• Hem
  • Nyheter
  • Inför Italien - Sverige: Odds, statistik och förutsättningar
Bb160617 Bb946
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Inför Italien - Sverige: Odds, statistik och förutsättningar

VM-kval 11 november 2017

Lottningen för playoff till VM 2018 är klar och Sverige ställs inför Italien i ett dubbelmöte om en plats till VM i Ryssland. Vi ger dig oddsen, statistiken och förutsättningarna inför matchen.

Sverige ställs nu alltså återigen inför en tuff lottning vilket vi svenskar nästan börjar bli vana med. Att Sverige ses som underdogs till detta dubbelmöte kan vi hålla med om men givetvis finns det fortfarande chans till avancemang. Nationerna har ställts mot varandra tolv gånger tidigare i tävlingssammanhang och tittar vi närmare på statistiken så har Italien en knapp fördel med sex vinster jämfört med Sveriges fyra vinster. Men då Italien under kvalet inte visat sig från sin bästa sida så finns det all anledning att fortsätta att drömma om svenskt VM-spel. Under gruppspelet har Italien förlorat mot Spanien med 3-0 för att sedan ha stora problem mot nationer som Israel, Makedonien och Albanien. Det vi kan konstatera är att Italien inte är på samma nivå som dom varit tidigare år och mycket har hänt sedan man tog silver i EM 2012.

Inbördesmöten mellan Sverige och Italien inför playoff-matcherna (12 tävlingsmatcher)

  • 4 segrar för Sverige
  • 2 oavgjorda resultat
  • 6 segrar för Italien

Senaste mötet mellan nationerna var i EM 2016 då Italien vann med 1-0 efter ett sent segermål av Eder.

Match 2

Läget i Italien

Ojoj det italienska landslaget är nu otroligt pressat inför måndagens match. Insatsen på Friends Arena var långt ifrån godkänd och kritiken mot det italienska landslaget var efter matchen många. Venturas val att spela 3-5-2 blev pannkaka då aggressiviteten saknades i presspelet defensivt samt att det offensiva intentionerna var alldeles för få och uddlösa. Vi kan med största säkerhet räkna med att Ventura väljer att göra ett antal förändringar inför returmatchen, om det blir att ändra uppställning är dock osäkert. Det är däremot klart att världsstjärnan Verratti missar matchen då han är avstängd efter sitt gula kort i fredags. Ett gigantiskt avbräck för Italien som nu tvingas klara sig utan sin speldirigent som troligen ersätts av Napolis mittfältare Jorginho. Även De Rossi och Belotti väntas få kliva åt sidan för Florenzi och Gabbiadini.

Italiens förväntade startelva: 3-5-2

Buffon

Barzagli-Bonucci-Chiellini

Candreva-Parolo-Jorginho-Florenzi-Darmian

Immobile-Gabbiadini

Läget i Sverige

Det svenska herrlandslaget stod för en mycket stark prestation i fredags och har nu skaffat sig ett bra utgångsläge inför måndagens returmatch, men landslaget har fortfarande en oerhört tuff uppgift framför sig. Att spela mot en så pass stor nation som Italien på bortaplan i en så viktig match är inte helt enkelt och Sverige kommer definitivt behöva leverera en lika bra (om inte bättre) insats på måndag. Janne Andersson var extremt nöjd med prestationerna som han fick bevittna i fredags men det kan ändå bli så att vi får sen åtminstone en förändring i startelvan. Lustig är tillbaka från avstängning och det mesta talar nu för att han kliver in som högerback istället för Krafth. Ekdal kommer inte till spel pga. lårskadan som tvingade honom till byte i fredags, istället väntas Johansson ersätta honom på mittfältet.

Sveriges förväntade startelva: 4-4-2

Olsen

Lustig - Nilsson-Lindelöf - Granqvist - Augustinsson

Claesson - Larsson - Johansson - Forsberg

Berg - Toivonen

Så tar Sverige sig till VM:

  • Vinst
  • Oavgjort
  • Fler gjorda bortamål om det slutar med uddamålsförlust för Sverige.

Vinner Italien med 1-0 blir det förlängning. Är det forfarande oavgjort efter 2x15 minuters förlängning, så avgörs det på straffar. 

