Fantasy Betting Esport
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Svenska spel lanserar E-sport

E-sports 23 mars 2020

Med sin omsättning och populära spel är Svenska Spel en av giganterna på den svenska marknaden. Nu kommer man även ta upp konkurrensen inom en av de mest växande spelmarknaderna just nu - e-sport.

Starta konto hos Svenska Spel

Svenska Spel

Spela på Sveriges största spelbolag!

  • + Bidrar till föreningslivet i Sverige
  • + Roliga spelfunktioner som Stryktips, Bomben etc
  • + Erbjuder andelsspel i sitt "Spela tillsammans"
  • + Säkert och tryggt spelande
  • + Har större tävlingar som exempelvis "Tips-SM"

🎮 Svenska Spel och E-sport

Svenska Spel har efter nya spelregleringen 2019 behövt tänka nytt och tänka kreativt. Deras tjänst "Spela Tillsammans" har fått ett stort populärt genomslag och inom kort lanserar man nya oddsutbudet via spelleverantören SBtech. 

Tar upp kampen med höga odds på E-sport

Men man jobbar även för att bredda sin tjänst med fler sporter som exempelvis E-sport. Där tar man nu upp kampen med de stora e-sportsbolagen som Bet365, Unibet och Bettson. Och man gör det med höga konkurrenskraftiga odds på en rad olika e-sporter så som CS:GO, Dota2 eller LOL.

Vad är E-sport

E-sport är en förkortning av elektronisk sport och används som ett samlingsbegrepp för alla tävlingar som utförs på datorer eller spelkonsoler. Det finns en rad olika spel man tävlar i och gemensamt för alla är att man möter andra spelare. Tävlingarna kan dels hållas på internet men även i lokala nätverk, LAN-partyn eller med spelare som samlas vid samma konsol. Starcraft var det spel som satte E-sporten på kartan i slutet av 90-talet. Idag räknas E-sport till en av de största sporterna sett till antalet utövare. Nu för tiden är de olika galorna och tävlingarna välbesökta och de bästa proffsen är välbetalda i likhet med de stora sporterna i världen.

🕹 Svenska Spel och sponsring av E-sport

Svenska Spel skrev på ett sponsorsavtal med VM i E-sport redan 2018 och vittnade om att det är en marknad man vill ta marknadsandelar i. 

Även på hemmaplan väljer Svenska Spel att hjälpa sporten genom ett 3 årigt avtal med Svenska E-sportföreningen, SESF. Avtalet gör Svenska Spel till huvudsponsor för SESF som därmed kan få resurser till att utveckla det svenska e-sportlandslaget och sporten i stort.

"Vi ser fram emot att bygga Sveriges största sport och folkrörelse tillsammans med Svenska Spel, sa Magnus Jonsson, ordförande i SESF och styrelseledamot i International Esports Federation IESF, när avtalet skrevs"

❓ FAQ - Svenska Spel och E-sport

🎮 Hur spelar jag på E-sport hos Svenska Spel?

Surfa in på Svenska Spel genom denna länk och logga in. Klicka dig vidare till Spel - Oddset och sen till E-sport. Där hittar du alla matcher och odds som Svenska Spel erbjuder.

🙋‍♂️ Varför ska jag spela på E-sport hos Svenska Spel?

Svenska Spel gör en satsning på E-sport och kommer konkurrera med framförallt höga odds. Väljer du att starta konto hos Svenska Spel gynnar du även svenskt föreningsliv i stort och riktade pengar till E-sporten genom deras sponsring.

🕹 Finns det fler spelbolag som riktar in sig på E-sport?

Ja absolut. Exempelvis spelbolaget Pixel.bet som enbart riktar in sig på E-sport i deras oddsutbud. Dessutom med twitchkanaler som man kan följa för att se matcherna i realtid. Även Bet365 är bra på E-sport och ger en generös välkomstbonus i form av 1250 kronor i spelkrediter.