Regler Fotbolls EM 2021 » Nya fotbollsregler för EM sep. 2021
Regler Fotbolls EM 2021
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Regler för Fotbolls EM 2021

EM 2021 22 april 2021

Fotbolls-EM 2021 är äntligen på väg. Till årets mästerskap finns en del nyheter att rapportera kring just Fotbolls EM. Kommer VAR att användas, blir det någon publik på matcherna och vad har domarna för nya befogenheter? Läs allt kring de nya reglerna här.

Spela på Fotbolls-EM 2021

Snabbare

100 SEK i bonus med bara 1x i omsättningskrav!

Spela på Fotbolls-EM 2021 hos Snabbare och få en fin välkomstbonus på 100 kronor!


Regler Fotbolls EM 2021

Till varje mästerskap är det allt som oftast någon ny teknik eller nån ny regel som ska testas och så är det även med Fotbolls-EM 2021. Även om det mesta är sig likt från det EM vi såg 2016 så är det några förändringar som Uefa väljer att göra.

Gula och röda kort till tränare

Det här är något som testats de senare åren under liga och landslagsspel med gott utfall. Här handlar det alltså om att tränare ska kunna få ett gult eller rött kort från bänken. Detta ger incitament till domarna att ge ut en varning och sedan visa upp tränaren till läktaren med ett rött kort. Det är alltså snarlikt hur det fungerat i tidigare mästerskap då man kanske först gett en muntlig varning. Här blir det dock konkret.

Fler byten

Tre byten har varit standard inom fotbollen en längre tid. Men i och med Covid-19 ändrades reglerna. Matcherna kom tätt och man tillät fem byten i många ligor i Europa. Detta kommer även testas i Fotbolls-EM 2021 där man kommer tillåta fyra byten under matchens gång. 

Janne Andersson nya regler domare rött kort

Janne Andersson får ta det lugnt under matcherna. Annars kommer han dra på sig kort.

Frågor och svar om regler i Fotbolls-EM

📺 Kommer VAR att användas i Fotbolls-EM 2021?

Ja, VAR kommer finnas med för första gången på ett Europamästerskap.

Läs mer om Fotbolls-EM 2021

🎓 Vilka nya regler i Fotbolls-EM kommer man använda?

Dels kommer det vara möjligt att göra fyra byten istället för tre under matchens gång. Dessutom kommer domare att kunna få ge gula och röda kort till tränare.

Läs mer om Fotbolls-EM 2021

🏟 Andra nyheter till Fotbolls-EM 2021?

Det är ett nytt test att låta flera olika länder få hålla i det. Tidigare har EM spelats i ett land eller möjligtvis två. Nu är det hela 12 länder som ska agera värdland.

Läs mer om Fotbolls-EM 2021

Vilka tar sig till final i Fotbolls-EM 2021?

Turneringsregler Fotbolls EM 2021

I Fotbolls-EM 2021 kommer 16 lag gå vidare från de sex grupperna (A-F) som lagen delats in i genom lottning. I varje grupp går 1an och 2an till slutspel men även de fyra bästa treorna. Här räknar man efter denna rangordning:

 1. Flest poäng
 2. Bäst målskillnad
 3. Flest gjorda mål
 4. Minst antal varningar

Skulle samtliga av dessa vara oavgjort mellan två länder sker lottning.

tuneringsregler fotbolls em 2021

Förhoppningsvis slipper vi sånna här bilder i Fotbolls-EM 2021

Publikkapacitet och regler för resor till EM 2021

Uefa har gått ut med att det kommer bli publik under matcherna i Fotbolls-EM 2021 vilket är ett krav om man ska få agera värd. Detta skapar problem för vissa länder där man inte kan mer säkerhet säga att det kommer gå att släppa in publik till matcherna på grund av den rådande pandemin. Bland städer som just nu är tveksamma finns exempelvis Bilbao och Dublin där Sverige spelar sina matcher. Ny information lär komma närmaste tiden.

Inreseregler Fotbolls-EM 2021

Det kommer förstås även finns restriktioner vad gäller att besöka värdländerna under Fotbolls-EM 2021. Även detta skiljer sig mycket och har man för avsikt att ta sig till något av länderna och städerna gäller det att läsa på ordentligt först.

Lista på samtliga arenor och deras kapacitet just nu

Amsterdam (Johan Cruijff Arena)– Har normalt sett en kapacitet runt 55 000. Enligt uppgift ska man kunna ta in 25-33% kapacitet på arenan.

