Livebetting » Så blir du bra på Livebetting
Medel

Hur fungerar Livebetting?

Livebetting är, precis som det låter, en tjänst som erbjuder kunden att lägga ett bet samtidigt som matchen pågår. Denna spelvariant har snabbt blivit populär vilket gjort att spelbolagen idag erbjuder mängder av olika livespel.

Livebetting

Bäst spelbolag för livebetting

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

 1. Upp till 1250 SEK i spelkrediter

  Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

 2. 100 % upp till 100 SEK

 3. Sätt in 100 SEK och spela för 200 SEK

 4. 100 kronor gratisspel

  18+ år, regler och villkor gäller, Stodlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

 5. 100% upp till 100 SEK

 6. 100% upp till 100 SEK

  18+, regler och vilkor gäller, stodlinjen.se. För alla nya kunder hos Betway. Minsta insättning 100 kr, 6x omsättningskrav.

 7. 100 SEK bonusspel

  18+ år, regler och villkor gäller, Stodlinjen.se – Erbjudandet gäller endast för nya spelare. Anmälan krävs. 1x omsättningskrav lägsta odds 1,50.

 8. Rekordsnabb betting utan registrering

Vad är livebetting?

En av dom mest populära funktionerna hos spelbolagen är Livebetting/Livespel. Precis som det låter är det en tjänst som erbjuder kunden att lägga ett bet samtidigt som matchen pågår. Det stora intresset kring livebetting har resulterat i att spelbolagen ständigt jobbar för att utveckla och maximera tjänsten för dig. Idag erbjuder spelbolagen dig utförlig statistik under matcherna vilket ska hjälpa dig att förbättra chansen till att bli en vinnare. En del av spelbolagen ger dig även möjligheten att livestreama matcher på deras hemsida, något som blivit en stor succé.

Varför ska du livebetta?

Följer du en match på plats, på TV eller via ett spelbolag så har du säkerligen upplevt fall då du tror dig veta hur matchen kommer att utvecklas. Att livebetta är då ett utmärkt alternativ för dig att utnyttja dina kunskaper inom sporten. Majoriteten av spelbolag hanterar liveodds manuellt vilket innebär att deras syn på matchen inte alltid överensstämmer med vad du tror ska hända i matchen. Dra nytta av ditt kunnande om sporten och spela på liveodds som du tycker är felvärderade.

Så livebettar du

Livebetting - Singelspel eller kombinationsspel?

Att spela ett singelspel live innebär att du endast lägger ett bet. Oddset du får i singelspelet multipliceras med den insats du väljer att spela och den totala summan blir då din möjliga vinst. Att följa mer än en match kan anses vara svårt i sporter där matcher förändras snabbt. Det är då till ens fördel att enbart rikta in sig på ett singelspel. Men vill du höja ditt odds eller helt enkelt ha fler matcher att betta på så kan du även spela kombinationsspel. När du kombinerar flera livespel med varandra multipliceras oddsen i vardera match med varandra och den totala summan blir din möjliga vinst.

Du kan även kombinera ett eller flera livespel med matcher som ännu inte har startats.

Vilka sporter kan du livebetta på?

Spelbolagen erbjuder dig idag mängder med olika sporter och ligor att livebetta på idag. En viktig aspekt enligt oss på bettingstugan är dock att du livebettar på en sport som du har kunskap inom. Väljer du att livebetta på en sport som du inte följer regelbundet så rekommenderar vi att du tar reda på väsentlig fakta om sporten innan du spelar ett livespel.  Här nedan listar vi dom vanligaste sporterna att livebetta på;

 • Fotboll
 • Ishockey
 • Basket
 • Tennis
 • Handboll
 • Innebandy
 • Golf
 • Vintersport
 • E-sport

Livestream & in-play

Majoriteten av kunder som väljer att livebetta på en match gör det samtidigt som dom följer matchen live. En del av spelbolagen har sedan några år tillbaka lyckats få rättigheter till att sända utvalda matcher direkt på deras hemsida. För att du ska kunna ta del av en livestream krävs det dock oftast att du har pengar på ditt konto. Utöver att vissa spelbolag erbjuder kunderna chans att se matchen live så ger dom även dig möjlighet till att följa matchen in-play, vilket innebär att du får utförlig matchstatistik under matchens gång. Denna typ av information kan vara till stor hjälp när du ska göra ditt val. Du kan med hjälp av in-play t.ex. se vilket lag som har haft flest anfall, skott eller hörnor vilket bör hjälpa dig att skapa en uppfattning av hur matchbilden ser ut.

