EM krönika » Stor genomgång av lagen i Fotbolls-EM 2021!
 • Hem
 • Nyheter
 • EM-krönikan med Sanel - Stor genomgång av lagen i Fotbolls-EM!
Sanelkronika EM 2021
Nyhet

EM-krönikan med Sanel - Stor genomgång av lagen i Fotbolls-EM!

EM 2021 11 juni 2021

Fotbolls-EM är här! Och med det kommer förstås tankar kring vilka lag som kan göra upp om det. Denna krönika kommer från Sanel Hrnjic som hade stora framgångar med sin tippning under VM 2018. Här kommer han med sina tankar om de största lagen i Fotbolls-EM - samt en bubblare.

Fotbolls-EM 2021

Krönikören har ordet
Redaktionen

Sanel Hrnjic

Jag ska i denna krönika göra en analys av de favorittippade lagen och försöka ta fram en vinnare. Låt oss sia i vem som lyfter bucklan.

Efter att ha kollat runt på flertal spelsajter kan vi konstatera att spelbolagen har Frankrike som favorit att vinna EM. Nedan följer en sammanställning kring vem som bär favoritskapet samt vad oddset är. Observera att dessa odds är tagna från Betway och att de kan variera beroende på spelsida.

Odds att vinna Fotbolls-EM 2021

Frankrike i Fotbolls-EM 2021

De regerande världsmästarna Frankrike blev föga förvånande valda som favoriter i ännu ett mästerskap. Det finns det som talar för men även emot. Vad som talar för är att laget är sammansvetsat då de haft samma coach i många år och att laget därmed känner till varandra samt de olika strategierna laget spelar efter. Tillskottet av Benzema är också är stort plus.

Turneringens bästa försvar

Laget är defensivt balanserat med kreatörer aningen högre upp i plan. Lagets försvar är kanske turneringens bästa då en redan stabil backlinje bestående av Pavard, Hernandez (Bayern), Kimpembe och Varane skyddas av självaste Kante. Den sistnämndes mittfältskollegor heter Pogba och Rabiot. Personligen är jag inget stort fan av någon av dessa men de täcker stora ytor och gör det svårt för motståndet att hitta en väg igenom. De är också relativt bra på att driva upp bollen till sina anfallskompisar. 

Väl i anfallet är Frankrike väldigt starka där Griezmann, Benzema/Giroud och Mbappe kan ta sig an sitt motstånd på tre helt olika sätt. Mbappe spurtar förbi. Griezmann kan hitta fräcka instick samt att de har två väldigt fina centrar som kan stöta in bollarna. Alternativ i anfallet är även vindsnabba Dembele och Coman. Det är med andra ord upplagt för snabba kontringar med detta Frankrike. Något som lagen måste se upp med. Även försvaret har fin uppbackning på samtliga positioner.

BB190612 FV014

Svagheten i laget anser jag är deras mittfält. Här brister man i kreativitet och teknik. Varken Pogba, Kante eller Rabiot är kända för att ha speciellt bra fötter. Många kanske höjer sina ögonbryn gällande denna kommentar om Pogba men i mitt tycke ser det väldigt kantigt ut när han behandlar en boll. Som om han trampar i lera. Jag anser att han saknar det här fina flytet som många spelfördelare har. Därmed så tar det oftast längre tid för honom att hantera en boll än för de allra skickligaste. Liknande kan sägas om Rabiot som kommer ifrån en medioker säsong med sitt Juventus. Uppbackning till dessa spelare är Sissoko som är samma spelartyp samt Tolisso som är bra men som endast spelat 31 seriematcher för sitt Bayern de 3 senaste säsongerna. Detta pga att han dragits med skador.

Jag anser att Frankrike kommer att bli svårslaget för samtliga lag då de är täta bakåt samt att lag måste se upp med deras vindsnabba omställningar. Samtidigt undrar jag om deras kontringsfotboll kan ta dem hela vägen. I mitt tycke borde det inte räcka till tack vare ett bristfälligt mittfält.

