin Olsen

Den svenske burväktaren har inte gjort många misstag sedan han tog över rollen som förstamålvakt i landslaget. Olsen är en trygg sista utpost, som också kan bjuda på idioträddningar när det behövs – vilket han också visade i kvalet mot Spanien.

Olsen Fotbolls-EM 2020 Laguppställning Sverige

Olsen tillhör Roma men har denna säsong varit utlånad till Cagliari

Albin Ekdal

Skadedrabbade Albin Ekdal är en absolut nyckel på det svenska mittfältet och han saknas stort när han inte finns att tillgå. Klok, taktiskt disciplinerad och en ledare på planen. Dessutom fina passningsfötter som ofta hjälper Sverige att snirkla sig ur trånga, svåra situationer.

Ekdal

Sveriges motor på mittfältet stavas Albin Ekdal

💰Sveriges tre största talanger

1. Alexander Isak (Real Sociedad)

Har inte riktigt lyckats lägga beslag på en startplats i Real Sociedad, men den forne AIK- och Borussia Dortmund-anfallaren är fortsatt en spelare som Sverige hoppas oerhört mycket på. Isak har allt för att bli Sveriges ledande anfallare för ett decennium framöver.

Alexander Isak EM 2020 Skytteliga Sverige Startelva

Alexander Isak är idag vår största talang i Sverige

2. Dejan Kulusevski, 19 (Parma)

Utlånad från Atalanta gör Dejan Kulusevski succé i Serie A. Den offensiva mittfältaren har imponerat under hösten och bland annat stått för tre mål och fem assister vilket gjort att större klubbar fått upp ögonen för vår guldklimp. Och inte bara större klubbar utan även Janne Andersson som tog med Dejan till den sista landslagssamlingen. Vilket även resulterade i ett inhopp mot Färöarna i den sista matchen.

En spännande vår lär vänta

Det här är en spelare som troligtvis inte finns med i en 23-mannatrupp om Janne skulle ta ut truppen idag. Men med tanke på utvecklingskurvan hos Dejan finns det stor chans för en plats i truppen till sommaren. Och vid en succéliknande vår skulle det kunna bli en spelare som kan göra skillnad i EM. 

BB191118 BB944

Kulusevski, en joker i EM?

3. Jordan Larsson, 22 (Spartak Mosvka)

Jordan Larsson är en spelare som funnits med länge i diskussionerna och som haft en utvecklingskurva som gått både upp och ner. Nu pekar mycket uppåt för Henrik Larssons son efter ren fin vår 2019 och ny klubbadress. 

Hur länge kan Janne Andersson hålla Jordan utanför truppen?

Spelar på topp tillsammans med André Schûrrle i Spartak Moskva och gör det bra. 13 matcher och 4 mål har det blivit i skrivandets stund och frågan är hur länge Janne Andersson kan hålla Jordan utanför en landslagstrupp. Nackdelen för Jordan är den tuffa konkurrensen som finns på anfallspositionernas där vi väl får se Isak, Berg och Quasion som givna. Men sen är det lite mer öppet. En fin vår kan göra att Jordan kniper en plats i truppen till EM 2020.

BB190718 PH061

Jordan Larsson fortsätter med framgångar i Ryssland

Sveriges trupp till Fotbolls-EM 2020

Kollektivet var stjärnan som tog Sverige hela vägen till kvartsfinal i VM i Ryssland för två år sedan och det fortsätter att vara organisationen och arbetskapaciteten som ska ta det här svenska laget framåt i sommar. Utöver att vara taktiskt slipade, där varenda spelare vet precis vad som förväntas, har Sverige adderat lite spets under de två åren som förflutit sedan VM 2018. 

Kristoffer Olsson har flyttat till Ryssland och tagit ytterligare kliv i sin spelarutveckling, vilket gjort att han lagt beslag på den centrala mittfältspositionen bredvid självskrivne (och skadedrabbade) Albin Ekdal. Med Ekdal och Olsson har Sverige inte bara taktisk disciplin, utan även två spelare med väldigt fina passningsfötter vilket ger Sverige ännu en dimension i det offensiva spelet. 