Använd livestream & statistik

Att utnyttja spelbolagens in-play och livestream-funktioner är till din fördel när du livebettar. Har du möjlighet att titta på matchen live kan du med dina kunskaper skapa dig en uppfattning om hur du tror att matchen utvecklas. Tycker du att ett lag ser bättre ut än vad oddsen säger är det utmärkt tillfälle att visa din expertis inom sporten och lägga ett livebet. Anser du att matchen har potential till att bli fysisk, så kanske du ska lägga in ett spel på att det kommer bli mer än ex antal gula kort i matchen?

Den optimala metoden att livebetta är som sagt att se matchen live, men har du inte tillgång till det så rekommenderar vi att du använder dig av spelbolagens tjänst “in-play”. Spelbolagen uppdaterar ständigt statistik i majoriteten av matcher såsom hur många anfall dom olika lagen har haft, hur många hörnor det varit och hur många skott vardera lag har haft på mål. Med denna typ av information bör du kunna få en relativt bra insyn på hur matchbilden ser ut.

Populära livespel

Utbudet av olika spelformer i livebetting varierar. Beroende på hur pass noggrant matchen bevakas bestämmer spelbolagen vilka typer av spel du kan livebetta på. I dom flesta fall har spelbolagen en stor utsträckning av spel att välja på men det uppkommer fall då du enbart kan välja på upp till t.ex. tre olika spel. Detta brukar ske i matcher i dom lägre divisionerna eller i dom mindre sporterna. I dom matcher som uppmärksammas mer har du däremot en mängd olika spelformer att välja mellan. Nedan listar vi populära livespel;

Livebetting Fotboll

 • Nästa mål - Vilket lag gör nästa mål i matchen
 • Mål i matchen - Hur många mål görs i matchen (över/under)
 • Antal hörnor - Hur många hörnor skapas i matchen (över/under)

Livebetting Ishockey

 • Dubbelchans - Spela på 2 av 3 möjliga resultat
 • Mål i Powerplay - Gör laget mål i numerärt överläge
 • Mål i Boxplay - Gör laget mål i numerärt underläge

Livebetting Basket

 • Matchspel - Vilket lag vinner matchen
 • Hur många poäng görs i matchen (över/under)
 • Vinstmarginal - Hur många poäng skiljer det mellan lagen efter full tid

Livebetting Tennis

 • Poängvinnare - Vem vinner nästa poäng
 • Totalt antal game i set - Hur många game blir det totalt i ett pågående set
 • Gamevinnare - Vem vinner nästa game

Cash-out - Varför ska man stänga ett spel?

En del av spelbolagen erbjuder dig möjligheten till att stänga ditt spel mitt under en pågående match. Detta betyder att du kan lösa in din aktuella insats innan matchen avgjorts. Denna funktion används främst då kunden upplever en osäkerhet kring sitt spel och bestämmer sig för att nyttja möjligheten att minska sin eventuella förlust eller försäkra en del av sin vinst. Spelbolagen anpassar den summa kunden kan erhålla utefter hur stor sannolikhet det är att spelet ska “gå in”. Det belopp som då erbjuds kan då båda vara lägre eller högre än den insats som du valde att satsa när du skapade din kupong.

Stäng ditt spel automatiskt

Somliga spelbolag har även en funktion som gör så att ditt spel stängs automatiskt. Du behöver då, i samband med att du skapar ditt livebet, bestämma en summa som du kan acceptera som vinst. Om ditt spel då någon gång under matchen kommer upp i den summan, stängs ditt spel automatiskt.

Läs mer om Cash out här

För & nackdelar med livebetting

Fördelar med livebetting

 • Livebetting är ett utmärkt sätt för dig som vill öka spänningen av en match ytterligare. Spela på vilket lag som får nästa hörna eller inkast och du kommer genast få den slätstrukna matchen att bli mer underhållande.
 • Med livespel ges du möjlighet att skapa dig en uppfattning av hur matchbilden är till skillnad från när du spelar på en match på förhand. Ett tidigt rött kort kan t.ex. förändra förutsättningarna för matchen och öka ett lags chans till att vinna.
 • När du livebettar på en match kan du utnyttja spelformer som inte finns innan matchen startas. Spela på vilken spelare som vinner nästa poäng i en tennismatch eller vem som gör nästa mål i en ishockeymatch.
 • Att spela på en match live ger dig möjlighet till att vinna pengar på ett snabbare sätt än om du lägger ett spel i en match som ännu inte startat.

