Jvm 2018 Small

JVM 2018

JVM är en ishockeyturnering som årligen anordnas av organisationen IIHF för U20-ishockeylandslag världen över. Turneringen spelas traditionellt sätt varje år från slutet av december till början av januari.

Om JVM

JVM är en ishockeyturnering som årligen anordnas av organisationen IIHF för U20-ishockeylandslag världen över. Turneringen spelas traditionellt sätt varje år från slutet av december till början av januari. Den första officiella upplagan av JVM hölls 1977 i Tjeckoslovakien och vanns av Sovjetunionen. Sedan dess har turneringen dominerats av nationerna Ryssland/Sovjet, USA och Kanada som tillsammans har tagit 29 av 41 utdelade medaljer.

JVM var länge en turnering utan särskilt stor prestige och fick väldigt lite publicitet i media, något som har förändrats till allra största grad. Idag är turneringen ett av världens största ishockey evenemang och har blivit en folkfest i många länder. Turneringen har inte minst fått stor uppmärksamhet i Sverige, mycket tack vare landets framgångar på 2000-talet som kröntes med ett guld 2012 i Kanada.

JVM 2018 USA

 • Plats: Buffalo, USA
 • Tid: 26:e Dec 2017 - 6:e Jan 2018
 • Finalplats: KeyBank Center, Buffalo
 • Antal lag: 10
 • Antal grupper: 2

Årets upplaga av JVM spelas alltså i staden Buffalo som ligger i delstaten New York, USA. Matcherna kommer att spelas på tre olika arenor i området och extra spektakulärt är att en av arenorna är en amerikansk fotbollsarena med plats för 71 000 åskådare. Arenan heter New Era Field och är Buffalo Bills (NFL) hemmaarena i vanliga fall. Det är första gången en JVM match kommer spelas utomhus, och vi kan räkna med en välfylld arena.

JVM 2018 - Arenor

 • KeyBank Center, Buffalo - 6 timmar *
 • HarborCenter, Buffalo - 6 timmar *
 • New Era Field, Orchard Park- 6 timmar *

* = tidsskillnad efter Sverige

Vägen till JVM-final

Årets upplaga av JVM består av tio nationer som är uppdelade i två grupper som vi listar nedanför. Fyra lag går vidare från både grupp A och grupp B, vilket innebär endast endast ett lag per grupp åker ur. Efter gruppspelet delas lagen in i ett slutspelsträd som sträcker sig från kvartsfinal till bronsmatch och final.

Grupp A

 1. USA
 2. Kanada
 3. Danmark
 4. Slovakien
 5. Finland

Grupp B

 1. Ryssland
 2. Sverige
 3. Tjeckien
 4. Schweiz
 5. Vitryssland

Kvalificera sig till JVM

Nationerna som får spela JVM är de topp tio rankade hockeynationerna i världen, kallat toppdivisionen. Det är alltså inget specifikt kval inför JVM utan de tio länderna som är högst rankade får en plats till JVM. Utöver JVM för toppdivisionen finns även tre andra turneringar för division 1, 2 och 3. Här spelar de sämre nationerna som kämpar för att ta sig upp till toppdivisionen. Från förra upplagan av JVM har en förändring gjorts och det är att Vitryssland har tagit Lettlands plats i JVM.

De andra divisionerna spelas ofta samtidigt som JVM fast på andra platser runt om i världen och får långt ifrån den uppmärksamhet som JVM får. I dessa lägre divisioner kan du hitta nationer som Island, Storbritannien, Kina och Turkmenistan. Inga större hockeynationer med andra ord.

JVM på plats

Om du inte nöjer dig med att uppleva JVM från TV-soffan finns självklart möjligheten att ta sig till Buffalo och se JVM på plats. Det kommer finnas många svenskar på plats så du behöver inte känna någon oro för att bli ensam. Buffalo ligger mitt i Nordamerikas hockeyhjärta med kort bilresa till Kanada och Toronto om du vill kombinera JVM med NHL.

Biljettpriserna för JVM brukar vara relativt låga eftersom man vill locka så mycket publik som möjligt. Däremot till de större matcherna som semifinal och final kan de bli svårare att hitta billiga biljetter.

Spela på JVM 2018

Juniorhockey och framförallt JVM brukar nämnas som den mest underhållande ishockeyturneringen av alla. Om du vill höja underhållningen ytterligare ett snäpp är betting på evenemanget ett utmärkt förslag. Spelbolagen har inte lyckats missa att JVM är en stor folkfest och erbjuder därför mängder med odds och kampanjer både innan och under turneringens gång.

Under JVM kommer spelbolagen verkligen maxa sitt utbud av odds mästerskapet och du kommer kunna hitta allt ifrån roliga specialspel till standardspel som till exempel 1X2. Du kommer få möjligheten att spela långtidsspel, korttidsspel och livespel.

