BB200914 BB055
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Inför: US Open 2020

Golf 16 september 2020

US Open drar igång imorgon torsdag på Winged Foot Golf Club i New York. Läs allt om tävlingen här!

US Open 2020

Tävlingen spelas i år 45 minuter utanför downtown Manhattan på ruskigt svåra Winged Foot Golf Club som av många anses numera som en av världens svåraste banor. Banan har varit värd för US Open 5 gånger tidigare (1929, 1959, 1974, 1984, 2006) men har aldrig spelats så svår som den kommer göras i år. Man har inför årets upplaga förlängt banan till 7450 yards och spelas numera som par 70. Banan i sig är en parkbana, vilket för många kan tolkas "Ja, men då borde den vara relativt enkel och inte hända så mycket". Men herregud vad svår denna banan är. Extremt smala fairways kryddat med ruffar som är så tjocka att det mer eller mindre är omöjligt att slå långa järn i från. 

Greenerna blir avgörande

Men det som verkligen symboliserar den här banan är greenerna. I princip varje green omges av extrema avrinningsytor och slår du bollen bara någon meter för kort rinner du oftast ner flera tiotal meter från green. Inte nog med att greenerna är likt att putta på cement, men det är varje proffsgolfares rädsla det så tuffa "Poa-gräset" vilket genom åren har lurat många. Då kanske ni sitter och tänker "Vad spelar det för roll vad är det är för gräs", men det kan jag säga, det gör det verkligen. Poa-gräset är extremt svårt att läsa där man kan bli lurad av färgen så att det ser ut att luta åt ett annat håll. Bollen styr även i gräset och man måste således även läsa åt vilket håll det växer för att kunna så en helt analyserad putt. USGA som är golf-organet i USA har även som något sorts outtalat uppdrag att alltid göra US Open till en så svår tävling som möjligt. Skjuter vinnaren på över -10 sett över 4 ronder så ses det som ett misslyckande och banan har då satts upp "för lätt".

Oscar Kulan Karlsson om tävlingen
Oscar Karlsson

Oscar Karlsson

Äntligen dags för en av golfens allra största tävlingar, US Open på Winged Foot Golf Club. Just tävlingen "US Open" är en personlig favorit då det är en Major som flyttas runt till den ena spektakulära banan till den andra. Oftast så brukar den spelas på extremt tuffa banor där spelarna ställs på sjuka prov, vi minns bland annat Chambers Bay för ett par år sedan så var något över det vanliga. För första gången i historien så spelas tävlingen i September till skillnad från Juli som den alltid gjort. Ni som inte kikar golf kontinuerligt, gör det. En ruskigt underskattad TV-sport där framför allt söndagarna bjuder tittarna på timmar av otrolig spänning. Som både inbiten rekare och även duktig golfare så är utbudet av bets oftast väldigt bra om man analyserar spelarna och dess styrkor, där årets upplaga inte är något undantag!

Kampanjer till US Open 2020

Tiger Woods

US Open: Klarar Tiger Woods och Adam Scott cutten? - 2.75 x pengarna!

Golf 16 september 2020

Det är återigen dags för US Open i golf och då kommer Betway med flera fina booster för evenemanget som sker i New York. Exempelvis att både Scott och Woods klarar cutten vilket ... Läs mer

US Open kuriosa

Vad som är bra att veta också är att sista sex hålen är 6 av banans 8 svåraste hål. Vilket gör att ingenting är klart förens sista putten är hålad. Leder man i klubbhuset på söndagen med spelarna kvar på baknian sitter man ändå ganska bra till. Sista sex hålen gäller det alltså endast att inte tappa slag och att gå på par är dom flesta nöjda med.

BB200915 BB340

Greenerna på Winged Foot Golf Club kommer bli avgörande

Oscar tipsar

Vem vinner

Oscar Kulan Karlsson om vinnaren
Oscar Karlsson

Oscar Karlsson

Eftersom banan är förlängd och spelas väldigt lång för att vara par 70 så är har dom spelarna med lite extra krut i bössan en väldig fördel. Som jag nämnde ovan kommer poa-gräset ställa till det för många så lyckas med bemästra gräset och greenerna kommer man kunna ta extremt många slag på fältet.

Tips: spela inte på vinnare innan tävlingen startat

När det gäller betting och golf generellt så brukar jag rekommendera alla att inte spela vinnare redan innan turneringen startat. Eftersom det är så många spelare idag som är duktiga och toppen är bredare än någonsin är oddsen fortfarande väldigt bra på dom bästa spelarna man anser med två dagar kvar. Skulle jag ändå vara tvungen att välja tre spelare inför så skulle det vara McIlroy, Rahm och Finau. Givetvis är D.Johnson med sin sjuka form och position som världsetta favorit till att vinna, men allt kan hända i golf (har jag hört) och det är sällan som världsettan faktiskt vinner just US Open rent statistiskt.

Speltips US Open 2020

Bettingstugan har experter som jobbat hårt med tävlingen och kommer med två speltips till årets mästerskap. Ni hittar dem på hemsidan eller här nere.

Speltips till US Open 2020

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
17 sep.
10:00
US Open 2020
Golf
Bet: Rory McIlroy Topp 20
 
17 sep.
19:20
US Open 2020
Golf
Bet: Tony Finau topp 20 efter första dagen