Bettingstugan Tipsterintervju Johan
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Tipster-intervju med Johan Söderman

22 februari 2019

Det är dags för en tipster-intervju med en legendar hos Bettingstugan. Johan Söderman! Söderman har varit med sedan starten av Bettingstugan och har riktigt fina siffror efter snart 200 spel. Läs denna artikel för att lära känna Söderman lite bättre.

Vem är Johan Söderman utanför Bettingstugan?

Jag arbetar till vardags som jurist, så en jäkla massa skrivande blir det dagarna i ända. Trots yrkesvalet där ju yrkeskåren innehåller en hel del gråa typer så är Johan Söderman faktiskt en väldigt glad typ som älskar bra polarhäng och sällan klarar av att vara ensam längre stunder.

Berätta om hur du hamnade på Bettingstugan och hur resan har varit fram till idag?

Ja, det är så länge sedan så minnet börjar svika! Men det började på den tiden då speltipsen publicerades på Svenskafans hemsida. Vägen in till gemenskapen var väl att jag under min studietid i något sammanhang via en bekant sprang på grabbarna som låg bakom hela konceptet och sedan har det bara blivit så att jag hängt kvar. Det har varit alldeles för kul att avstå det kontinuerliga finurlandet och skrivandet som det innebär att vara Tipster.

Vaktade kassen i hockey fram till dess man åkte ur TV-pucksuttagningarna, då såg jag mig själv i spegeln och insåg att det inte var lönt att satsa vidare.

Sportnörd ut i fingerspetsarna, finns det någon egen sportkarriär att skryta om?

Haha, tyvärr gör det ju inte det. Vaktade kassen i hockey fram till dess man åkte ur TV-pucksuttagningarna, då såg jag mig själv i spegeln och insåg att det inte var lönt att satsa vidare. Fotboll sysslade jag med fram till 20-års ålder innan jag flyttade för att börja plugga och därefter höll jag till på fotbollens bakgård: korpenserien.

Förhoppningsvis så är Johans form i Korpen bättre än denna lirare 😂😂😂

Dina rekar fokuserar främst på Allsvenskan, HockeyAllsvenskan och Premier League. Vilken liga och sport ligger dig egentligen närmast om hjärtat?

Jag älskar alla nämnda ligor! Men Allsvenskan följer jag ju på plats naturligt då jag har säsongskort på Bajens matcher på Tele2. Och Premier League kommer väl tvåa, då PL-hänget ju utgör det stående helghänget med polarna.

Hur går du tillväga när du hittar spel, är det magkänslan/erfarenhet eller statistiska faktorer som avgör?

Både och egentligen. Magkänslan väcker ju först ett intresse för ett visst spel, och först därefter grottar man ner sig i statistiken för att undersöka om magkänslan stämmer. Och sedan är det såklart att vissa spel kräver rätt liten research på diverse statistiksidor medan andra spel, som hörnspel exempelvis som är lite av en favoritspelform, kräver mer gediget statistikgräv för att kunna motivera i ett speltips.

Vad kan du ge för tips till en person som är ny inom betting, hur slår man egentligen spelbolagen?

Det gamla klassiska tipset egentligen: att se väldigt mycket på sport och skapa sig en egen uppfattning om lagens kapacitet och dagsform. Klassikern bland polare som inte bettar särskilt ofta annat än med ett antal bärs innanför västen, är ju att spela på lag utifrån klubbemblemet på tröjan för att laget i fråga ”borde” vinna. Ju mer man ser desto lättare givetvis att hitta värde. Men betting är inte heller någon raketforskning annat än att man måste var noggrann.

Slutligen, förklara för läsarna varför man bör följa Bettingstugan och varför man bör följa Johan Södermans speltips?

Att följa Bettingstugan borde vara givet för alla bettingintresserade då Stugan är den sida som erbjuder i särklass störst bredd vad gäller speltips inom olika sporter- där kan man hitta allt! Och sedan är utbudet dessutom mer eller mindre alltid stort, där alla Tipsters är riktigt engagerade och duktiga och där man kan lita på att tid lagts ned för att hitta motiverade spel. Johan Söderman får man gärna ha ett litet extra öga på då man kan lita på att jag inte slarvar och bara kastat upp ett spel utan såväl scoutat lagen väl som lagt ner min researchtid. Man får mer än gärna kommentera mina speltips här framöver och tveka inte heller på att ta fram saltkaret om du inte håller med mig- gillar när det är högt i tak!

Följ Johan på Twitter

Snabbfakta om Johan
  • Ålder: 31
  • Bor: Stockholm
  • Från: Rättvik
  • Favoritlag: Hammarby
  • Favoritspelare: Junior