• Hem
  • Nyheter
  • Camp Sweden - Vågar man åka till Ryssland i sommar?
Camp Sweden
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Camp Sweden - Vågar man åka till Ryssland i sommar?

Fotbolls VM 2018 17 maj 2018

Sedan Sverige tog sig vidare till Fotbolls-VM i Ryssland har det varit ett flitigt jobb för att få ihop ett Camp-Sweden som traditionsenligt brukar sammanföra de svenska supportrarna för att skapa bästa möjliga stämningen. I år är upplägget lite annorlunda, men festen lika stor. Hur går det till och vågar man åka till Ryssland?

Inför Fotbolls-VM i Ryssland jobbas det stenhårt på att skapa bästa möjliga förutsättningar för de svenska fansen på plats. I år spelas alla Sveriges matcher på olika orter, vilket har försvårat processen. Denna sommar kommer det därför inte finnas något gemensamt boende på plats men det kommer inte sätta stopp för den härliga stämningen och gemenskapen. Så här kommer upplägget se ut:

Sverige - Sydkorea

Första matchen för det svenska landslaget i VM är mot Sydkorea. Matchen spelas i staden Nizhny Novgorod kl 15.00 lokal tid (14.00 svensk tid). Här kommer fan-zone ligga på Kremlintorget och från Fan Zone utmed gågatan hela vägen till tunnelbanestationen Gorkyskaya ska färgas gul och blå. Det är på denna gata de svenska fansen kommer samlas och sjunga upp för att sedan ta tunnelbanan från Gorkyskaya över floden Volga för att sedan marschera till arenan.

Inför Sverige - Sydkorea

Tyskland - Sverige 

Matchen mellan Sverige och Tyskland spelas i Sotji-Adler kl 21.00 lokal tid (20.00 svensk tid). Om du inte redan har firat midsommar med Camp Sweden så är samlingsplatsen i Adler där arenan ligger. De svenska fansen samlas på PS Academics för att värma upp tillsammans. Därifrån sker gemensam marsch till arenan som ligger intill.

Inför Tyskland - Sverige VM 2018

Mexiko - Sverige

Sista gruppspelsmatchen för Sverige är den mot Mexiko och spelas i Yekaterinburg 19.00 lokal tid (16.00 svensk tid). Från kl 12.00 samlas fansen på Fan Zones restaurang vid Ratskeller. För att värma upp och sedan ta sig till arenan gemensamt.

Inför Mexiko - Sverige VM 2018

Vågar man åka till Ryssland?

Inför din resa till Ryssland kan det vara så att man känner sig osäker inför det rådande läget. Faktum är att Sveriges ambassad har tillsammans med Ryssland satt upp särskilda säkerhetsåtgärder för att du inte ska vara osäker på din resa.

Säkerhet

Genom samarbete mellan Sverige och Ryssland kommer det utöver lokal polis även finnas svensk supporterpolis på plats. Även ambassadpersonal kommer finnas på plats för att ge råd.

Inför resan

Se till att ha ett giltigt pass och ett Fan-ID med dig på din resa och anmäl din resa till Ryssland på ambassadens hemsida eller via “UD-Resklar appen”.

Fan-ID

När du skaffat biljett till din match måste du registrera dig för ett så kallat Fan-ID. Med detta reser du in och ut ur Ryssland utan visum tidigast 10 dagar innan och 10 dagar efter VM. Med Fan-ID reser du även gratis på vissa tåg.

Läs mer om hur du skaffar ett Fan-ID.

På arenan

För att ta dig in till arenan behöver du gå igenom en del säkerhetskontroller. Arenan är öppen tre timmar innan matchstart för att fansen ska ha god tid att ta sig in. För att ta dig in på arenan behöver du ha giltig biljett, Fan-ID och ett giltigt pass.

Läs mer om din resa till Ryssland.

Fler spelnyheter & kampanjer

Boostade odds på Lukaku och Belgien - 7.5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 17 juni 2021

TORSDAG 18:00: Belgien vann planenligt mot Ryssland med 3-0 i premiären. Nu ställs de mot Danmark som hade en tuff premiär både mentalt och poängmässigt. 0-1 mot Finland var inte ... Läs mer

Uppsnack Fotbolls-EM » Analys av omgång två samt spelförslag till alla matcher

EM 2021 16 juni 2021

Våra experter Limpar, Weimer och Sanel går igenom matcherna i omgång två. Nya speltips och analyser av samtliga matcher och framförallt Sverige Slovakien. Ta del av deras tankar ... Läs mer

Superboost från Betway till Sverige - Slovakien!

Förhöjda odds EM 2021 16 juni 2021

FREDAG: Sverige möter Slovakien i sin andra match i Fotbolls-EM 2021. Storfavoriter är vi och oddset är lågt. Detta ändrar Betway när de höjer upp oddset till hela 3.25 på svensk ... Läs mer

Betway boost: Nya mål från Immobile till 6 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 16 juni 2021

ONSDAG: Italien ska upp i ringen igen efter sin premiärvinst mot Turkiet 3-0. Italien såg riktigt vassa ut och allra vassast var kanske Immobile längst fram som gjorde mål och ... Läs mer

888sport boostar Bruno Fernandes - 5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 15 juni 2021

TISDAG: Det är dags för de regerande mästarna att kliva in i turnringen och här är det ingen som tror att det ska bli något annat än seger för Portugal. En av spelarna det talas ... Läs mer