• Hem
  • Nyheter
  • Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.24)
Stryktipset Spikar Skrallar Bettingstugan
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.24)

Superettan 13 juni 2019

På lördag är det 6 miljoner i jackpot på Stryktipset, något som bör motivera många till att spela även fast matcherna inte är dom lättaste på kupongen. Stryktipset 15 juni består nämligen av ovissa matcher från Superettan, Division 1, Copa America och Eliteserien. Grabbarna på Bettingstugan har dock hittat flera matcher med spelvärde i och bjuder i denna text på varsin spik och skräll.

BETTINGSTUGANS RADER INFÖR HELGENS STRYKTIPSET

4 stryktips v24

Raderna som är framtagna kostar 2304 kr.

👊 KUPONGENS SPIKAR

Svenska Spel har denne helg 6 miljoner i jackpott på Stryktipset. Nedan får ni fyra spikar från Bettingstugans experter till lördagens spel.

Veckan spik v24

Bobbie Friberg da Cruz: Gefle 44%

Bobbie bjuder på en kaxig spik denna vecka då han tror på hemmaseger i derbyt i Division 1 Norra mellan Gefle - Sandviken till 44%. Det skiljer fyra poäng mellan lagen inför omgång 13 då Sandviken ligger femma och Gefle på tiondeplats. Hemmalaget har dock en gryende form vilket Bobbie värderar högt och han tror att vi får se ett Gefle som kommer visa vilken klubb som både är störst och bäst. 

Limpan: Trollhättan 73%

Omgångens mest självklara favorit är för tillfället FC Trollhättan. Laget har öppnat säsongen mycket lovande  och huserar på en andraplats i Division 1 Södra. Motståndarna Eskilsminne kan inte stoltsera med liknande facit utan istället är det skämskudde på laget som förväntades vara i toppen av tabellen när man tippade Division 1 Södra inför säsongen. Inför omgång 13 ligger Eskilsminne nästsist och pressen på spelare och ledare ökar allt mer. Att vi ska få se ett trendbrott på lördag känns osannolikt enligt Limpan som spikar ettan till 73%. 

Mattias: Öster 51%

Förra helgen kunde Mattias återigen pricka in 13 rätt vilket innebär att han nu haft full pott fyra gånger denna säsong. Imponerande! Med ett självförtroende på topp väljer Mattias att spika Öster när dom ställs mot Brommapojkarna. Det är två lag som öppnat säsongen i besvikelse och det skiljer bara en poäng mellan lagen inför denna match. Det är alltså viktiga poäng på spel och räkna med kamp i 90 minuter + tillägg. Mattias värderar hemmafördelen tungt här och tror att Öster tar säsongens första hemmaseger. 

Johan: Åtvidaberg 69%

På tal om kris. Åtvidaberg har ett par dystra säsonger i ryggen och under dom första omgångarna av denna säsong var det nog många som trodde att det än en gång skulle bli en tung säsong för Åtvidaberg. Under dom senaste tre omgångarna har dock laget vaknat till liv och med tre raka vinster kliver dom nu in med gott självförtroende när dom ställs mot Oddevold med fyra raka torsk. Johan anser att detta är en given spik och kryssar i ettan utan att blinka. 

Se det senaste avsnittet av "Uppsnack Stryktipset".

👊 KUPONGENS SKRÄLLAR

Ska du ha chans på storvinst hos Svenska Spel i helgen så gäller det att ha med ett par skrällar på Stryktipset. Bettingstugans experter delar med sig av sina tips till skrällar inför lördagens matcher.

Veckan skrall v24

Bobbie Friberg da Cruz: Brommapojkarna 22%

Limpan flaggade för att Brommapojkarnas hemska form skulle ta slut förra veckan när man ställdes mot tabelltvåan Mjällby och visst fick vi se en uppryckning från Brommalaget. Det resulterade dock bara i en poäng men det var absolut en prestation i rätt riktning. Nu tror Bobbie att BP bygger vidare från den förra omgången och att man kan skrälla mot Degerfors på lördag. Degerfors har varit ojämna denna säsong och stått för en del plumpar. Senast kryssade man mot Trelleborg och återigen pga. oskärpa i sista tredjedelen. 

Limpan: Norrby 16%

På lördag är det dags för ett toppmöte i Superettan mellan två lag som överraskat så här långt. För det är inte många som inför säsongen tippade att Varberg och Norrby skulle gå så bra som dom faktist har gjort. Detta visar hur jämn denna serie är och hur många duktiga spelare som finns i Superettan, kul! 

Inför denna match kliver bägge lagen innan med ett ruggigt facit. Varberg har den imponerande resultatraden 9-2-0 och Norrby har inför denna fajt hela sju matcher utan förlust. Hemmalaget kommer få göra en del förändringar i elvan till denna match då Lindner, Modig och framförallt Book är avstängda. Truppsituationen i Varberg öppnar gynnar givetvis bortalaget Norrby och Limpan tror därför att vi kan få se Varbergs förlustfria svit spricka. Limpan spelar X2 på denna match och sätter Norrby som sin skräll till 16%!

Mattias: Colombia 16%

Omgångens match i premiären av Copa America är definitivt den mellan Argentina och Colombia. Två lag som förväntas vara med i jakten om att vinna turneringen och har ni chans att följa denna batalj bör ni definitivt göra det, matchen spelas kl. 00:00 natten till söndag. 

Argentina har som vanligt en stjärnspäckad trupp med framförallt en offensiv i världsklass, revanschlusten från VM-fiaskot bör dessutom vara stor och en viss Lionel Messi suktar efter en titel. Colombia är för tillfället stora underdogs mot Argentina något som Mattias inte tycker är korrekt. Colombia har även dom en mycket spännande trupp och högstanivån i detta lag är enorm. Får dom spelet att stämma så kan dom slå i stort sett vilket lag som helst. Mattias väljer därför att sätta Colombia som sin skräll men adderar samtliga tecken i denna match. 

Är du intresserad av att läsa mer inför Copa America kan ni ta del av vår guide där vi har listat samtliga TV-tider, odds inför turneringen samt speltips.

Johan: Sandviken 29%

Det spelas derby i Division 1 Norra på lördag då Gefle gästas av rivalen Sandviken. Sandvikens tränare Per Olsson kommer alltså ställas mot sitt gamla lag Gefle och mycket talar för att vi får sen jämn batalj mellan två lag som inte kommer nöja sig med ett kryss. Majoriteten av svenska folket och Bobbie inkluderat tror på Gefle i denna match men inte Johan. Istället tror Johan att Sandviken löser åtminstone en poäng och påpekar att tvåan till 29% är riktigt fin. Sandviken är ett tippat topplag denna säsong och motivationen till att slå storebror på fingrarna bör vara otroligt stor.

Per Olsson

Per Olsson hade stora framgångar som tränare för Gefle IF. Numera tränar han rivalen Sandvikens IF.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100