Sverige Janne Andersson EM 2020

Janne Andersson har lyckats få det svenska landslaget att spela som ett lag!

Backlinjen är mer eller mindre intakt med Victor Nilsson Lindelöf, Mikael Lustig och – troligtvis – Andreas Granqvist framför Robin Olsen. Pierre Bengtsson har också gjort det oväntat bra i Ludwig Augustinssons frånvaro till vänster i backlinjen.

superspännande ynglingen Dejan Kulusevski

Offensivt har Sverige dessutom betydligt fler alternativ. Ifrågasatte Marcus Berg är oerhört viktig för Sverige med sina targetegenskaper och sitt försvarsspel och lär starta. Robin Quaison, som var bästa målskytt i kvalet, är favorit att starta bredvid även om Alexander Isak och Sebastian Andersson utmanar bakom. Emil Forsberg är Sveriges offensiva stjärnnamn och är given till vänster. Det lär även Viktor Claesson vara om han tar sig tillbaka från sin korsbandsskada och hinner hitta formen i tid. Därutöver finns trygge Sebastian Larsson och superspännande ynglingen Dejan Kulusevski, som går som tåget i Serie A. Det känns som den mest intressanta mästerskapstruppen ett svenskt landslag kan ståta med på väldigt länge.

Sveriges trupp inför den senaste landslagssamlingen:

Sveriges trupp till Fotbolls-EM 2020 kommer tas ut av förbundskapten Janne Andersson i maj 2020. Det mesta talar för att vi inte kommer få se för många förändringar från truppen som tog Sverige till EM 2020.

Sveriges trupp inför den senaste landslagssamlingen:

Målvakter:

 • Robin Olsen, Roma
 • Kristoffer Nordfeldt, Swansea
 • Karl-Johan Johnsson, Köpenhamn

Försvarare:

 • Pierre Bengtsson, Köpenhamn
 • Marcus Danielson, Djurgården
 • Riccardo Gagliolo, Parma
 • Andreas Granqvist, Helsingborgs IF
 • Filip Helander, Rangers
 • Mikael Lustig, Gent
 • Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United
 • Pontus Jansson, Brentford

Mittfält/Forwards:

 • Sebastian Andersson, Union Berlin
 • Marcus Berg, Krasnodar
 • Albin Ekdal, Sampdoria
 • Emil Forsberg, RB Leipzig
 • John Guidetti, Alaves
 • Alexander Isak, Real Sociedad
 • Sebastian Larsson, AIK
 • Dejan Kulusevski, Parma
 • Kristoffer Olsson, Krasnodar
 • Robin Quaison, Mainz
 • Ken Sema, Udinese
 • Mattias Svanberg, Bologna
 • Muamer Tankovic, Hammarby
 • Gustav Svensson, Seattle Sounders

* Konkurrensen till att vara en del till Sveriges EM-trupp är stor. Speciellt med tanke på att flera viktiga spelare saknades i den senaste landslagssamlingen pga. skada. Inte minst:

 • Ludwig Augustinsson
 • Martin Olsson
 • Jakob Johansson
 • Viktor Claesson
 • Emil Krafth

EM-kval - Grupp F

LAGMATCHERPOÄNG
Spanien 🇪🇸1026
Sverige 🇸🇪
1021
Norge 🇳🇴
1017
Rumänien 🇷🇴
1014
Färöarna 🇫🇴103
Malta 🇲🇹
103

