Bjorns Magasin Sverige Sydkorea
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Spelarbetyg Sverige - Sydkorea

Fotbolls VM 2018 18 juni 2018

Sverige besegrade Sydkorea i gruppspelets första VM-match efter straffmål av lagkaptenen Andreas Granqvist. Läs Björn Johnsons spelarbetyg efter matchen.

Spelarbetyg Sverige - Sydkorea

Betyg 1-5

 • Robin Olsen 2

Har en ganska lugn VM-debut och behöver inte kliva fram med några matchavgörande räddningar. En ganska skön dag på jobbet helt enkelt.

 • Mikael Lustig 3

En av landslagets rutinerade spelare som var precis så där stabil som vi förväntar oss. Stark i närkampsspelet och hade några vassa inlägg offensivt.

 • Pontus Jansson 3

Stark trea. Snudd på fyra. Får sent reda på att han ska ersätta Victor Nilsson Lindelöf pga sjukdom och gör det som om han startat varenda VM-kval. Man kan verkligen argumentera för att Jansson ska starta mot Tyskland.

 •  Andreas Granqvist 4

Är man matchhjälte så är man, även om det är på en VAR-straff. Ruggigt stabil defensivt och (faktiskt) en pådrivare offensivt, speciellt i första halvlek. Vilket jobb han gör. Landslagets statsminister. 

 • Ludwig Augustinsson 2

Står för en riktigt svag första halvlek med många enkla tekniska misstag, men höjer sig i andra halvlek. Godkänd.

 • Victor Claesson 2

Var en av få som skapade chanser även om det var lite trevande till en början. Finns mer att ta av här. Fixade straffen som Granqvist drog in.

 • Sebastian Larsson 3

Sveriges slitvarg på mitten som agerade försvarare, mittfältare och lite allt möjligt. Väldigt nyttig.

 • Albin Ekdal 2

Skicklig på att vinna tillbaka boll och fixa frisparkar. Men lite väl lågt tempo emellanåt. Klart godkänd.

 • Emil Forsberg 2

Knappt godkänd om vi ska vara ärliga. Många tekniska misstag och två ganska svaga avslut på kontot. Men ständigt rörlig och farlig mot det sydkoreanska försvaret. Måste vässa formen nu.

 • Marcus Berg 2

Har flera klara målchanser i första halvlek och borde gjort mål på läget han serverades av Toivonen. Tar sig fram till lägena, det ska han ha cred för, men borde som sagt resulterat i något bättre.

 • Ola Toivonen 2

Spelar fram Berg till ett superläge i första halvlek, i övrigt ganska anonym. Till Toivonens försvar får han inte särskilt mycket att jobba med.

 Ersättare

 • Oscar Hiljemark (in 71 min)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

 • Isaac Kiese-Thelin (in 77 min)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

 

 • Gustav Svensson (in 81 min)

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fler spelnyheter & kampanjer

Boostade odds på Lukaku och Belgien - 7.5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 17 juni 2021

TORSDAG 18:00: Belgien vann planenligt mot Ryssland med 3-0 i premiären. Nu ställs de mot Danmark som hade en tuff premiär både mentalt och poängmässigt. 0-1 mot Finland var inte ... Läs mer

Uppsnack Fotbolls-EM » Analys av omgång två samt spelförslag till alla matcher

EM 2021 16 juni 2021

Våra experter Limpar, Weimer och Sanel går igenom matcherna i omgång två. Nya speltips och analyser av samtliga matcher och framförallt Sverige Slovakien. Ta del av deras tankar ... Läs mer

Superboost från Betway till Sverige - Slovakien!

Förhöjda odds EM 2021 16 juni 2021

FREDAG: Sverige möter Slovakien i sin andra match i Fotbolls-EM 2021. Storfavoriter är vi och oddset är lågt. Detta ändrar Betway när de höjer upp oddset till hela 3.25 på svensk ... Läs mer

Betway boost: Nya mål från Immobile till 6 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 16 juni 2021

ONSDAG: Italien ska upp i ringen igen efter sin premiärvinst mot Turkiet 3-0. Italien såg riktigt vassa ut och allra vassast var kanske Immobile längst fram som gjorde mål och ... Läs mer

888sport boostar Bruno Fernandes - 5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 15 juni 2021

TISDAG: Det är dags för de regerande mästarna att kliva in i turnringen och här är det ingen som tror att det ska bli något annat än seger för Portugal. En av spelarna det talas ... Läs mer