Odds Italien - Sverige

Spelbolagen har släppt oddsen inför den andra matchen samt vilken nation som kvalificerar sig.

Match 2: 13:e november (San Siro)

1. Italien - 1.53

X. Oavgjort - 3.95

2. Sverige - 8.43

(Odds från Unibet)

Att kvalificera sig

Italien - 1.88

Sverige - 1.92

(Odds från Unibet).

Italien - Sverige
  • Match 2: Italien - Sverige
  • Datum: 13:e november
  • Tid: 20:45
  • Arena: San Siro
  • Väder: 12°, moln med risk för regn
  • Domare: Antonio Mateu Lahoz

Match 1

Läget i Sverige

Sverige har missat dom två senaste världsmästerskapen då man 2010 missade Sydafrika och 2014 Brasilien, men nu hoppas svenskarna verkligen på att det är tredje gången gillt. Det svenska landslaget har dock ingen lätt uppgift framför sig utan behöver nu två topprestationer för att kunna slå ut Italien och kvalificera sig till Ryssland nästa sommar. Sverige börjar på hemmaplan och där har laget visat sig vara starka. I kvalet är man obesegrade med fyra vinster och ett kryss. Nu hoppas vi att sviten håller i sig. Janne Andersson förväntas göra två förändringar i elvan gentemot den senaste matchen mot Holland. Lustig är avstängd och Krafth ser nu ut att ersätta som högerback. Den andra förändringen i elvan lär bli att spelmotorn Ekdal kliver in centralt på mittfältet och förpassar Johansson till bänken. 

Sveriges förväntade startelva: 4-4-2

Olsen

Krafth - Nilsson-Lindelöf - Granqvist - Augustinsson

Claesson - Larsson - Ekdal - Forsberg

Berg - Toivonen

Läget i Italien

Italien kommer in till dubbelmötet som stora favoriter och det är verkligen Italien som har allt att förlora. Inte endast om man tittar på oddsen som talar för Italien, utan att tränare Ventura har gått ut och lovat avancemang till VM 2018. Italien har inte missat VM sedan 1958 och VM är ett krav från folket i Italien. Ventura har dock en trupp att välja och vraka mellan med världsklasspelare på samtliga lagdelar. Ventura har i kvalgruppen ställt upp laget med sitt kära 4-2-4 vilket dock inte har skördat framgångar. Inför dubbelmötet mot Sverige verkar Ventura få släppa sin formation för att gå över till det mer framgångsrika 3-5-2. I och med det väntas Ventura vara tvungen att peta kanske lagets bästa spelare Insigne som inte alls fungerar i en 3-5-2 uppställning. Ännu ett problem som har ställt till det för Ventura är att lagets tänkta anfallare Simone Zaza som gör succé i Valencia har åkt på en skada och väntas missa första matchen. Men att kunna ersätta Zaza med Belotti är ett lyxproblem utan dess nåde.

Italiens förväntade startelva: 3-5-2

Buffon

Barzagli-Bonucci-Chiellini

Candreva-Parolo-De Rossi-Veratti-Darmian

Immobile-Belotti

Odds Sverige - Italien

Spelbolagen har släppt oddsen inför den första matchen samt vilken nation som kvalificerar sig.

Match 1: 10:e november (Friends Arena)

1. Sverige - 3.65

X. Oavgjort - 3.10

2. Italien - 2.35

(Odds från Unibet)

Att kvalificera sig

Sverige - 3.50

Italien - 1.30

(Odds från Unibet).

Sverige - Italien
  • Match 1: Sverige - Italien
  • Datum: 10:e november
  • Tid: 20:45
  • Arena: Friends Arena
  • Väder: 5°, lättare regnskurar
  • Tak: Nej
  • Domare: Cüneyt Çakir

Övriga playoff-matcher samt odds för kvalificering

Oddsen gäller för vilken nation som kvalificerar sig till VM och är hämtade från Unibet.

Kroatien - Grekland

  • Kroatien - 1.27
  • Grekland -3.85

Danmark - Irland

  • Danmark - 1.63
  • Irland - 2.28

Spela på samtliga playoff-matcher hos Unibet!