• Hem
  • Nyheter
  • Sveriges officiella VM-låt inför sommarens mästerskap i Ryssland
Sverige
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Sveriges officiella VM-låt inför sommarens mästerskap i Ryssland

Fotbolls VM 2018 5 april 2018

Gyllene Tider och Linnea Henriksson har fått privilegiet att göra den officiella VM-låten till sommarens världsmästerskap i fotboll. Sveriges VM-låt kommer att heta "Bäst när det gäller" och kommer släppas i slutet av maj.

Fotbolls-VM 2018 kommer allt närmare och med mindre än 75 dagar kvar till Sveriges första match så står det nu klart vilka som ska göra den officiella VM-låten till Fotbolls-VM 2018 i Ryssland. Gyllene Tider återförenas för att tillsammans med Linnea Henriksson göra VM-låten 2018. Namnet på låten är "Bäst när det gäller" och förväntas presenteras för det svenska folket i slutet av maj. Per Gessle säger så här om låten till Svenskfotboll.se: 

- Jag hade faktiskt haft titeln i huvudet ett tag, men nu fick man ju en anledning att skriva färdigt en text också. Det blev dels en liten historia om ett par som är bäst när det gäller men också en text fylld av fotbollsreferenser som de flesta känner igen. Linnea Henriksson var med oss på vår senaste turné för några år sedan och vi blev superglada att hon vill vara med på den här resan också

Gessle Vm Lat 2018

Gyllene Tider och Linnea Henriksson kommer sjunga Sveriges officiella VM-låt inför sommarens mästerskap i Ryssland.

Tidigare mästerskapslåtar

Dom senaste åren har det varit en självklarhet att ha en officiell låt för det svenska herrlandslaget. Här är några av dom populäraste mästerskapslåtarna som vi haft:

  • Markoolio - In med bollen i mål (EM 2004)
  • Magnus Uggla - Vi ska till VM
  • GES - När vi gräver guld i USA (VM 1994)

Det återstår att se om "Bäst när det gäller" blir en ny svensk klassiker!

FIFA har även dom utsett en officiell VM-låt. Dennas sommar är det ingen mindre än världsartisten Jason Derulo som fått i uppgift att vara den som sjunger. Låten heter "Colours" och finns redan nu ute. 

Officiella VM-låtar
ArtistLåtMästerskap
Jason DeruloColoursVM 2018
PitbullWe are oneVM 2014
ShakiraWaka WakaVM 2010
Ricky MartinLa Copa de la VidaVM 1998
Daryl HallGlorylandVM 1994
Edoardo Bennato & Gianna NanniniUn'estate italianaVM 1990