Nackdelar med livebetting

 • En av riskerna med livebetting är att kunderna vill vinna tillbaka sina pengar efter ett förlorat spel och att dom av den anledningen agerar impulsivt istället för med noggrannhet. Vi rekommenderar att du alltid spelar med försiktighet samt att du analyserar ditt spel innan du livebettar för att undvika ytterligare förluster.
 • En del av dom olika spelformerna är slumpartade och svåranalyserat. Att t.ex. spela på vilket lag som får nästa inkast eller vem som får nästa frispark är inte helt enkelt att förutspå.
 • Det är nödvändigt att göra ett förarbete innan du lägger ditt livespel men samtidigt kan vad som helst hända i en match. Ha alltid i åtanke att det inte finns några säkra spel utan att allt kan hända i en match. Det är lätt hänt att du stirrar dig blind på siffror och ranking av lag, men i sport kan verkligen allt hända.
 • Att stänga ett spel innan matchen är avgjord används frekvent av kunderna, något som spelbolagen tjänar mer på en dom som väljer att stänga sitt spel. Rädslan att ditt lag ska släppa in ett sent mål eller osäkerheten kring om ditt lag kan vända matchen eller inte gör att du inte vågar hålla fast vid ditt spel och därför väljer att acceptera en lägre summa än vad din insats var eller vad din möjliga vinst blir.  

Bästa spelbolagen inom Livebetting enligt Bettingstugan

Bet365

Bet365 erbjuder sina kunder ett stort utbud inom livebetting och du kan varje vecka tippa på livespel på upp till 250 olika evenemang. Är du kund hos Bet365 kan du livebetta på matcher från dom allra största ligorna och turneringarna i världen men även på matcher från dom lägre divisionerna. Deras livestreaming-tjänst är även den i framkant jämfört med dom andra spelbolagen och varje år visar Bet365 över 100.000 evenemang. Så länge som du har pengar på kontot har du möjlighet att från din från din dator eller mobil t.ex. se fotbollsmatcher från La Liga, tennismatcher från Roland Garros eller matcher från dom mindre sporterna såsom volleyboll och badminton. Deras målservice och statistik håller dessutom väldigt hög kvalité vilket är ett stort plus.

Unibet

En av konkurrenterna till Bet365 när det kommer till livebetting är det svenska spelbolaget Unibet. Även Unibet erbjuder kunderna möjlighet till att streama tusentals matcher varje år men när det kommer till utbud av spelformer så kan dom inte mäta sig med Bet365, även fast Unibet fortfarande har ett bredare utbud än många av dom andra spelbolagen. Ytterligare en anledning till att många vänder sig till Unibet för livespel är pga. deras enkla design på sidan vilket gör det lätt för kunderna att hitta det dom vill livebetta på. Unibet var tidigt ute med att introducera cash-out funktion, vilket snabbt blev en populär funktion hos kunderna.

NordicBet

NordicBet är överlägsna när det kommer till utbud av svenska matcher och erbjuder kunderna möjlighet att spela på fotbollsmatcher ändå ner till division 4 i Sverige. NordicBet ger även ofta ut bättre odds jämfört med dom andra spelbolagen samt har en bra mobilapp med en smart sökfunktion. En annan anledning till att spelbolaget är så pass populärt är pga. deras snabba in och utbetalningar. Ett minus för sidan är dock att NordicBet endast vid sällsynta tillfällen ger ut Asian Handicap.

Mobilbet

Mobilbet är ett av dom bästa spelbolagen när det kommer till livebetting från mobilen. Dessutom erbjuder dom dig ett stort utbud av matcher och spelformer vilket dom redovisar på ett tydligt sätt. Ett minus för Mobilbet är dock att dom ofta saknar livestreaming till matcherna och att deras limit inte är lika hög som dom andra spelbolagen.

Sportmarket

Sportmarket samlar ihop dom bästa oddsen från den asiatiska marknaden och är enormt slagkraftiga när det kommer till Asian Handicap. En annan anledning till att många spelare väljer att skapa konton hos Sportmarket är pga. att man inte kan bli limiterad. Däremot erbjuder dom inte samma utsträckning av utbud på matcher eller någon livestreaming av matcher.