EttKryssTvå Tips » Allt om EttKryssTvå & Gratis Tips → Bettingstugan
 • Hem
 • EttKryssTvå

EttKryssTvå

Gratis EttKryssTvå speltips från våra experter och Bettingstugans community

Om EttKryssTvå

Betsson bestämde sig för att år 2013 lansera EttKryssTvå. Detta sportspel påminner mycket om Svenska Spels Stryktipset då kundens uppgift är att tippa utfallet av dom 13 matcher fotbollsmatcher som Betsson listar. EttKryssTvå skiljer sig dock från sin konkurrent Stryktipset på så sätt att vinstutdelningen är högre samt att du är garanterad vinst vid 10, 11, 12 eller 13 rätt. EttKryssTvå har även till skillnad från Stryktipset matcher från flertalet ligor runt om i världen såsom Allsvenskan, La Liga, Premier League och Serie A m.m.

Så spelar du EttKryssTvå

Betsson EttKryssTvå

För att du ska möjlighet till att spela EttKryssTvå krävs det att du registrerar ett konto hos Betsson. Du kan alltså inte spela via ett spelombud. När du registrerat ett konto hos Betsson kan du antingen skapa din kupong på deras hemsida eller med din mobil. För att spela EttKryssTvå via mobilen föreslår vi att du laddar ner Betssons app.

Fyll i din kupong - Bettingstugan lär dig

När du väl har skapat ett konto på Betsson och bestämt dig för att spela EttKryssTvå så kommer du se att du har 13 matcher att utgå ifrån. Din uppgift är då att förutse utfallet i dessa matcher, detta gör du genom att markera ruta 1, X eller 2. För dom matcher som du tror att hemmalaget vinner ska du fylla i ruta 1. Om du tror att matchen slutar oavgjort ska du fylla i ruta X. Tror du att bortalaget vinner matchen ska du fylla i ruta 2. Du måste fylla i minst ett tecken i samtliga 13 matcher.

EttKryssTvå - Spela enkelrader

Du kan antingen välja att spela enkelrader eller system när du spelar EttKryssTvå. Väljer du att skapa en kupong med enkelrader får du enbart välja ett tecken för varje numrerad match. Detta betyder att du kan bara tippa ett slutresultat på varje match (1, X eller 2). Att spela en eller flera enkelrader är oftast populärt för dom som inte vill satsa en större summa. En enkelrad kostar nämligen 1 krona. För att spela mer än en enkelrad behöver du klicka på enkelrader för att sedan kunna fylla i en ny kupong.

Öka din chans till 13 rätt- Gardera ditt spel

Att förutse resultatet i samtliga 13 matcher med hjälp av endast ett tecken är inte helt lätt. Vill du förbättra din chans till utdelning på EttKryssTvå så kan du välja att spela ett system. Att spela ett system är väldigt simpelt, du spelar EttKryssTvå på precis samma sätt som om du ska spela enkelrader. Skillnaden är däremot att du har möjlighet att markera mer än ett tecken för varje match. Detta betyder att du garderar en eller flera matcher. Väljer du att markera två tecken på en match så halvgarderar du den matchen. Du får då alltså antingen använda dig av 1X, X2 eller 12 när du ska halvgardera en match. Om du har svårigheter med att förutse utfallet i en specifik match så har du möjlighet till att helgardera matchen. Det innebär att du fyller i samtliga tre rutor (1X2) och att du spelar på samtliga resultat i den specifika matchen. Om du väljer att spela ett system med garderingar kommer du att få betala ett högre pris än om du spelar enkelrader.

Så räknar du ut din kostnad vid system-spel;

 • För varje gång du halvgarderar en match så dubblas din radinsats
 • För varje helgardering du gör tripplas din radinsats

Exempel på hur en kupong kan se ut och vad insatsen blir;

 1. Du använder ett tecken på 6 av matcherna = 1 kr
 2. Du använder dig av två tecken (halvgardering) på 4 av matcherna = 16 kr
 3. Du använder dig av tre tecken (helgardering) på 3 av matcherna = 432 kr

Spela ett fritt eller färdigt system med EttKryssTvå

När du spelar ett system på EttKryssTvå kan du välja att antingen spela ett fritt system eller ett färdigt system. Om du spelar ett fritt system kan du utforma din kupong precis som du vill. Du kan alltså själv bestämma hur många halvgarderingar och helgarderingar du vill ha på din kupong. Väljer du att spela ett färdigt system så kommer du kunna välja att spela från 4 rader till 9216 rader. Du behöver då bestämma i förväg antalet rader du vill använda dig av innan du börjar fylla i din spelkupong.

Slumpa din EttKryssTvå-kupong

Vill du skapa din kupong på ett snabbt sätt så kan du välja att slumpa fram en rad med hjälp av data. Detta snabbspel rekommenderas för er som inte är tillräckligt pålästa men som ändå vill ta del av spänningen att spela EttKryssTvå. För att slumpa fram en kupong trycker du på fliken “slumpa” som finns nedanför den sista numrerade matchen. Du kan välja att klicka på “slumpa” tills du är nöjd med din kupong.

Tips från Bettingstugan - Använd dig av flikarna när du spelar EttKryssTvå

Betsson erbjuder dig även möjlighet att ta del av information om varje numrerad match. Genom att trycka på symbolen som ser ut som ett diagram kan du ta del av fakta såsom tabellposition, tidigare möten och lagens senaste resultat. På den aktuella spelkupongen kan du även få information om hur många procent som tror att matcherna slutar med 1, X eller 2. För att ta del av denna fakta behöver du klicka på fliken som heter “Så tippar folket”. Bredvid den fliken finns det ytterligare en flik; “Oddsvy”.  Där kan du se dom aktuella oddsen för matchen.

Resultat och utdelning

13 rätt i EttKryssTvå

Direkt efter att du skapat din spelkupong på EttKryssTvå kan du se vad din eventuella vinstsumma kommer att bli om du får 13 rätt. Ovanför listan av matcher kommer du se ett grönt fält som ger dig information om vad din minsta och maximala vinst blir. EttKryssTvå skiljer sig i detta område från Svenska Spels Stryktipset då dina odds är fasta, vilket innebär att du inte behöver ha i åtanke vad andra har spelat för resultat, din vinstsumma kommer ändå vara densamma. Din vinstsumma bestäms efter vad du har markerat för val och vad oddsen är för dom matcherna. Du har möjlighet att vinna upp till 10 miljoner kr om du får 13 rätt.

Hög vinstutdelning - Spela EttKryssTvå

En av dom främsta anledningarna till att många väljer att spela EttKryssTvå är pga. den höga utdelningen. Betsson har en utdelningsprocent på 85 % vilket  t.ex. är 15 % högre än Stryktipsets utdelning. Ytterligare en anledning till att folk väljer att vända sig till EttKryssTvå är då Betsson alltid delar ut vinstmedel till kunder som har lyckats få 10, 11, 12 eller rätt.

Så beräknas din utdelning

Din eventuella vinstsumma räknas ut enligt följande;

 • 13 rätt - fördelningen av 38 %
 • 12 rätt - fördelningen av 20 %
 • 11 rätt - fördelningen av 15 %
 • 10 rätt - fördelningen av 27 %

Din eventuella vinstsumma bestäms efter vilka resultat du valt att tippa på. Varje match har som tidigare nämnt 3 alternativa utfall (1X2) och beroende på vad sannolikheten är att matchen antingen slutar 1, X eller 2, så sätter Betsson ett odds. Ditt odds för dom 13 matcherna bestämmer hur stor din eventuella vinstsumma kommer att bli. Får du 13 rätt multiplicerar Betsson ditt odds med utdelningsprocenten (85 %) samt fördelningen på 13 rätt (38 %). Som vi tidigare nämnde är din utbetalning fast vilket innebär att din eventuella vinstsumma inte påverkas av hur många personer som vinner. Vid vinst av 10, 11 eller 12 matcher så har Betsson bestämt att din vinstsumma inte påverkas beroende på vilka av matcherna som du hade fel på. Din vinstsumma kommer alltså vara förutbestämd oavsett på vilken av matcherna du faller på. Betsson har bestämt att vinnarraden beräknas och utbetalas efter den totala sannolikheten av att någon får 12, 11 eller 10 rätt.