• Hem
  • Nyheter
  • Melodifestivalen 2018 - Betting & Odds inför Finalen
Melodifestivalen 2018 Final
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Melodifestivalen 2018 - Betting & Odds inför Finalen

Melodifestivalen 5 mars 2018

Klockan 20:00 på lördag kväll är det äntligen dags för final i Melodifestivalen 2018. Ta reda på vilket bidrag som kommer vinna årets tävling och få chansen att representera Sverige i Eurovision Song Contest i Portugal. Hos oss hittar du odds, startordning, låtar och massvis med annan intressant information.

Förra helgen bjöds vi på rafflande dueller i Melodifestivalens "Andra Chansen" då det var totalt åtta bidrag som tävlade om dom fyra sista platserna i finalen av Melodifestivalen 2018. Efter flera jämna dueller så blev det tillslut följande artister som knep dom sista finalplatserna:

  • Margaret
  • Renaida Braun
  • Felix Sandman
  • Mendez

På lördag kväll den 10:e mars är det alltså dags att få fram det bidrag som ska representera Sverige i Eurovision Song Contest. Finalen är i Stockholm på Friends Arena och det kommer vara totalt 12 stycken bidrag som ska tävla. Startordningen på lördag är enligt följande: 

1. Méndez - Everyday

Mendez var favorit till att ta sig till final i Deltävling 3 men både Jessica Andersson och Martin Almgren lyckades få fler röster än den 42-årige artisten. Han lyckades dock knipa en plats i Andra Chansen och väl där så slog han ut Sigrid Bernson i en jämn duell. Nu ställs Mendez inför en ny tuff utmaning, oddset på att han ska vinna på lördag är just nu 12.00 hos Unibet. 

2. Renaida - All The Feels

(Låtskrivare: Laurell Barker, Jon Hällgren, Peter Barringer, Lukas Hällgren)

Förra veckan i Andra Chansen så fick vi se Renaida Braun vinna sin duell mot Olivia Eliasson. Den före detta Idol-deltagaren kommer nu på lördag få uppträda för tredje gången i tävlingen med sin pop-låt All the feels. Oddsen på att hon vinner Melodifestivalen är höga 51.00 pengarna, detta gör henne till den artist med högst odds inför finalen. 

3. Martin Almgren - A Bitter Lullaby

Martin Almgren blev känd 2015 när han med sin hjälp av sin stora röst kammade hem segern av Idol 2015. Att han ska lyckas stå som vinnare även på lördag ser dock ut att bli svårt. A Bitter Lullaby har nämligen enligt Unibet endast 3% chans att vinna. 

4. John Lundvik My Turn

(Låtskrivare: Anna-Klara Folin, John Lundvik, Jonas Thander)

Den före detta 100 meters-löparen John Lundvik är en av dom stora skrällarna i Melodifestivalen 2018. I Deltävling 1 lyckades han charma det svenska folket så pass mycket att han tog en av dom två direktplatserna till finalen. På förhand var det endast 27% på att John Lundvik skulle kvalificera sig till finalen, nu på lördag kliver han in till finalen med tredje lägst odds. För er som tror att John Lundvik har vad som krävs för att vinna så ger Unibet nu 10.00 pengarna på honom. 

5. Jessica Andersson - Party Voice

Jessica Andersson är överlägset den mest rutinerade artisten i deltävling 3 då hon deltagit i Melodifestivalen hela sex gånger. Hennes mest lyckosamma år var 2003 när hon vann med gruppen Fame. I år uppträder hon med låten ”Party voice”, en låt som hon hoppas kunna vinna med. Det ser

6. LIAMOO - Last Breath

LIAMOO uppträder med R&B-låten "Last Breath" en låt som tog honom direkt till final i Deltävling 2. Han vann Idol så sent som för ett år sedan och har nu siktet inställt på ytterligare en seger. I skrivande stund så har han tredje lägst odds till att vinna finalen på lördag. 