Frankrikes vinstchans blir därmed 4/5.

Kampanjer till Fotbolls-EM 2021

Riskfritt spel till Italien - England!

EM 2021 9 juli 2021

SÖNDAG: EM ska avgöras i en rafflande final på söndag! Då bjuder LeoVegas oss på ett riskfritt spel till matchen. Spela på matchen och få pengarna tillbaka vid förlust. Läs mer

SUPERBOOST - Båda lagen gör mål i England v Danmark!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

ONSDAG: Det har blivit dags för semifinal 2 mellan England och Danmark. En match vi bara kan njuta av nu när Sverige är ute. Och njuta gör man extra mycket med en superboost från ... Läs mer

England i Fotbolls-EM 2021

England ses som andrafavorit i detta mästerskap. Här anser jag tyvärr att spelbolagen är lite väl optimistiska. Kan det vara så att Premier League är den mest bevakade ligan för oss i Sverige vilket gör att en viss förkunskap och förkärlek för landet finns. Det är den starkaste ligan i världen men det är inte tack vare de inhemska spelarna/tränarna. Detta beror istället på utländskt inflytande. Det är ingen slump att hela nio lag av de som slutade topp tio i årets Premier League tränades av utländska tränare. Tränare som är experter på att coacha och att spela en offensiv fotboll med hög press och stort bollinnehav. Kan Southgate behärska detta spelsätt? Om inte, kan spelarna ställa om till det spelsätt som Southgate vill spela på så kort tid? Jag tror det inte.

Southgate besitter inte kunskaperna som krävs

Visst består årets England av riktigt fina spelare på de flesta positioner. Det är unga snabba kraftfulla spelare som kan skapa mycket oreda hos många lag. Dock anser jag att laget brister i det taktiska. Vad menar jag med det? Jo många av Englands spelare är individuellt skickliga men rent taktiskt, att hålla sig till en spelide, att ändra spelsätt mm är inte deras signum. Det beror främst på att coachen Southgate helt enkelt inte besitter kunskapen att anpassa sin strategi efter motståndet på ett effektivt sätt. Visst kan laget spela fint och slå många lag med stora siffror. Det beror på mentaliteten att aldrig dra ner på tempot vilket är positivt. Problemet uppstår dock när ett lag gör motstånd. Här blir man paralyserade och kan sällan hitta ett motgift.

BB210606 BB661

Jag gjorde en snabbanalys av Englands 30 senaste matcher och hittade ett tydligt mönster. De har utklassat många lag. Dock pratar vi om lag som Albanien, Kosovo, San Marino, Irland, Island, Bulgarien samt Wales. Här vann man med flera måls marginal men om vi ska vara brutalt ärliga så är dessa inga värdiga motståndare. De får klassas som näst intill blåbärsnationer i ett sammanhang där man omnämner fotbollens finrum. 

Mot lite bättre motstånd har det varit betydligt svårare. England vann med uddamålet mot Rumänien, Österrike, Polen och Belgien. Dessutom förlorade man mot Belgien, Danmark, Tjeckien samt även kryssade mot Danmark. För mig talar det ett tydligt språk. England är inte lika bra som de målats upp och likt tidigare mästerskap tror jag tyvärr att laget återigen får en tidig semester.