*Gruppen uppdaterad 2019-11-19

Resultat i EM-kvalet - Grupp F

Söndag 8/9

 • Rumänien v Malta = 1-0
 • Spanien v Färöarna = 4-0
 • Sverige v Norge = 0-0

Lördag 12/10

 • Färöarna v Rumänien = 0-3
 • Norge v Spanien = 1-1
 • Malta v Sverige = 0-4

Tisdag 15/10

 • Sverige v Spanien = 1-1
 • Rumänien v Norge = 1-1
 • Färöarna v Malta = 1-0

Fredag 15/11

 • Spanien v Malta = 7-0
 • Rumänien v Sverige = 0-2
 • Norge v Färöarna = 4-0

Måndag 18/11

 • Sverige v Färöarna = 3-0
 • Spanien v Rumänien = 5-0
 • Malta v Norge = 1-2
EM 2020 svenska landslaget Trupp

Sverige blev klara för EM efter 2-0 borta mot Rumänien 15/11

Så gick Sverige till EM 2020

Så lät det innan gruppspelet drog igång

Sverige stod inför en tupp uppfigt att nå EM 2020 när man placerades i samma grupp som stornationen Spanien. Förstaplatsen skulle bli enormt svår. Det skulle istället bli en kamp om andraplatsen där många trodde Sverige skulle få kämpa mot både Norge och Rumänien för att knipa andra och sista EM-pltsen. Slagpåsarna Färöarna och Malta hade i spekulationerna inför gruppspelet ingen chans i denna grupp.

"Det är en svår grupp, men vi gillar utmaningar"

Janne Andersson när motståndet stod klart

Sverige EM kval EM 2020 TV tider odds

Fansen firar EM-biljetten

Nations League Sverige EM 2020

Det svenska landslaget vann sin grupp i Nations League

Nations League - Sverige

Sverige började kvalspelet med att besegra en av de största konkurrenterna, Rumänien, med 2-1 på Friends arena. Robin Quaison gjorde 1-0 och Victor Claesson satte tätt efter 2-0 innan halvtidsvilan. En start som vittnade om att Sverige blir att räkna med i detta kval.

Sverige fortsatte sedan med en 3-3 match mot Norge på bortaplan. En galen match där Norge hade 2-0 och såg ut att gå mot segern när Sverige vände till 2-2 i andra halvlek. Det som borde varit det svenska segermålet kom i 91a minuten när Quaison nickade in 3-2. Men i matchens sista spark satte Norge 3-3. En riktigt kalldusch som kunde stört vilket lag som helst men inte detta svenska lag som samlade kraft efter denna match.

Bäst spelbolag för fotboll

3-3 i en galen match mot Norge

Malta och Färöarna städades undan

Efter den galna matchen mot Norge fick Sverige lite andrum med 3-0 mot Malta innan man åkte på gruppens första förlust när Spanien vann med 3-0 på Bernabeu. Raset började med att Sebastian Larsson råkade täcka med handen och orsakade en straff.

Den tar på armen, utan tvekan. Jag kan inte gnälla över att det blir straff

Sebastian Larsson till Sportbladet efter matchen mot Spanien.

Isak gör entré

Tuff match på Färöarna väntades men det blev ingen spänning. Underbarnet Alexander Isak fick chansen från start och gjorde både 1-0 och 2-0 innan första kvarten var spelad. Matchen slutade tillslut 4-0 efter att Lindelöf och Quasion gjort varit mål.

Det är nästan exemplariskt hur vi genomför matchen

Janne Andersson till TV4 efter 4-0 mot Färöarna borta

EM 2020 Sverige Odds

Isak gjorde två mål direkt när han fick chansen från start

Nu började det bli riktigt spännande i gruppen där både Rumänien, Sverige och Norge positionerat sig för att knipa andraplatsen. Och nu väntade matcher mot Norge, Spanien och Rumänien. 

Sverige nöjda med kryss mot Norge

Mot Norge spelar vi återigen oavgjort efter att Norge tagit ledningen. Efter 1-1 av Forsberg spelar Sverige av matchen, nöjda med X och pole position medan Norge nu är illa ute. 

