• Hem
  • Nyheter
  • Slutspelsträd VM 2018 - Vilka möter vilka?
Slutspelsträd VM
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Slutspelsträd VM 2018 - Vilka möter vilka?

Fotbolls VM 2018 1 april 2018

Nu är gruppspelet klart i Fotbolls-VM 2018. Alla länder har spelat färdigt och hälften av lagen har tagit sig vidare till nästa omgång. Hur kommer det att se ut i slutspelet? Vilka lag som kommer få möta vilka? För att förtydliga detta har vi på Bettingstugan tagit fram hela slutspelsträdet.

Dessa lag går vidare från gruppspelet i VM

För att avancera från gruppspelet till slutspelet i VM 2018 så krävs det att lagen antingen vinner eller slutar tvåa i sin grupp. Dom två lag från varje grupp som lyckas med denna bedrift tar sig till åttondelsfinal i VM där gruppettorna ställs mot grupptvåor, självfallet möter dom inte grupptvåan från sin egen grupp. För att ta del av hur slutspelsträdet ser ut se nedan.

Slutspelsträd VM 2018

Sveriges väg till slutspel

Sverige tog sig till slutspel som gruppetta. En otrolig bedrift, då man hade Tyskland i gruppen och var tippade trea. 

  • Sverige - Sydkorea 1-0
  • Tyskland - Sverige 2-1
  • Mexiko - Sverige 0-3

Det innebär att Sverige har hamnat på "rätt" sida i slutspelet, och slipper lag som Frankrike, Belgien, Argentina, Portugal och Uruguay ända till en eventuell final. Istället finns lag som Danmark, Kroatien, Ryssland, England och Spanien på Sveriges sida. 

Åttondelsfinal: 

  • Sverige-Schweiz 1-0
LagSMVOFMSP
SverigeSverige3201+36
MexikoMexiko3201+26
SydkoreaSydkorea310203
TysklandTyskland3102-23

Sverige-Schweiz

I åttondelsfinalen tar sig Sverige an Schweiz. En tuff match, men ändå inte så tuff som åttondelsfinalen kunde ha blivit. Förhoppningarna är stora på svensk seger. 

Läs på inför Sverige-Schweiz.

Läs mer om Sverige.

Läs mer om Schweiz.

Sverige-England

I kvartsfinalen möter Sverige England, en nation vi har haft bra resultat mot. Oddsen är i Englands favör, men Sverige har visat att de kan vinna mot bra lag förut. 

Spelschema VM

Sverige kommer spela i grupp F, vilket innebär att om de klarar sig förbi gruppspelet kommer de möta något lag från grupp E. I grupp E spelar Brasilien, Schweiz, Costa Rica och Serbien. Högst troligt är att Brasilien vinner grupp E vilket skulle innebära att Sverige får möta dem i en åttondelsfinal om man tar sig vidare från gruppen på en andra plats. Detta är det mest troliga utfallet eftersom Tyskland förväntas vinna gruppen. 

Om du är intresserad av att se samtliga datum och matcher för VM 2018 så rekommenderar vi att du besöker vår VM-guide alternativt klickar in på Spelschema. Där kan du även hitta alla grupper och TV-Tider när de spelar.