Exempel på vanliga långtidsspel i JVM 2018

Vinnare av turneringen

Det mest klassiska långtidsspelet är vinnare av turneringen. Detta spel placeras ofta innan JVM drar igång på den nationen som man tror kommer vinna, alternativt på en skrällnation som man anser har större chanser än vad oddset säger. Dessa odds brukar generellt sagt vara höga eftersom det är en svår bedrift att lyckas ha rätt, även om det ofta endast står mellan 4-5 nationer i JVM.

Ett tips när du ska placera ett spel för vinnare av JVM är att jämföra olika spelbolags odds för ditt spel, eftersom oddsen kan skilja sig avsevärt mycket i dessa typer av spel.

Gruppvinnare

Ett annat vanligt långtidsspel är att spela på gruppvinnare. Spelet placeras vanligtvis innan gruppspelet och även här brukas oddsen vara relativt höga. Dock är det ett svårt spel eftersom gruppspelen i JVM brukar vara jämna och eftersom att hela fyra lag går vidare brukar det inte spela jättestor roll för nationerna vilka som vinner gruppen. Med det sagt finns det ofta god chans att hitta spelvärde på nationer som är lite underdogs, som ofta kan vinna gruppen men sällan räcker hela vägen för att vinna hela mästerskapet.

Poängkung

Spela på den spelare som du tror har bäst chans kontra oddset att vinna poängligan. Oddsen brukar även här vara väldigt höga eftersom det ofta finns en stor mängd spelare som har bra chans att vinna poängligan.

Ett tips är att betta på en spelare som spelar i ett lag som har bra chans att gå långt i turneringen. Desto mer matcher en spelare får spela desto större chanser är det att personen gör poäng. Ett annat tips kan vara att betta på en spelare som spelar i en nation i den “lättare” gruppen och om det finns någon blåbärsnation i gruppen. Ofta kan bra spelare kliva fram och göra mängder med poäng mot sämre nationer.

Korttidsspel - spela 1X2

Till varje enskild match i JVM kommer spelbolagen erbjuda dig mängder med spelalternativ. Det mest klassiska spelet är 1X2 marknaden där du spelar på hemmavinst, oavgjort eller bortavinst. Men det finns betydligt mycket mer än så att betta på, nedanför listar vi några av många odds som kommer erbjudas för enskilda matcher i JVM.

 • Moneyline (vinnare inkl ÖT och straffar)
 • Dubbelchans
 • Antal mål
 • Målskyttar
 • Flest utvisningar
 • Korrekt resultat

1X2 och Moneyline

De två vanligaste typen av spel på ishockey är 1X2 och Moneyline-spel. Båda spelen innebär att man ska betta på vilken nation som vinner matchen. Skillnaden mellan de två olika spelen är att Moneyline utesluter ett oavgjort resultat. Oddsen brukar generellt sätt vara högre på 1X2 marknaden eftersom spelalternativet utesluter förlängning och straffar. Spelet för 1X2 avgörs efter tredje perioden, medans moneyline avgörs efter matchen är slut inklusive övertid och straffar.

Antal mål, Över/Under

En annan populär spelform för enskilda matcher är att betta på hur många mål det ska bli i matchen. Oftas ges en lina som varierar beroende på vilka nationer som spelar. Men exempelvis kan spelbolagen ge dig möjligheten att spela på över eller under 5.5 mål.

Livebetta på JVM

Givetvis ger spelbolagen även dig möjligheten att livebetta på alla matcher under JVM. Det kan vara betydligt enklare att placera ett livespel jämfört med ett spel innan en match. Varje match har sin egna utveckling och du kan enklare se hur matchen ska sluta live jämfört med innan matchstart. Här erbjuds i princip samma utbud som innan matchen.

Populära spelmarknader inom livebetting på JVM:

 • Vilket lag gör nästa mål
 • Periodvinnare
 • Rätt resultat
 • Första målskytt

För info om ytterligare spelmarknader rekommenderar vi att du besöker vår spelskola.

FAQ JVM 2018 Ryssland

När spelas JVM?

JVM 2018 startar redan den 26 december 2017 och pågår fram till den 6:e januari 2018. Viktigt att ha i åtanke om man är intresserad av att följa JVM är att tidsskillnaden mellan Buffalo och Sverige är sex timmar.

Var visas JVM?

JVM 2018 kommer att sändas på SVT och Viasat. Hur matcherna och sändningarna är uppdelat är vid skrivande stund inte bestämt. Det som är bestämt är att samtliga matcher kommer att sändas och att JVM kommer finnas tillgänglig både från TV och streamingsajterna Viaplay och SVTplay.

Vilka lag går vidare till slutspel i JVM?

Totalt går åtta lag vidare till slutspel. De fyra bästa lagen för vardera grupp kvalificerar sig till kvartsfinal. Där möter ettan i grupp A fyran i grupp B. Tvåan i grupp A möter trean i grupp B osv. Skulle två lag hamna på samma poäng avgör målskillnad och inbördes möten.

"Gilla" sidan nu om du tycker den är bra.