Stryktipskrönikan 22 Januari » Pippo tveksam på storfavoriten!
  • Hem
  • Nyheter
  • Stryktipskrönikan med Bettingstugan 22 Jan
Bettingstugan stryktipskronika thomas w
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 22 Jan

Premier League 21 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Tomas Wahlberg (Pippo) kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen.

Stryktipset Lördag 22 Januari

Om krönikören

Tomas Pippo Wahlberg

Tomas Pippo Wahlberg

Spelläggare Bettingstugan

Tomas har drivit en spelbutik i Stockholm med stor framgång. Han märkte dock att hans egna spel var tillräckligt bra för att inte behöva jobba mer utan nu livnär sig Tomas enbart på spel. Det är en ynnest att få ta del av hans rader och det är bara en tidsfråga innan det slår till riktigt stort igen!

Stryktipskrönikan 22 Januari

Hallå!

Snart helg och äntligen dags för Stryktipset igen!

Tänkte presentera mig lite kort innan jag går in på de tankar jag har inför lördagens omgång.

Tomas ”Pippo” Wahlberg (38 år). Pippo kommer från min blygsamma fotbollskarriär där jag ofta gjorde som Inzaghi dvs stod och petade in målen från ett par meters avstånd. Bettingen har alltid funnits med mig under livet på en hobbynivå fram tills slutet av 2015 då jag sa upp mig samt sålde min Svenskaspel tobak och började livnära mig på bettingen.

Har alltid älskat poolspel då jag gillar att gräva ner mig i statistik, oddsförändringar, information om lagen etc.

Mina spel kommer i princip aldrig ha någon mall då jag alltid lägger ner extra mkt krut sista timmarna på att kolla just oddsrörelser, information om startelvor, värdespel, överstreckade matcher mm. Speciellt viktigt just nu när denna covidtid härjar.

Nu till matcherna!

/ Pippo

🔨 Kupongbyggaren - West Brom 73%

(Ett tecken som vår spelläggare bygger sina system kring denna lördag)

Här tror jag vi kan luta oss mot favoriten även fast den kommer bli överstreckad och hamna upp mot en 80% kanske t.o.m mer. Men jag tycker man får tänka lite på raden i helhet. Jag tycker det ser ut som man kan fälla flera andra favoriter med lite flyt och då gör det inget om man spikar en match med så stor %.

West brom har inte den bästa formen direkt. 2 segrar av senaste 10 matcherna säger det mesta. Man har även haft en del oflyt och varit det klart bättre laget i flertalet av dessa. Men man får även tänka på att 6 av dessa har varit på bortaplan där man är betydligt svagare än hemma på The Hawthorns. Man har faktiskt inte förlorat hemma denna säsong på 12 matcher. 7-5-0 med 18-6 i målskillnad. Inga nya skador stör i skrivande stund. Man har istället värvat Daryl Dike som vet hur man hittar nätet så ska bli spännande att se om han kan tillföra lite mer mål för The Baggies.

Peterborough har det kämpigt i championship och framförallt på bortaplan. 1-0-11 och kolossala 6-33 i målskillnad. Tror West brom kommer bli en för svår nöt att knäcka så de får nog inrikta sig mot att försöka plocka poäng mot Birmingham istället 3 dar senare.

Slaven Bilic West Brom

❌ Spikkrysset - Swansea v Preston

(Inte nödvändigtvis ett spikkryss på spelläggarens kupong men om det vapnet används i veckans kupong, då hamnar det här).

Swansea går inte riktigt att känna igen från ifjol när de gjorde det så bra och kom på en 4.e plats i Championship. 4-4-3 hemma och det vill sig inte riktigt.

7 kryss av 23 matcher denna säsong.

Preston kommer från en heroisk insats när de med en man mindre hämtar upp 0–2 till 2-2 hemma mot Sheff utd. 9 Kryss har det blivit av 25 matcher och det är ett annat Preston vi ser i år. (Kryssade endast 7 av 46 matcher ifjol)

Försvararen Josh Earl saknas för 3:e matchen i rad samt även A. Hughes som drog på sig röda mot Sheff Utd senast. Det är såklart 2 avbräck i defensiven för Preston.

