Nybörjarguide till betting under VM 2018 » Bettingstugan.se
Spelbolag

Guide till betting under VM 2018

Betting & odds kan verkar krångligt, men det behöver det inte vara. Vi på Bettingstugan tycker att betting ska vara ett nöje för alla. Därför har vi utformat denna guide för att underlätta ditt spelande under Fotbolls-VM 2018. Har du övriga frågor är du välkommen att kontakta oss vi chatt eller mail.

Fbgrupp Tagline

Välkommen till Bettingstugan - Sveriges hem för spel

Vi vill att betting ska vara något som är kul för dig, oavsett vilken nivå du ligger på. Under Fotbolls-VM vet vi att det är många som vill spela på Sveriges och andras matcher. Därför har vi skapat den här guiden, som ska underlätta ditt spelande under sommarens stora fest!

Det första du behöver är ett konto hos ett spelbolag. Många av er har redan ett konto hos Svenska Spel, och känner sig nöjda och trygga med det. Det ska ni vara. Vad Svenska Spel dock inte erbjuder som många andra spelbolag gör är fler och bättre odds, specialerbjudanden och bonusar.

Det finns en viss skepticism angående andra spelbolag i Sverige. I vissa fall stämmer det, men i de allra flesta fall är det omotiverat. Vi på Bettingstugan har varit i branschen länge, och vet att det finns många spelbolag som är lika pålitliga som Svenska Spel.

Några av våra favoriter är:

 • LeoVegas
 • Bethard
 • Betway
 • Betfair
 • Ladbrokes

Rekommenderade spelbolag för VM 2018

LeoVegas

100% upp till 3000 SEK

Ni har alla sett reklamerna med Patrick Ekwall eller Frank Andersson. LeoVegas är ett pålitligt spelbolag som har etablerat sig på marknaden genom många fina erbjudanden och en väldigt bra mobilapp. Dessa två faktorer, i samband med säkra insättningar, utbetalningar och en hjälpsam support, gör att LeoVegas är en av våra absoluta favoriter av bolagen på marknaden.

Hämta 3000 kr bonus

18+ År - Regler & Villkor gäller, stödlinjen.se. Erbjudandet gäller nya spelare som registrerat sig från 1 Jan 2019 och framåt. Min. insättning 100 kr. 4x omsättningskrav till min odds 1.80. Bonusen är giltig i 60 dagar.


Bethard

100% upp till 1000 SEK

Under våren kom nyheten att Zlatan Ibrahimovic gått in som delägare i Bethard. Precis som Zlatan själv är Bethard ett spelbolag med edge. Här samlas de som vill spela lite “hårdare”. Självfallet är det ett bra marknadsföringstrick, och Bethard lever upp till mycket genom några av marknadens högsta odds, men precis som de flesta stora spelbolag så har Bethard en trevlig och hjälpsam support och en hög säkerhet på insättningar och uttag.


Betway

100% upp till 1000 SEK

Betway är ett brittiskt spelbolag som har tagit sin verksamhet till alla världens hörn. Man har väldigt många nöjda kunder, bra odds och stort utbud av spel på Fotbolls-VM. Dessutom finns en stark koppling till Sverige genom deras sponsring av svenska e-sport-jätten Ninjas in Pyjamas. Dessutom är de huvudsponsor till West Ham United i Premier League.


Betfair

100% upp till 1000 SEK

Betfair är ett av världens största spelbolag. De har bland sponsrat storlag som Arsenal, Barcelona och Juventus och erbjuder betting till miljontals nöjda kunder. Med stor pålitlighet, bra erbjudanden och höga odds är Betfair verkligen ett av de bästa spelbolagen. De har också ett stort fokus på Sverige och svenska kunder, vilket innebär att supporten alltid är tillgänglig om du har några frågor.


Hur spelar jag på Sveriges matcher?

Det finns inget allmänt tillvägagångssätt, utan allt beror på vilket spelbolag du spelar på. Om du klickar på någon av länkarna ovan för det spelbolaget du är intresserad av kan du lära dig hur du lägger ett bet på Sveriges matcher.

Hur tar jag del av en välkomstbonus?

Välkomstbonusar fungerar olika på olika spelbolag. Välj ett av följande för en detaljerad beskrivning av deras bonus.

 • LeoVegas
 • Bethard
 • Betway
 • Betfair
 • Ladbrokes

Varför ska du använda dig av en välkomstbonus? 

Varför inte? En bonus är till för att få lite extra pengar i kassan för att testa på att spela hos bolaget. I vissa fall lyckas du som spelare göra om bonusen till riktiga pengar. I vissa fall inte. Men en bonus är trots allt en bonus. Du har inget att förlora på den.  

Det finns vissa termer kring betting och bonusar som är krångliga. I vår FAQ nedan finner du svar på de vanligaste frågorna.

FAQ Betting

Hur fungerar ett odds?

Ett odds motsvarar sannolikheten som ett spelbolag ger en viss utgång av ett spel. I en vanlig fotbollsmatch kan oddsen se ut så här:

 • Sverige: 6.75
 • Tyskland: 1.47
 • Oavgjort: 4.20

Om du placerar ett spel på Sverige för 100 kronor och de vinner får du tillbaka 675 kronor, en vinst på 575 kronor.

Om du lägger flera spel i samma kupong kallas det för en kombo. Det kallas också en dubbel eller trippel om du placerar två respektive tre spel på samma kupong. I det fallet så multipliceras oddsen med varandra. Det innebär att om du spelar ett odds till 6.00 och ett till 4.00 på samma kupong så får du 6x4= 24.00 i odds. På 100 kronor i insats är din möjliga utbetalning alltså 2400 kronor.

Måste jag lägga mina spel före matchen?

Vissa spel gäller endast innan en match eller ett evenemang, men i de allra flesta fall (speciellt i fotbollsmatcher) går det även att spela under matchen, så kallad livebetting.

Kan jag spela från mobilen?

Självklart! Idag fungerar betting både via dator och mobil. De flesta spelbolag har även en app.

Kan jag ha flera konton?

Nej. Endast ett konto per kund är tillåtet.

Hur tar jag ut mina pengar?

Det finns flera sätt att ta ut dina pengar från ett spelbolag. Normalt sett vill de att du använder samma metod som du använde för att sätta in pengar. Ett uttag kan ta några dagar att genomföra, beroende på vilket spelbolaget är och vilken bank du har.

I vissa fall kommer spelbolaget att begära identifikation, för att säkerställa att pengarna kommer till rätt persons konto.

FAQ Välkomstbonus

Vilka typer av bonusar finns det?

Det finns många typer av bonusar. Dessa inkluderar Gratisspel, Riskfria spel och en bonus på en viss procent av din första insättning.

Det vanligaste i Sverige är en viss procent av din första insättning. Normalt sett mellan 50-200%. Den typen av bonus används av alla ovan nämnda spelbolag.

Hur fungerar en procentuell bonus?

Normalt sett erbjuds du en 100% bonus baserat på din första insättning. Det innebär att vid en insättning på 500 kronor får du 500 kronor i bonus. Men bonusen går självklart inte att plocka ut direkt. Första måste den omsättas.

Hur fungerar ett omsättningskrav?

För att göra om dina bonuspengar till kontanter måste du omsätta dem. Normalt omsättningskrav är mellan 6-12x bonusbeloppet. Ibland lägre, ibland högre. Vad det innebär är att du måste placera bets för ditt bonusbelopp x omsättningskravet.

Ett exempel:

Du sätter in 500 kronor och får 500 kronor i bonus. Du har 1000 kronor på ditt konto, varav 500 i bonuspengar. Omsättningskravet är 6x bonusbeloppet. Det betyder 6 x 500 kronor = 3000 kronor. Du måste alltså placera bets för 3000 kronor totalt innan dina bonuspengar är omgjorda till kontanter som du kan ta ut. Det spelar ingen roll om dina bets går in eller inte. Har du placerat spel till 3000 kronor är bonusen omsatt. Oavsett om du har 1 krona eller 100 000 på kontot.

Vad är minimumodds?

Minimumodds, eller minsta odds, är den gränsen som avgör om ett av dina bet räknas gentemot omsättningskravet. Om vi tar samma exempel som innan. Du sätter in 500 kronor med 6x i omsättningskrav. Minsta odds är 1.75.

Du placerar ett spel på en match till 2.10 gånger pengarna för 200 kronor. Du har då omsatt 200 kronor av dina 3000 kronor som ska omsättas.

Sedan placerar du ett spel på en match till 1.50 gånger pengarna för 300 kronor. Det spelet kommer inte att räknas gentemot omsättningskravet. Du har fortfarande bara omsatt 200 kronor.

Hur lång är giltighetstiden?

Det finns i princip alltid ett krav på att bonusen måste omsättas inom en viss period. Den brukar vara mellan 7-90 dagar. Om bonusen inte omsatts inom den perioden så försvinner den från ditt konto. Självklart försvinner inte dina vanliga pengar om du inte använt dem.

Vilka betalningsmetoder kan jag använda för att få en välkomstbonus?

Det finns vissa begränsningar när det gäller betalningsmetoder. Normalt sett fungerar alltid VISA/Mastercard eller andra kredit/debit-kort, eller Trustly. Betalningsmetoder som inte brukar kvalificera dig för bonusar är Neteller, Skrill eller Paysafecard.

Betting - lexikon

Betting

Vadslagning på idrottsresultat.

Livebetting

Att betta under ett pågående evenemang.

Livestreaming

Att se evenemanget direktsänt. Flera spelbolag erbjuder den möjligheten.

Spelbolag

Ett företag som erbjuder betting.

Odds

Motsvarar vilken sannolikhet spelbolaget tycker att en viss utgång av en match har. Ju lägre odds, desto troligare att det blir utgången.

1x2

Den mest klassisk spelformen. 1 = Hemmalaget vinner. X = Matchen slutar oavgjort. 2 = Bortalaget vinner.

Över/underspel

Finns i många varianter. Vanligast är över/underspel på antal mål i en match. Då får du odds på om det blir över eller under exempelvis 2,5 mål i en fotbollsmatch. Spelar du överspelet och matchen slutar 2-1 (3 mål) så vinner du.

Draw No Bet (DNB)

Pengarna tillbaka vid oavgjort. Det innebär att om du lägger ett spel på att exempelvis Sverige vinner mot Tyskland i VM på “draw no bet”-marknaden så vinner du som vanligt på Sverige-seger, men får pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort. Kompromissen är att du får ett lägre odds än på ett vanligt vinstspel på Sverige.

Kombinationsspel (kombo)

När du spelar på fler än en match på samma kupong.

Gilla guiden

Kommentera