Baku (Bakus Olympiastadion) – Enligt uppgifter kommer man kunna ta in 50% av kapaciteten på arenan som normalt sett tar in 68000.

Sevilla (Estadio La Cartuja) – Ska kunna ta in minst 25% av kapaciteten.

Budapest (Ferenc Puskás-stadion) – En arena som tar 65 000 och i Ungern har man sagt att man siktar på att ta in fullsatta läktare.

Bukarest (Arena Nationala) – En arena som tar in drygt 55 000 åskådare. Här kommer uppgifter om att kunna släppa in ca 30% av arenan men det kan även bli mer.

Sankt Petersburg (Gazprom Arena) - Ska kunna ta in 60% av kapaciteten.

Glasgow (Hampden Park) – Anrika Hampden Park har en normal kapacitet på 52 000 personer. Man säger sig kunna tillåta ca 25-33% kapacitet på arenan till Fotbolls-EM 2021.

Köpenhamn (Parken) – Parken i Köpenhamn ska vara värd för två hemmamatcher. Danskarna räknar med att kunna ta in en tredjedel av arenan till dessa EM-matcher.

London (Wembley Stadium) – England har inte bara gruppspelsmatcher utan även slutspelets semifinaler och final. Man räknar med att ta in minst 25% av kapaciteten under gruppspelsmatcherna samt åttondelsfinalen, men förhoppning om att kunna öka siffrorna för semifinalerna och EM-finalen.

München (Allianz Arena) – Inga uppgifter har kommit från Tyskland om man kommer kunna ta in någon publik till matcherna i Fotbolls-EM 2021 i sommar. En flytt kan bli aktuell.

Rom (Stadio Olimpico) - Inte presenterat hur de ska göra med publik på sin arena som tar 73 000. En flytt kan bli aktuell.

*Uppdaterad 26 April. Kan ske dagliga förändringar.

San Mames Bilbao Spanien - Sverige

Det är osäkert om matchen Spanien - Sverige kommer spelas i Bilbao

Går Sverige vidare från Gruppen i Fotbolls-EM 2021?

Läs mer om hur EM 2021 spelas

Hur spelas EM 2021 när är fotbolls em

Hur spelas EM 2021?

EM 2021 20 april 2021

Fotbolls EM har inför detta Europamästerskap 60-årsjubileum och detta innebär en del förändringar från tidigare år, lägg därtill att Fotbolls EM har varit försenat ett år pga ... Läs mer

Läs mer om Fotbolls EM 2021

Kan inte du heller få nog av Fotbolls EM 2021? Vi har satt ihop en rykande EM guide som är heltäckande för turneringen. 

I vår EM Guide för fotbolls-EM 2021 kommer ni hitta all information och få en djupare kunskap om matcherna och verktygen som gör din betting under mästerskapet till en bättre upplevelse!
Fotbolls EM 2021 Guide

Läs allt om Fotbolls EM 2021 i vår EM Guide

Här hittar du bland annat:

 1. Ingående info om samtliga lag
 2. Analys av samtliga grupper
 3. Spelschema
 4. Matchfakta
 5. Odds för turnering
 6. Speltips till matcherna
 7. Spelbolagen man bör välja

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.37)

Premier League 17 september 2021

Det har blivit dags för en ny Stryktipsomgång med 15 miljoner i jackpot! Denna gång serveras spikarna och skrällarna från Bettingstugan av våra experter Anders Limpar och Jonas ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 18 September

Premier League 17 september 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Andreas Stenberg som kommer med sina tankar ... Läs mer

Han vinner skytteligan i Champions League 2021/2022

Champions League 16 september 2021

Champions League är äntligen igång igen efter en lång sommar. Nu har gruppspelet sparkat igång och då är det alltid roligt att ha lite spel igång. Skytteligan är något som alltid ... Läs mer

De vinner Champions League - Enligt spelbolagen!

Champions League 13 september 2021

Äntligen drar gruppspelet i Champions League igång! Detta inför publik och med svenskt deltagande! Det kommer bli oerhört spännande att följa årets turnering och se vilka lag som ... Läs mer

Super boost från SHL - 6 x pengarna!

SHL 10 september 2021

LÖRDAG: Till helgen drar SHL igång igen och då kommer Betway med en fin kampanj till matcherna. Spela på att Frölunda och Växjö vinner sina matcher och få hela 6 x pengarna. Ta ... Läs mer