Poäng mot Spanien var annars bonus i oktober och inför matchen mot Rumänien hade Sverige ett gyllene läge att gå till EM. Vinst eller oavgjort så var EM klart. Även vid förlust fanns det en bra livlina. Den livlinan behövdes dock inte. Sverige gick in och visade att de var värda biljetten till sommarens stora evenemang genom att besegra Rumänien med 2-0. Det var aldrig riktigt spännande då Sverige gjorde en jättefin första halvlek och spelade sedan av matchen utan att det blev riktigt farligt.

Sveriges EM-kvaltrupp

Målvakter

 • Robin Olsen (Roma)
 • Kristoffer Nordfeldt (Swansea)
 • Karl-Johan Johnsson (Guingamp)

Backar

 • Ludvig Augustinsson (Werder Bremen)
 • Andreas Granqvist (Helsingborg)
 • Filip Helander (Bologna)
 • Niklas Hult (AEK Athen)
 • Emil Krafth (Amiens SC)
 • Per Karlsson (AIK)
 • Mikael Lustig (Celtic)
 • Alexander Milosevic (Nottingham Forest)
 • Victor Nilsson Lindelöf (Manchester United)
 • Martin Olsson (Swansea)
 • Pontus Jansson (Leeds)

Mittfältare

 • Emil Forsberg (Leipzig)
 • Albin Ekdal (Sampdoria)
 • Sebastian Larsson (AIK)
 • Kristoffer Olsson (Krasnodar)
 • Victor Claesson (Krasnodar)
 • Jimmy Durmaz (Toulouse)
 • Oscar Hiljemark (Genoa)
 • Gustav Svensson (Seattle)
 • Jokob Johansson (Rennes)
 • Marcus Rhoden (Crotone)

Anfall

 • Marcus Berg (Al ain)
 • Robin Quasion (Mainz)
 • Alexander Isak (Real Sociedad)
 • John Guidetti (Alavez)
 • Sebastian Andersson (Union Berlin)
 • Isak Kiese Thelin (Leverkusen)

Förbundskapten: Janne Andersson

Janne Andersson Sverige Fotbolls-EM 2020 Grupp E

Förbundskapten Janne Andersson har en uppsjö spelare att välja på när Sverige ska EM

Sveriges i Fotbolls-VM 2018

Under sommaren 2018 stod det svenska landslaget för en otrolig prestation i Fotbolls-VM. 

Ta del av information kring Sveriges senaste mästerskap.

Vanliga frågor om Sverige inför Fotbolls-EM 2020

📅 När spelar Sverige sin första match i EM 2020?

Sverige möter Spanien i den första gruppspelsmatchen i EM 2020. Matchen spelas klockan 21:00 måndag 15:e juni.

Se samtliga TV-tider för Fotbolls-EM 2020

🇸🇪 Vilka spelare är med i Sveriges landslag i Fotbolls-EM 2020?

Sveriges trupp till Fotbolls-EM 2020 tas ut av Janne Andersson i maj 2020. Vi ger er dock oddsen på vilka spelare i Sverige som förväntas bli uttagna till Fotbolls-EM 2020.

Odds för Sveriges trupp i EM 2020

⚽️ Vilka lag är i Sveriges grupp i EM 2020?

Sverige lottades i Grupp E tillsammans med Spanien, Polen och Playoff-vinnare B.

Läs mer om Grupp E

🤔 Hur kvalificerade sig Sverige till Fotbolls-EM 2020?

Sveriges herrlandslag i fotboll stod för ett riktigt starkt EM-kval där man slutade tvåa, vinnare av gruppen var Spanien.

Se samtliga resultat från Sveriges gruppspel i EM-kvalet

🏆 Vad är oddset på att Sverige vinner EM-guld?

Sverige står för tillfället i 91x pengarna på att vinna EM-guld.

Läs samtliga odds för EM 2020

✈️ I vilka länder kommer Sverige spela Fotbolls-EM 2020?

Det svenska landslaget kommer att spela i Spanien och i Irland.

Ta del av fullständigt spelschema för Fotbolls-EM 2020