Englands vinstchans blir därför tyvärr låga 1/5

Läs om Englands matcher i Fotbolls-EM

Inför England Skottland Fotbolls EM 2021

Inför England - Skottland EM 2021

EM 2021 1 april 2021

I den andra omgången av Grupp D ställs England mot Skottland. Det är engelsmännen som har hemmaplan då matchen spelas på Wembley Stadium. I denna artikel ger vi dig all ... Läs mer

Inforenglandkroatienfotbollsem2021

Inför England - Kroatien EM 2021

EM 2021 3 mars 2021

England - som många betraktar som en het kandidat till att vinna mästerskapet - inleder EM 2021 med en hemmamatch mot Kroatien. En sammandrabbning där engelsmännen är tämligen ... Läs mer

Belgien i Fotbolls-EM 2021

Nationen som rankas etta i världen heter nämligen Belgien. Hur detta är möjligt när laget aldrig vunnit ett mästerskap förblir för mig ett mysterium. Landet har under ett antal år legat i toppen då de fått fram en gyllene generation. Man lyckades inte vinna något då. Nu pratas det om en sista chans för denna generation att vinna ett mästerskap och många tror att det kommer att inträffa. Jag är åter av en annan åsikt. Jag anser att Belgien tyvärr tappat några nivåer medan andra lag tagit flera kliv framåt. Hur tänker jag nu kan man undra?

En Hazard ur form är oroande

Utan att tänka speciellt mycket kan man fastslå att Belgien har tre fixstjärnor. Lukaku som spelar på toppen av sin förmåga. De Bruyne som troligtvis är bäst på sin position. Frågan man ska ställa sig är hur mycket han kommer att medverka med tanke på sin skada i CL finalen. Är han frisk, slås skadan upp mm? Hazard som under flera år varit top 5 i världen är den sista stjärnan. Han har dock varit ur form de senaste 2 åren och även här är frågan vilken form han kommer att vara i. Två av lagets 3 viktigaste spelare finns det alltså stor osäkerhet kring. Utöver dessa tre består laget tyvärr av väldigt många dussinspelare. Mertens är visserligen bra men är till åren och lirar i Napoli. Det är inte direkt någon som skrämmer slag på spelarna. 

BB190611 ZM011

Carrasco är bra men även här skulle ingen höja på ögonbrynen om han inte fanns med i laget. Lagets mittfält tillika hjärta finns i Dendocker (Wolves) samt Tielemans (Leicester). Reserver till dem är Praet (Leicester), Trossard (Brighton), Vanaken (Club Brugge) Chadli (Basaksehir i Turkiet) samt Lill Hazard (reserv i Dortmund). Det är spelare som spelar i mittenlag i sina ligor. Utöver dem spelar Castagne (Leicester) högerback, Boyata (Hertha Berlin), Vertongen (34 år, Benfica), Vermaalen (35 år, spelat i Japan de 3 senaste åren) Denayer (Lyon), Alderweireld (Tottenham men inte alls lika bra som för 5 år sedan) samt Meunier (reserv i PSG) i försvaret. Det är ingen vidare nivå. Uppbackning till Lukaku är Benteke samt Batshuayi. Det är rakt av dåliga spelare när man talar om en guldfavorit. Hur detta lag ska kunna vinna EM är för mig helt otänkbart. Å andra sidan så vann ju Leicester Premier League så man ska aldrig säga aldrig.

Belgiens vinstchans blir 1/5 endast tack vare en lätt lottning.

Bästa bonusarna till Fotbolls-EM 2021

Topp 10 bonusar för Fotbolls-EM 2021

Topp 10 Bonusar för Fotbolls-EM 2021

EM 2021 19 maj 2021

Fotbolls-EM 2021 är här! Med ett stort mästerskap kommer det ofta flertalet fina kampanjer, bonusar och erbjudanden från spelbolagen. I denna artikel går vi igenom samtliga ... Läs mer

Italien i Fotbolls-EM 2021

Här har vi ett land som man ska se upp med. Italiens form och utveckling har gått många obemärkt förbi. Eller vad sägs om att man är obesegrade i sina 27 senaste landskamper. Man har även vunnit sina 8 senaste matcher med en förkrossande målskillnad på 25-0. Då har man ändå mött länder som Bosnien, Polen och Tjeckien. Länder som helt klart är kapabla att göra mål. Nej Italien har något riktigt bra på gång och det ska bli intressant att se hur långt det räcker. Landet är mästerliga taktiskt och vet hur man spelar av mästerskapsmatcher. De har till detta EM fått fram en perfekt balans i laget. En blandning av ungt och gammalt. Teknik styrka och fart. Bra offensiv och ännu bättre försvar. Allt finns i detta Italien. Laget har väldigt bra bredd och kan utan problem lufta flera spelare om de skulle gå långt för att spara på krafterna.

