• Hem
  • Nyheter
  • KRÖNIKA: "Det är självklart att Janne ska ersättas nu!"
Intervju med Janne Andersson i Viaplay
Nyhet

Bild från Bildbyrån

KRÖNIKA: "Det är självklart att Janne ska ersättas nu!"

Fotboll 14 september 2023

EM-kvalet blev ingen lyckad historia. Många var det som var optimistiska efter 5-0-segern mot Estland på bortaplan och efter en bra halvlek i tisdagens möte med Österrike, för att sedan inte orka leverera samma fokus i andra, så är det god natt till EM-slutspelet och ett ämne som nu diskuteras flitigt är Janne Anderssons vara eller inte vara som förbundskapten. För mig är det självklart: Janne ska ersättas nu!

Betta på fotboll hos Unibet

Unibet

100 SEK gratisspel

Här finns stort utbud av spelalternativ, bra odds och en trevlig bonus för nya spelare. Testa Unibet idag!


"Det är över, tack och hej då"

Sverige gjorde som sagt en bra match mot Estland. Att åka till Tallinn och vinna med 5-0, det är godkänt, absolut. Efter den matchen hyllades landslaget av många och jag såg bland annat en krönika från en känd krönikör i en av kvällstidningarna. 

Rubriken han satte texten då löd så här: "Vi har ett landslag igen", och det var Simon Bank i Sportbladet som skrev den.
Min tanke där och då var "det är över, tack och hej då". 

Själv var jag  alltså inte riktigt så lyrisk. Dagen efter Estland-matchen skrev jag en så kallad "minikrönika" där jag satte rubriken "Vi mötte Estland, avvakta lite med hyllningarna".

Läs även

Isak Gyokeres och Forsberg i landslaget

Videll: "Vi mötte Estland, avvakta lite med hyllningarna"

EM-kval 10 september 2023

Sverige tog en väntad seger i EM-kvalet under lördagskvällen och det genom 5-0 mot Estland på bortaplan. Efter slutsignal var det många som hyllade Sverige och visst, 5-0 i ... Läs mer

Fredrik Ljungberg en hed kandidat till att ta over efter Janne Andersson

Fredrik Ljungberg - en hed kandidat till att ta över efter Janne Andersson.

Nu med facit i hand är jag givetvis glad över att jag inte tog ton och stämde upp i hyllningskören, för Sverige har inte gjort något vidare bra EM-kval och att det nu flitigt diskuteras, både i press och sociala medier, huruvida Janne Andersson ska vara förbundskapten för detta landslag eller ej är givetvis ett ämne som ska upp på bordet. 

"Frågar ni mig är det inget att diskutera längre. Jag anser att Jannes tid är förbi."

När man har misslyckats så här och dessutom retat gallfeber på en hel drös med fans genom att inte riktigt kunna bete sig i det sociala spelet efter matcher, då har man inte mycket förtroende kvar. 

Vi minns alla hur Janne Anderson rök ihop med Bojan Djordjic i en intervju hos Viaplay, om inte så bäddar jag in den här.

Det här agerandet är inget jag gillar. Jag gillar en del av det Janne står för som tränare, men det här är inte snyggt och med detta i ryggen samt ett misslyckat EM-kval och ett flertal svaga insatser därtill i både UEFA Nations League och träningslandskamper, ja då anser jag att Janne Andersson ska ersättas och det nu.

Vem ska ersätta? Fredrik Ljungberg får min röst!

Som tänkbara ersättare kan man göra listan lång. Unibet har lanserat odds på vem som tar över också, vilket vi på Bettingstugan.se gick igenom häromdagen

I den oddsgenomgången presenterade jag min ersättare och namnet jag valde där och då var Fredrik Ljungberg och det står jag fast vid. 

"Freddie" har under sin tid i Viaplay visat vilken briljant fotbollsexpert han är och med sin dignitet efter en lång och framgångsrik karriär i England med Arsenal så tror jag att denna Ljungberg skulle kunna få fart på ett "nytt" svenskt landslag med spelare som är på väg uppåt i sina karriärer. 

Läs även

Janne Andersson

Oddslista på tänkbara ersättare till Janne Andersson

Fotboll 12 september 2023

Sverige tar ikväll emot Österrike i EM-kvalet och detta är en ny måstematch för Janne Andersson och hans landslag. Vinner Sverige, då lever hoppet och drömmen om ett EM-slutspel ... Läs mer

Anders Limpar VM 2022 spelschema

Anders Limpar: "Han bör ta över som förbundskapten för Sverige"

Fotbolls VM 2022 30 september 2022

Anders Limpar har spelat för Sverige både i VM och EM. Han är svensk mästare, englesk mästare och vunnit både guldbollen, FA-cupen och ligacupen. Med andra ord vet Anders vad som ... Läs mer

Sportbonus:

100 SEK gratisspel

Omsättningskrav: x bonussumma Lägsta odds: Bonuskod: Ingen kod