• Hem
  • Nyheter
  • Melodifestivalen - Dom går vidare från deltävling 3
Mello Deltavling3
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Melodifestivalen - Dom går vidare från deltävling 3

Melodifestivalen 15 februari 2018

Vi ger dig förutsättningarna inför Deltävling 3 av Melodifestivalen 2018. Ta del av startordning, låtar, odds och artisternas chanser till att nå final.

Deltävling 3

Vi är nu halvvägs in i deltävlingarna av Melodifestivalen 2018 och hittills har vi bjudits på mängder av bra shower. Förra helgen var det återigen killarna som stod i fokus då LIAMOO och Samir & Viktor tog direktplatserna till final. Inför helgens deltävling förväntas vi dock få åtminstone en tjej klar för finalen på Friends Arena den 10:e mars. Favorit hos Unibet till att ta sig till final i deltävling 3 av Melodifestivalen är Dotter. För en komplett lista av startordning, odds och procentuell chans på att gå vidare, se nedan. Längst ner kan ni även se vilka som är kvalificerade för final och andra chansen. 

Startordning

Martin Almgren - A Bitter Lullaby

(Låtskrivare: Josefin Glenmark och Märta Grauers)

Martin Almgren blev känd 2015 när han med sin hjälp av sin stora röst kammade hem segern av Idol 2015. På lördag är tanken att Martin Almgren ska hamna i hetluften igen då han gör debut i Melodifestivalen med sin låt A Bitter Lullaby. Spelbolaget Unibets odds indikerar även på att han har en chans att ta sig till final. Just nu är det enligt oddsen 33% chans att han når final.

Barbie Escobar - Stark

(Låtskrivare: Barbi Escobar, Andreas ”Stone” Johansson och Costa Leon)

Barbie Escobar debuterar i Melodifestivalen på lördag när hon uppträder med sin upptempolåt "Stark". På förhand anses hon vara den artist som har minst chans till avancemang men vi har tidigare fått se skrällar i tävlingen, så räkna inte bort Barbie Escobar. 

Moncho - Cuba Libre

(Låtskrivare: Jimmy Jansson, Moncho Monserrat, Axel Schylström, David Strääf och Markus Videsäter)

Moncho förväntas enligt rykten leverera ett sprakande nummer med mycket dans och glädje. Låten som Moncho ska sjunga heter Cuba Libre och är en blandning av soca, reggeaton och hiphop. Om det är en låt som tar han långt i tävlingen vet vi inte i det skede, men enligt oddsen så ser det dock tufft ut. För tillfället ger Unibet honom 8% chans att nå finalen

Jessica Andersson  - Party Voice

(Låtskrivare: Jessica Andersson, Niklas Carson Mattsson, Fredrik Kempe och David Kreuger)

Jessica Andersson är överlägset den mest rutinerade artisten i deltävling 3 då hon deltagit i Melodifestivalen hela sex gånger. Hennes mest lyckosamma år var 2003 när hon vann med gruppen Fame. I år uppträder hon med låten ”Party voice” och Unibet rankar henne för tillfället som den artist som har tredje störst chans på att nå finalen. 

Kalle Moreus & Orsa Spelmän - Min dröm

(Låtskrivare: Thomas G:son, Alexzandra Wickman)

Tillsammans med Orsa Spelmän ska Kalle Moreus på lördag kämpa om en plats till finalen eller andra chansen. Låten kommer definitivt vara unikt och skilja sig från dom andra bidragen då den har genren svensk folkmusik. Huruvida det går hem i stugorna vet vi inte ännu. I skrivande stund är oddset 8.50 på att han når finalen. 

Dotter - Cry

(Låtskrivare: Peter Boström, Linnea Deb, Thomas G:son och Johanna ”Dotter” Jansson)

Den stora favoriten i deltävling 3 är Dotter, eller Johanna Jansson som hon egentligen heter. Hennes låt "Cry" beskrivs som en modern upptempolåt och handlar om hennes kompis pojkvän. I dagsläget är det hela 87% chans att hon går till final. 

Mendez - Everyday 

(Låtskrivare: Palle Hammarlund, Jimmy Jansson och Leopoldo Mendez)

Sist ut i deltävling 3 så kommer ni att återigen få bekanta er med Mendez. Den 42-åriga artisten kom tvåa i Melodifestivalen för 15 år sedan och är nu fast beslutsam att ta revansch. Enligt oddsen så bör Mendez ha goda chanser till att uppnå gå till final. 

DeltagareLåtOdds% till final
DotterCry1.1587%
MendezEveryday1.3375%
Jessica AnderssonParty Voice3.0033%
Martin AlmgrenA Bitter Lullaby3.0033%
Kalle MoreusMin Dröm8.5012%
MonchoCuba Libre12.008%
Barbi EscobarStark21.005%


Följande artister är klara för final

  • John Lundvik
  • Benjamin Ingrosso
  • Samir & Viktor
  • LIAMOO

Följande artister är klara för andra chansen

  • Sigrid Bernson
  • Renaida
  • Margaret
  • Mimi Werner