BB190614 BB378

I de bakre leden styr herr Bonucci ihop med Chiellini. De har spelat ihop sedan de fick skägg och kan varandra väl. På mitten har man tekniska spelare som är lika bra fram som bak. Jag tänker på Jorginho, Locatelli, Verratti samt mitt stora utropstecken, Barella. Barella är en framtida världsspelare och det dröjer inte länge innan han lämnar Inter och går till de absolut största. Framåt har man teknik och finess i Insigne och Berardi, speed och mod i Chiesa samt målsprutor av rang i Immobile och Belotti. Detta italien är extremt löpvilligt och kommer att gå långt.

Jag tror dock inte det räcker hela vägen då jag anar att de tätaste matchen kan handla om individuella prestationer kontra misstag. Här tror jag att spelare som Chiellini, Bonucci kan gå bort sig vid något enstaka tillfälle vilket kan kosta dem turneringen. Det ihop med att andra nationer har högre högstanivå på enskilda spelare kan göra skillnaden.

Italiens vinstchans blir 3/5

Läs om Sanels tips i EM 2021

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
21 juni
21:00
Målrikaste grupp blir Grupp D
EM 2021
Bet: Grupp med flest mål
 

Spanien i Fotbolls-EM 2021

Stornationen Spanien befinner sig i en ombyggnad av sitt landslag. De stora drakarna har ju lagt av och man jobbar på att ta fram nya spelare. Detta har medfört att laget inte spelar samma sorts fotboll som med Xavi-Iniesta där de hade 2000 passningar per match. Numera spelar de fortfarande med stort bollinnehav med skillnaden att de går lite rakare. De kommer således till fler avslut. Huruvida dessa avslut är bra återstår att se då kvaliten på spelarna inte är densamma som förr. 

Stundtals briljera, sen åker man ut

Att laget leds av Morata borde styrka min teori. Det är en bra spelare men inte i närheten av vad Spanien skämt bort oss med tidigare år. Mittfältet är fortfarande väldigt skickligt och mål kan komma från flera håll. Försvaret är något försvagat vilket kan komma att visa sig längre fram i turneringen. Nej Jag tror att Spanien stundtals kommer att briljera men att de åker på pumpen när de ställs mot en av de stora drakarna.

Vinstchans 2/5

Spaniens startelva em2021

Tyskland i Fotbolls-EM 2021

Landet som alltid är i toppen av allt vad fotboll heter är en av andrahandsfavoriterna att plocka hem detta mästerskap. När det är fråga om Tyskland kan man aldrig vara säker. Jag tror dock inte att det räcker hela vägen denna gång heller.

Landets starkaste lagdel är helt klart mittfältet och man kommer således att vara bollförande oavsett vem man ställs mot. Spelare som Kroos, Gundogan och Kimmich kommer inte att slå bort någon boll i onödan. Man har även extremt duktiga kantspelare i Gnabry och Sane.

BB180627 WI004

Lagets svaghet finns dock i anfallet där avsaknaden av en naturlig målskytt är enorm. Werner är en löpvillig och bra spelare men missar dessvärre alldeles för mycket. Bakom honom finns inte speciellt mycket att kasta in. Viss oro finns även i lagets försvar där jag anser att man ser sämre ut än tidigare år.

Vi kommer att få se en hel del trevligheter från detta Tyskland som ju hamnat i en väldigt svår grupp. Mitt tips är att man slutar trea. Därefter blir lottningen avgörande för deras fortsättning.

