• Hem
 • Nyheter
 • De vinner allsvenskan - enligt spelbolagen!
Lennart Johanssons pokal allsvenskan vinnare odds
Nyhet

Bild från Bildbyrån

De vinner allsvenskan - enligt spelbolagen!

Allsvenskan 29 maj 2020

Allsvenskan har fått grönt ljus att återupptas. Tidigast 14 juni kan vi se våra lag spela igen men redan nu vet vi hur favoriterna till serieseger ser ut. Ta del av listan här och ta del av analys kring lagen i toppen, nya reglerna kring byten samt TV-rättigheterna.

Betta på allsvenskan

Unibet

Sätt in 100 SEK och spela för 200 SEK

Unibet är ett av dom ledande spelbolagen i världen, vilket inte förvånar. Med ett brett utbud inom betting, casino och poker har Unibet flera hundratusentals nöjda spelare. Dessutom en välkomstbonus i världsklass!


Allsvenskan vinnare 2020

Unibet är alltid snabba med att komma med färska rykande odds vare sig det är eurovision eller det amerikanska valet. Inte så konstigt då att de redan nu släppt oddsen. Och föga förvånande är det klubben med störst plånbok som ligger i topp! 

De vinner allsvenskan - toppstriden

Analys toppstriden

Inte helt oväntat kanske att vi får se de fyra klubbar som hamnade i toppen 2019 även vara förhandsfavoriter 2020. Kanske lite förvånande dock att AIK ramlat så pass långt ner som till 9 x pengarna. Visserligen har man flaggat för en sämre ekonomi 2020 och där man bland annat tappat Tarik Elyounoussi, Obasi och Stefanelli känns anfallet lite tunt och statiskt. Lägg till att Bahoui blev långtidsskadad och målvakten Linnér såld så finns det en rad frågetecken för AIK.

Tappet av Djurdjic är kännbart

Hammarby tippas som tvåa och det är en klubb med stora ambitioner. Visst, tappet av Djurdjic kommer kännas men i det stora hela känns truppen bättre rustade 2020 än 2019. Det ska bli spännande att se hur Paulinho trivs i Hammarby och om brassen fortfarande kan hitta målet. 5.50 på Hammarby är lågt och kanske sjönk det på grund av Zlatans senaste tweet.

Image from i OS 53
Kujovic blir rolig att följa 2020

Mästarna Djurgården tippades långt ner 2019 men nu tas man förstås på allvar. 7 x pengarna behöver inte vara så dumt. Vi har en Kujovic som säkerligen kommer flyga in i 2020 med en försäsong i benen. Lägg till Kalle Holmberg så förstår vi att Djurgården kommer fortsätta vara tunga längst fram. Gissningsvis går oddset på Djurgården upp med nånstans runt 2.00 på grund av Danielssons flytt men vem vet - kanske dyker han upp på Tele2 innan säsongen är slut eftersom den kinesiska ligan är osäker på spel.

Malmo Mal

Malmö får anledning att jubla igen tror spelbolagen

De vinner allsvenskan - bottenstriden

Nya regler kring byten

Så här i pandemins oroliga tid utökas antal byten till fem istället för tidigare tre. Men var lugn, det kommer inte bli fler avbrott för det. 

Fem byten istället för tre men en begränsning på hur många tillfällen som får användas

Bytena får bara ske under tre tillfällen precis som tidigare. Detta görs för att lagen kommer behöva spela få ett tätare matchschema och fler byten betyder mindre slitage på truppen.

Bettingstugans expert om nya bytesregeln
Jonas Weimer

Jonas Weimer

Jag tycker regeln är bra! Fem byten kommer ge lagen större utrymme att testa yngre spelare samt bidra till färre skador på truppen. Enda faran är väl att det blir lite träningsmatchkänsla utan publik och där lagen totalt kan ha bytt ut 10 spelare från de 22 som först klev in på planen. Men det tror jag ändå kan vägas över att man kanske får se lite av de här entusiastiska talangerna som riskerar att fastna på bänken annars.

Vilka lag detta påverkar positivt är lite svårare att sia om. Vissa klubbar som Brage har exempelvis sagt att det kan drabba dem hårt eftersom de är bättre tränade än många av sina konkurrenter. Teorin här är alltså att de lag som är sämre tränade kan kompensera det med att byta in fräscha spelare. Jag tror dock storlagen kommer gynnas. Här har vi en bänk där alla spelare som byts in kan bidra positivt. Malmö FF är det lag som har bredast trupp sett till spetsegenskaper därför tror jag de kommer gynnas mest av att få göra fler byten och få in fräscha toppspelare.

Allsvenskan spelschema 2020

Allsvenskan har lottat som och första omgången ser ut som följer:

Söndag 14 Juni*

 • Helsingborg - Varberg
 • IFK Göteborg - Elfsborg
 • Örebro - AIK
 • Falkenberg - Häcken
 • Sirius - Djurgården
 • Norrköping - Kalmar
 • Hammarby - Östersunds FK
 • Malmö FF - Mjällby

Söndag 21 juni*

 • Elfsborg - Hammarby
 • Mjällby - Falkenberg
 • Östersund - Sirius
 • Kalmar - Helsingborg
 • AIK - Norrköping 
 • Varberg - IFK Göteborg
 • Häcken - Malmö FF
 • Djurgården - Örebro

Söndag 28 juni*

 • Hammarby - AIK 
 • Falkenberg - Kalmar
 • Malmö - Varberg
 • Helsingborg - Elfsborg
 • Sirius - Häcken
 • Örebro - Östersunds FK
 • IFK Göteborg - Mjällby
 • Norrköping - Djurgården

*OBS: Man har skrivit ut söndag på samtliga men det lär ändras.

