• Hem
  • Nyheter
  • Allt inför din resa till Fotbolls-EM 2021
BB200112 MI137
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Allt inför din resa till Fotbolls-EM 2021

EM 2021 19 januari 2020

Biljetterna delas nu ut i rask takt från Uefa och har du varit en av de lyckligt lottade sitter du med en biljett! Här är allt du behöver veta om tider, spelplatser och motståndare.

🇸🇪 Var och när spelar Sverige sina matcher i EM2021?

  • 14 juni kl 21:00 : Spanien - Sverige
  • 18 juni kl 15:00: Sverige - playoffvinnare C
  • 23 juni kl 18:00: Sverige - Polen

🇪🇸 Match 1 - Bilbao

🇪🇸 Spanien - Sverige 🇸🇪 

  • 📆 Måndagen den 14 juni
  • ⏰ 21:00
  • 🅿️ Estadio San Mames

Arenan

Sverige spelar sin första gruppspelsmatch i Bilbao den 15 juni och det blir mot stornationen Spanien. Bilbao är en fantastiskt fin hamnstad i norra Spanien i provinsen Biscaya i Baskien, cirka 12 km innanför floden Nervions mynning i Biscayabukten. Arenan i Bilbao heter Estadio San Mames och har en kapacitet på 50 000 och självklart kommer den vara fylld med fans inför denna drabbning. Sverige har tilldelats 10 000 biljetter så får du tag i en biljett blir du garanterat inte ensam svensk. Även om spanjorerna lär vara i majoritet kommer Sverige göra bra ifrån sig även på läktaren. 

Resan

✈️ Enklast tar du dig med flyg till Frankfurt och sen vidare ner till Bilbao. En resa som tar ca 5h. Ett annat alternativ är direktflyg till Madrid och sedan ta sig därifrån med tåg, buss eller bil vidare norrut till Bilbao.

🚅  Med tåg är det allra smidigaste lösningen att åka tåg till Hamburg. Där tar man sig vidare ner till Strasbourg. Från Strasbourg tar du dig via Paris ner till Bilbao. Resan tar ca 30h men det kan det vara värt för att resa klimatsmart samt se Europas i ett vackers sommarlandskap.

Här samlas fansen

Det är ännu inte klart vart Camp Sweden kommer hålla till men räkna med att många fans kommer tillbringa dagarna innan matchen i San Sebastian som ligger några mil öster om Bilbao. San Sebastian är en partystad med havet sammansmält med staden och stränder i världsklass!

Bilbao Spanien EM 2021

Floden Nervion rinner igenom vackra Bilbao

Bästa odds på att Sverige slår Spanien

🇮🇪 Match 2 - Dublin

🇸🇪 Sverige - Playoff-vinnare B 🇪🇺

  • 📆 Fredagen den 19 juni
  • ⏰ 15:00
  • 🅿️ Aviva Stadium

Arenan

Sveriges andra match kommer spelas på självaste midsommar mot ett ännu okänt motstånd. Men vi vet vilka fyra olika kandidater det kan bli. Antingen Slovakien, Nordirland, Bosnien eller värdnationen Irland. Vilket motstånd vi än får så kommer vi spela på Aviva Stadium i Dublin. Även den arenan tar in 50 000 och räkna med att det kommer bli ett ordentligt tryck på den nybyggda arenan. 

Resan

✈️ Till Irland är det flyg som gäller. Det är dyrt att ta sig via direktflyg och kan vara svårt att få tag i. Bättre valmöjligheter finns om man kan tänka sig ett byte. Då kan man välja att byta i exempelvis Hamburg, Amsterdam, London eller Manchester. Startar du från Arlanda kan du sitta med en öl i en pub i Dublin drygt sex timmar senare. 

Här samlas fansen

Camp Sweden har bokat in sig på Dublin City University som är en kombination av Camping och hotell. Det ligger ungefär 5.5 kilometer från Avviva Stadium. Vill man få en plats där får man gå via Camp Swedens hemsida.

BB120615 ME238

Räkna med bra tryck från svenskarna på plats

Bästa odds på att Sverige vinner Grupp E

🇮🇪 Match 3 - Dublin

🇸🇪 Sverige - Polen 🇵🇱

  • 📆 Onsdagen den 23 juni
  • ⏰ 18:00
  • 🅿️ Aviva Stadium

Har Sverige lyckats bra i de inledande matcherna väntar en tät och tuff drabbning mot Polen i den avslutade gruppspelsmatchen. Matchen kommer återigen spelas på Aviva Stadium i Dublin. 

Så tar du dig till arenan

🚆 Arenan ligger centralt i Dublin i ett område som heter Ballsbridge. Från flygplatsen är det ca 15 km till arenan och tar du dig från centrum kan du ta tunnelbanan i knappt 10 min.

Camp Sweden Fotbolls EM 2021

Dublins tunnelbanor leder oss enkelt till arenan

Bästa oddset på att Sverige vinner EM-2021

FAQ - Fotbolls-EM

⚽️ Hur många grupper och lag är med i EM 2021?

Det finns totalt sex grupper (A-F). Varje grupp har fyra lag vilket innebär att det är 24 lag i Fotbolls-EM 2021.


📆 Vilka datum spelar Sverige sina matcher?

Sverige spelar den 14:e, 18:e och 23e Juni.

💰 Vilket spelbolag är bäst att ha när man ska spela på fotbolls-EM?

Alla bolag har sin nisch och sina specialspel så det beror helt på vad man vill spela. Även oddsen kan skilja så vårt bästa tips är att ha flera bolag och jämföra oddsen noggrant.

Våra tipsters kommer jämföra och ge er det odds som de hittar som bästa odds. Bästa är att gardera sig med fler spelbolag.

🎁 Vart kan jag ta del av bonusar till spelbolagen inför Fotbolls-EM?

Antingen via Bettingstugans hemsida eller via vår EM-guide där du kan läsa om de olika bonusarna som erbjuds.