Vinstchans 2/5

Portugal i Fotbolls-EM 2021

Då har vi kommit till det sista laget bland de som kan tänkas vinna om man ska tro på spelbolagen (10,0 på Betway). Det är även det lag som jag ser som en klar favorit till guldet. Varför Portugal?

Inledningsvis har Portugal det defensiva spelet i ryggmärgen. Oavsett vilka spelare som spelar i de bakre leden vet laget hur man försvarar sig som ett kollektiv. I detta fall har vi faktisk väldigt bra spelare i de bakre leden. Troligtvis startar man med Cancelo (Man C), Pepe, Dias (Man C), Guerreiro (Dortmund). Detta är spelare som spelar på högsta nivån och gör det strålande. Dias var Citys bästa back den gångna säsongen. Guerreiro gjorde 5 mål för Dortmund från sin backposition. Pepe var med och slog ut Juventus i CL med sitt Porto samt var med i laget som slog mästarna Chelsea borta med 1-0. Det är ett bevis på att han håller nivån. Som backup har man dessutom 37 årige Fonte som var ordinarie i Lille som vann franska Ligue 1. Det är alltså en välmeriterad och samspelt backlinje som inte kommer ge bort en tum.

Portugal startelva EM 2021

På mitten har man så många alternativ där samtliga spelare skulle kunna göra det bra. Danilo/Carvalho är världsklass som defensiva mittfältare. Neves (Wolves) lämnar väl till en storklubb till kommande säsong. Bruno Fernandes och Bernardo Silva behöver inte kommenteras. Utöver dem har man eviga talangen Renato Sanchez som vann Ligue 1 med Lille, rutinerade Moutinho. Jokrar som Goncalves (23 mål på 32 matcher för seriesegraren Sporting den gångna säsongen) och Sergio Oliveira (13 mål för Porto senaste säsongen). Detta som mittfältare. Man kan inte annat än imponeras av lagets bredd och kvalité.

Mina favoriter till guld är Portugal!

Anfallet består av Ronaldo som kan vara tungan på vågen. Alternativ till Ronaldo är Joao Felix samt Andre Silva som ständigt levererar i landslaget (32 matcher 28 mål för Frankfurt den gångna säsongen). Det finns en oändlig bredd i detta Portugal att jag inte kan se hur de skulle misslyckas. Lägger man därtill att laget faktiskt är lika bra på att föra en match som att försvara den så finns det få sätt att besegra detta Portugal. Många stirrar sig blinda på att landet är tråkiga och defensiva men jag kan intyga om att de kommer att vara betydligt mer spektakulära än folk vågar tro.

Lägger man därtill in att de är regerande mästare och att de blev segrare av Nations League 2019 så borde det inte finns tvivel kring lagets storhet. Detta Portugal är enligt min mening solklara favoriter och avgår som segrare.

Vinstchans 5/5

Spela Portugal vinna Fotbolls-EM 2021

Kroatien i Fotbolls-EM 2021

Jag tar med Kroatien som en bubblare i EM. Mest för att spelbolagen tryckt ner dem kraftigt. Man kan finna bra odds över 40 gånger insatsen på att Kroatien vinner EM vilket enligt mig är en bjudning med åtminstone 20 i odds. Självaste Danmark är större favoriter än VM tvåan. Minst sagt skevt.

Jag har viss förståelse till att det råder tvivel runt detta Kroatien. Sedan VM har landet inte gått att känna igen och man tog sig med nöd och näppe till EM. En sak ska dock kännas till om Kroatien. Man gör inte mer än man behöver och man är bäst när det gäller. Att luften gick lite ur efter VM var inte mer än väntat. Man trodde att man kunde glida förbi smålagen och misslyckades. När man insåg att man var i knipa tog man sig samman och avslutade mästerligt och tog sig till EM. Liverpool gjorde det i PL, Juventus gjorde det i Serie A. Kroatien gjorde det i EM kvalet.