Här tror jag ändå en del duktiga poolspelare kommer gå på bland annat den infon och spika Swansea. De står redan i 50% och kommer nog hamna någonstans där mellan 50–53%. 1x räcker nog väldigt långt här men man ska veta att det inte är lätt att vinna matcher i Championship och jag har ändå känslan att Preston kan lyckas kriga till sig ett kryss. Då rensar vi nog bort en del från miljonerna med en mindre kupong.

Swansea Stryktipset Spik

‼️ Varningarna

(Spelläggaren delar ut ett gult kort till en varning och ett rött kort till ett tecken man bör fundera på om det ska vara med)

🔶 Man Utd 54% garderas

Här tror jag Manchester Utd kommer bli streckade på mellan 54-58%. Jag tycker det ska vara betydligt jämnare än så i detta möte. Tycker inte Utd har sett så mkt bättre ut sen Rangnick tog över. Ljusglimten är Elanga. Otroligt spelsugen och nu fick han göra ett fint mål mot Brentford senast.

Ronaldo var tillbaka mot Brentford men såg ganska blek ut. Han vart väldigt frustrerad över att bli utbytt, så frågan är om även den mannen kan komma in någon formsvacka.

West ham kommer från förlust borta mot Leeds i en väldigt chansrik match. Dock saknade de Soucek då. Tycker han är en av West hams viktigaste spelare. Det är fortfarande oklart om han kommer vara med på lördag så här blir det extra viktigt att se elvorna när de släpps 1h innan start.

Jag kommer hela denna. Har man färre tecken att tillgå och vill jaga lite högre utdelning, skulle man kunna våga sig på ett X2 om Soucek är med.


🔴  Birmingham 60% ratas

Här tror jag Birmingham seglar upp och kommer bli på tok för stor favorit. Redan nu ligger de på 60% och kommer förmodligen hamna någonstans där, kanske ett par punkter till upp.

Man har endast 7 vinster på 26 matcher i år. 4 av dessa har kommit på hemmaplan av 12 spelade.

The Blues började säsongen lovande och hade 4 segrar efter 8 omgångar. Men sen har det inte sett lika roligt ut.

Barnsley har varit katastrofala den här säsongen. Man ligger sist och med all rätt. Men de visar ändå kämparanda. Senaste 4 matcherna har de endast förlorat med udda målet borta mot ångloket Blackburn och Preston. Kryssat hemma mot West Brom och Huddersfield. Barsnley kommer även helt utvilade till denna match då de inte spelat match sen den 8/1 och det var i fa cupen. Birmingham har spelat både den 15:e och 18:e så kan vara lite mer slitet.

Nämnvärt är att Birmingham saknar återigen Troy deeney och Barnsley kan få tillbaka deras anfallare Woodrow.

Självklart ska Birmingham vara favoriter i denna match men jag tycker de blir för stora. Vill man försöka hitta lite mer utdelning på kupongen så kan det vara värt att chansa lite här. Helst alla tecken men med en mindre plånbok kan x2 vara ett alt.

Ifjol slog man Birmingham här på St Andrews med 2–1. Kan vi få vara med om en repris?

Elanga Man Utd

Nu succé för Elanga mot West Ham?

Slutord:

Jag vill återigen påpeka vikten framför allt nu i dessa covid-tider att hålla sig uppdaterad sista timmen på startelvor. Om ni gillar mina tidiga tankar denna omgång så har jag 2 olika system att vara med på.

Fler spelnyheter & kampanjer

Alla städer och arenor i Qatar under Fotbolls-VM 2022

Fotbolls VM 2022 23 maj 2022

Fotbolls-VM 2022 i Qatar kommer bli en färgsprakande och fantastisk sportupplevelse. Framförallt för de fantastiska arenor som landet byggt upp till mästerskapet. Befogad kritik ... Läs mer

Allt du behöver veta om världsmästerskapet i Fotboll 2022

Fotbolls VM 2022 23 maj 2022

Världsmästerskapet i Fotboll spelas i Qatar med start i november 2022. Det kommer bli det första Världsmästerskapet någonsin som spelas på vintern och det kommer ske i ett land ... Läs mer

Möt Bettingprofilen: "Därför lägger jag mer än hälften av mina spel hos Pinnacle"

19 maj 2022

Jonas Weimer är Bettingstugans profil när det gäller betting och syns ofta i stugans facebookgrupp, på hemsidan eller i "Uppsnack Stryktipset" på fredagar. Själv började han spela ... Läs mer

Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

Let's Dance 16 maj 2022

Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

13 maj 2022

Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer