Glenn Stromberg David Fjall
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Kommentatorer Fotbolls-VM 2018

Fotbolls VM 2018 17 maj 2018

Under Fotbolls-VM 2018 är det SVT och TV4 som delar på rättigheterna, vilket innebär att det kommer sändas matcher på båda kanalerna. En viktig del av fotbollsupplevelsen är kommentatorerna och i år kommer de från två olika kanaler.

Kommentarorer under Fotbolls-VM 2018

Vad vore en riktigt bra fotbollsmatch utan riktigt bra kommentatorer? Under Fotbolls-VM i Ryssland i sommar kommer de från två kanaler, SVT och TV4. Här är namnen som kommer kommentera matcherna under mästerskapet: 

SVT

De som kommenterar Fotbolls-VM 2018 för SVTs räkning är den mycket rutinerade Chris Härenstam tillsammans med expertkommentatorerna Glenn Strömberg och Markus Johannesson. Ny för i år är ingen mindre än David Fjäll som har många år som programledare bakom sig men i år gör han sitt första mästerskap som kommentator.

TV4

Under TV4 sändningarna är det en del välbekanta röster blandat med en hel del nya vi kommer få höra. Det är nämligen debut för kommentatorerna Patrik Westberg och Hanna Marklund den sistnämnde blir också första kvinna någonsin att vara expertkommentator under ett Fotbolls-VM. Utöver nykomlingarna kommer vi också höra Lasse Granqvist, Jesper Hussfelt, Anders Andersson, Åke Unger och Jon Persson.