Årets Kroatien är väldigt likt det lag som kom tvåa i VM. Nästan samtliga spelare är kvar förutom Mandzukic, Lovren och Rakitic. Ersättare till Lovren är Caleta-Car som håller hög nivå i Monaco. Hästsvansen Vida är lika taggad nu som han var vid 15 års ålder. På kanterna har man Barisic och Vrsaljko. Två stabila backar. Lagets styrka ligger dock i mittfältet som består av världsspelare Kovacic, Brozovic samt Modric. Det är skönlirare med världens motorer under huven som få lag kan rulla ut. Framåt har man löpvilliga slitvargar i målsprutan Kramaric, vindsnabbe Rebic samt tvåfotade dribblern Perisic.

Laget är taktiskt briljanta och tillhör i denna kategori de bästa i EM. Frågetecken kan dock lyftas om lagets bredd. Här tycker jag att man är aningen bristfälliga vilket kan komma att kosta dem längre in i turneringen om de nöter ut sin startelva för mycket. Kan de vinna? Absolut. Är det troligt? Förmodligen inte men väl värt en slant då det endast krävs ork för 7 matcher.

Belgiens vinstchans 3/5

Nu lutar vi oss tillbaka och låter dessa gladiatorer underhålla oss. Skål!

Här gästar jag förresten Uppsnack Fotbolls-EM:

Bästa spelbolagen till Fotbolls-EM 2021

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

 1. 100% upp till 100 SEK

  18+, regler och vilkor gäller, stodlinjen.se. För alla nya kunder hos Betway. Minsta insättning 100 kr, 6x omsättningskrav.

 2. 100% upp till 100 SEK

  Åldersgräns 18 år | Gör din första insättning och få 100 kr. bonus | Bonus + insättning skall omsättas 5 x till min. odds 1.5 inom 60 dagar | Min. insättning 100 kr. | Endast nya spelare, bara en gång per hushåll / IP | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se (020-819100) | Spelpaus.se | Klicka här för Regler och villkor

 3. Få 100 SEK i ett GRATISSPEL

 4. 100 SEK i Gratisspel

 5. 100 SEK gratisspel direkt in på kontot

  18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

 6. 100% bonus upp till 100 SEK

 7. 100% upp till 100 SEK

 8. 100 SEK i ett riskfritt spel!

 9. Sätt in 100 SEK 100 sommarspins!

 10. Upp till 1250 SEK i spelkrediter

  Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Fler spelnyheter & kampanjer

Riskfritt spel till Italien - England!

EM 2021 9 juli 2021

SÖNDAG: EM ska avgöras i en rafflande final på söndag! Då bjuder LeoVegas oss på ett riskfritt spel till matchen. Spela på matchen och få pengarna tillbaka vid förlust. Läs mer

Bästa elvan i EM? - här är drömlaget i Fotbolls-EM 2021!

EM 2021 9 juli 2021

Fotbolls-EM 2021 närmar sig sitt slut även om det häftigaste återstår - finalen. Många spelare har gjort sina livs matcher medan andra varit en besvikelse. Här tar Weimer ut sitt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Allsvenskan 9 juli 2021

Stryktipset vecka 27 innehåller en hel del norska matcher på kupongen. Men även svenska så som matchen mellan AIK och Varberg på Friends. Denna helg får vi även jackpot med ca 6 ... Läs mer

SUPERBOOST - Båda lagen gör mål i England v Danmark!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

ONSDAG: Det har blivit dags för semifinal 2 mellan England och Danmark. En match vi bara kan njuta av nu när Sverige är ute. Och njuta gör man extra mycket med en superboost från ... Läs mer

Hajper boostar oddsen - Italien Spanien 4.5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

TISDAG: Italien möter Spanien i en direkt avgörande match och Spanien boostas av Hajper! Tror man på spansk seger bör man spana in denna fina kampanj till 4.5 x pengarna. Spanien ... Läs mer