Allsvenskan på TV

Vill man följa allsvenskan 2020 är det D-play som gäller. Söndagar verkar bli den stora dagen för sändningarna där vi kommer få ett stort utbud av allsvensk fotboll.

Tittarna ska veta att en söndag hos oss kan innebära sex timmar av sveriges hetaste sporträttighet!

Hanif Hosseini, sportchef på Discovery Networks Sweden.

Allsvenskan TV Dplay

Speltips till allsvenskan

Bettingstugan hårdsatsar på allsvenskan och hos oss får du rykande heta och färska speltips. Besök vår hemsida och ta del av samtliga speltips, analyser och förslag till allsvenskan 2020.

Bettingstugan

Senaste speltipsen hos Bettingstugan

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
11 juli
20:45
Vinnare av Fotbolls EM
EM 2021
Bet: Belgien
 
11 juli
11:45
EM 2021 Fotboll
EM 2021
Bet: England når final
 
3 juli
18:00
England utslaget i kvartsfinal
EM 2021
Bet: England utslaget i kvartsfinal
 
19 juni
21:00
Spanien - Polen
EM 2021
Bet: Spanien -1.25 aisan
 
17 juni
23:00
Colombia - Venezuela
Copa America
Bet: Colombia över 1.5 mål
 

Kampanjer

Vi rekommenderar alla att hålla koll på spelbolagen och deras kampanjer och välkomstbonusar. När ligorna nu öppnar är spelbolagen generösa och bjuder på en del fina kampanjer. Besöker ni vår hemsida får ni hela tiden nyheterna serverade av oss och besök även vår sida för spelbolagens välkomstbonusar för att hitta den som passar dig bäst.

Senaste kampanjerna från Bettingstugan

Sverige trupp EM 2021 odds

Superboost från Betway till Sverige - Slovakien!

EM 2021 16 juni 2021

FREDAG: Sverige möter Slovakien i sin andra match i Fotbolls-EM 2021. Storfavoriter är vi och oddset är lågt. Detta ändrar Betway när de höjer upp oddset till hela 3.25 på svensk ... Läs mer

Immobile Italien Schweiz

Betway boost: Nya mål från Immobile till 6 x pengarna!

EM 2021 16 juni 2021

ONSDAG: Italien ska upp i ringen igen efter sin premiärvinst mot Turkiet 3-0. Italien såg riktigt vassa ut och allra vassast var kanske Immobile längst fram som gjorde mål och ... Läs mer

Portugal EM-2021 Bruno Fernandes

888sport boostar Bruno Fernandes - 5 x pengarna!

EM 2021 15 juni 2021

TISDAG: Det är dags för de regerande mästarna att kliva in i turnringen och här är det ingen som tror att det ska bli något annat än seger för Portugal. En av spelarna det talas ... Läs mer

Frågor och svar om allsvenskan

🕍 Vilka spelbolag har släppt odds till allsvenskan?

Unibet har redan nu släppt oddsen men håll koll på vår hemsida för fler spelbolag som släpper odds.

🥇 Vilket lag tror spelbolagen kommer vinna allsvenskan 2020?

Just nu har Unibet Malmö FF på lägst odds. 2.25 x pengarna.

🎁 Har Unibet någon bonus?

Ja, skapar du ett konto hos Unibet får du 100% upp till 2000 kronor.

📺 Vilka äger tv-rättigheterna till allsvenskan?

I år är det Discovery Networks Sweden som äger rättigheterna och matcherna kommer sändas i D-play. Så sitter man med ett konto hos Unibet och hos D-play är man väl rustade för den allsvenska säsongen 2020!

Fler spelnyheter & kampanjer

Uppsnack Fotbolls-EM » Analys av omgång två samt spelförslag till alla matcher

EM 2021 16 juni 2021

Våra experter Limpar, Weimer och Sanel går igenom matcherna i omgång två. Nya speltips och analyser av samtliga matcher och framförallt Sverige Slovakien. Ta del av deras tankar ... Läs mer

Superboost från Betway till Sverige - Slovakien!

Förhöjda odds EM 2021 16 juni 2021

FREDAG: Sverige möter Slovakien i sin andra match i Fotbolls-EM 2021. Storfavoriter är vi och oddset är lågt. Detta ändrar Betway när de höjer upp oddset till hela 3.25 på svensk ... Läs mer

Betway boost: Nya mål från Immobile till 6 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 16 juni 2021

ONSDAG: Italien ska upp i ringen igen efter sin premiärvinst mot Turkiet 3-0. Italien såg riktigt vassa ut och allra vassast var kanske Immobile längst fram som gjorde mål och ... Läs mer

888sport boostar Bruno Fernandes - 5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 15 juni 2021

TISDAG: Det är dags för de regerande mästarna att kliva in i turnringen och här är det ingen som tror att det ska bli något annat än seger för Portugal. En av spelarna det talas ... Läs mer

Betway boost: Kylian Mbappe gör mål till kanonodds!

Förhöjda odds EM 2021 15 juni 2021

TISDAG: Fotbolls-EM har sin första riktiga stormatch när Frankrike tar sig an Tyskland. Även om Frankrike är officiellt hemmalag spelas matchen i Tyskland och München. Betway ... Läs mer