7. Samir & Viktor - Shuffla

(Låtskrivare: Andreas ”Stone” Johansson, Denniz Jamm, Costa Leon, Samir Badran, Viktor Frisk)

Bortsett från Samir & Viktor så är samtliga bidrag i finalen solo-uppträdanden. Duon har deltagit i tävlingen två gånger tidigare (2015 & 2017) och samtliga gånger har Samir & Viktor gått till final. Bästa placering hittills är åttondeplats, en placering dom nu hoppas tangera.  

8. Mariette - For You

(Låtskrivare: Jörgen Elofsson)

Den 35-årige förre detta Idol-artisten Mariette uppträder med låten For You, en låt som hyllats dom senaste veckorna och som målats upp som en potentiell vinnarlåt. Enligt Unibet är det 10 % chans att hon står som segrare på lördag. 

9. Felix Sandman - Every Single Day

(Låtskrivare: Noah Conrad, Tony Ferrari, Parker James, Jake Torry, Felix Sandman)

Att Felix Sandman inte lyckades ta sig direkt till final i Deltävling 4 kom som en chock för många. Fo & O-artisten imponerade dock tillräckligt förra helgen i Andra Chansen då han besegrade Mimi Werner i en avgörande duell, och det verkar nu som att Felix Sandmans uppträdande förra lördagen nu har ökat hans chanser till vinst. Oddsen på att han ska vinna Melodifestivalen 2018 har nämligen droppat till 4.75, vilket gör honom till den artist med näst lägst odds. 

10. Margaret - In My Cabana

(Låtskrivare: Anderz Wrethov, Linnea Deb, Arash Labaf, Robert Uhlman)

Margaret är dock inte helt okänd för er som har följt Eurovison Contest, hon var nämligen Polens bidrag 2016 när hon sjöng "Cool Me Down". Oddsen på att hon återigen deltar i Eurovision Song Contest är detta år inte särskilt bra. Just nu är det 2% chans att hon vinner. 

11. Benjamin Ingrosso - Dance You Off

(Låtskrivare: Benjamin Ingrosso, MAG, Louis Schoorl, K Nita)

Benjamin Ingrosso är just nu den stora favoriten till att ta hem Melodifestivalen 2018. Den 20-årige artisten debuterade förra året med låten "Good Lovin" och slutade på en femteplats. Det mesta talar för att det blir en ännu bättre placering på lördag, enligt Unibet är det nämligen hela 61% chans att han vinner tävlingen.

12. Rolandz - Fuldans

(Låtskrivare: Fredrik Kempe, David Kreuger, Robert Gustafsson, Regina Hedman)

Vår folkkära komiker Robert Gustafsson har återigen lyckats få oss att svenskar att falla för honom. I Deltävling 4 av Melodifestivalen lyckades han nämligen med bedriften att vara en av två bidrag som kvalificerade sig direkt till final. Gruppen han uppträder med heter Rolandz och spelar klassisk dansbandsmusik. Inför lördagens final så är oddsen på att han vinner Melodifestivalen 14.00 pengarna. 

Melodifestivalen 2018 Final

Odds från Unibet på vem som vinner Melodifestivalen 2018

TIDIGARE VINNARE AV MELODIFESTIVALEN
DELTAGARELÅTÅR
Robin BengtssonI Can´t Go On2017
FransIf I Were Sorry2016
Måns ZelmerlöwHeroes2015
Sanna NielsenUndo2014
Robin StjernbergYou2013
LoreenEuphoria2012
Eric SaadePopular2011
Anna Bergendahl2011
Malena ErnmanLa Voix2009
Charlotte PerrelliHero2008
The ArkThe Worrying Kind2007
CarolaEvighet2006
Martin StenmarckLas Vegas2005
Lena PhilipssonDet gör ont2004
FameGive Me Your Love2003
Afro DiteNever Let it Go2002
FriendsLyssna till ditt hjärta2001
Roger PontareNär Vindarna Viskar Mitt Namn2000
Fakta om Melodifestivalen
  • Regerande vinnare: Robin Bengtsson
  • Artist med flest deltagande: Ann-Louise Hanson (11)
  • Antal upplagor: 57
  • Högsta tittarsiffra: 4.24 miljoner (2006)
  • Arrangör: SVT
  • Tidpunkt: Februari - Mars
  • Smeknamn: Mello, Schlagerfestivalen