Tipster-intervju med Kviborg » Nyhet » Bettingstugan.se
Bettingstugan tipsterintervju kviborg
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Tipster-intervju med Kviborg

Fotboll 21 maj 2019

Bettingstugan har förstärkt sitt team med flera experter och det senaste tillskottet heter Christopher Kviborg. Kviborg är en välmeriterad herre när det kommer till sport och framförallt fotboll då han jobbar som kommentator samt delar med sig av tips i Topptipparna. Nu är det dags att bekanta oss närmare med

Vad roligt att få en intervju med dig Christopher Kviborg! Hur är läget med dig?

Allt är bra med mig! Tillsammans med det fina vädret avnjuter jag arbetsbördan som respektive avslutning i de stora ligorna innebär. Just fredagar är ju startskottet för min arbetsvecka och allt vad helgen för med sig inom fotbollen och medias värld.

Du följer otroligt mycket fotboll och kommenterar matcher världen runt, men vilket land skulle du säga bjuder på den roligaste fotbollen?

Efter mina år på Eurosport blev jag så klart väldigt förtjust i tyska Bundesliga som är den ligan enligt mig som har den bästa helhetsupplevelsen. Det där med ”rolig” fotboll är så klart upp till var och en att få avgöra men även här tycker jag att tyskarna kommer långt. Men frågar du mig vilken liga som har de högsta topparna så tycker jag att den spanska ligan klart sticker ut

Skarmavbild 2019 05 20 kl 23 00 11

Kviborg, här med sina kommentatorskollegor på Strive

Därefter har jag satsat mer på att utbilda mig som både tränare och domare faktiskt

Hur ser din egna fotbollskarriär ut, det blev inget spel på Santiago Bernabeu?

Haha nej tyvärr inte, jag var rätt duktig fram till mitten av tonåren och spelade i AIK fram tills att jag blev 19 år. Därefter har jag satsat mer på att utbilda mig som både tränare och domare faktiskt. Jag ansvarar idag för FC Sampierdarenese i division 6 och har utöver det tränat en rad olika lag på både junior och seniorsidan. Denna säsong är det FC Samp som gäller och min totalt 18:e säsong som fotbollsdomare, jag hoppas kunna göra comeback som spelare inom kort efter en rätt jobbig ryggoperation för ett år sedan.

Då Bettingstugan erbjuder mig en plattform att skriva för och dessutom med fokus betting så känns det som en perfekt mix för mig!

Hur kommer det sig att du valt att skriva och reka matcher åt Bettingstugan?

Jag har en stor passion för betting och att skriva. Jag inledde mitt yrkesverksamma liv på SvenskaFans.com med att just skriva och bettingen har följt med av bara farten. Då Bettingstugan erbjuder mig en plattform att skriva för och dessutom med fokus betting så känns det som en perfekt mix för mig!

Skarmavbild 2019 05 20 kl 12 37 05

På Twitter kan man även följa en träffsäker Kviborg!

Följ Kviborg på Twitter

Hur mycket bettar du själv och vad skulle du säga är det roligaste med det?

Det går i rätt stora vågor det där. Jag har alltid gillat att betta och satte mina första 13 rätt på Stryktipset när jag fyllde 14 år, faktiskt just på min födelsedag. Men spelandet har som sagt gått i vågor, från mindre insatser till rätt höga för några år sedan till den nivå jag är på idag - en nivå som nog kan beskrivas som något mitt mellan det jag nyss beskrev. Roligast i det hela är nerven och vad det kan addera till en fotbollsmatch man vanligtvis inte hade valt att titta på.

Från vilka länder kan vi förvänta oss att få speltips?

Med åren har jag försökt bli bättre på att inte bli alltför spretig utan att faktiskt hålla mig till ligor och länder jag går plus i. Tyskland, Spanien och Sverige är helt klart mina bästa länder att grotta ner mig i lite extra. Jag älskar också Topptipset och brukar slå till där med en vinst lite då och då.

Bettingstugan erbjuder varje dag analyser till den aktuella kupongen på Topptipset.

Vilka spelformer föredrar du mest när du lägger spel?

Helt klart handikappspel i form av Asian, det är en stor favorit. Det ger så mycket mer än att spela raka tecken på överstreckade favoriter. Jag har också en förkärlek till att spela på hörnor och straffar, de sistnämnda gav mig en fin sommarpeng förra helgen då det blev totalt fyra straffmål för de gästande lagen i La Liga. Men tyngre insatser riktas helt åt Asian Handicap-spel.

Vad kollar du mest efter när du ska lägga ett spel, kör du mycket på magkänsla eller statistik?

Magkänsla är så klart lurigt och ofta det som stjälper faktiskt. Utöver statistik är så klart formkurvor relevanta men också kollen på de något mindre lagen som är beroende av en eller två startspelare och som försvagas/stärks rejält om någon av dessa är skadade eller avstängda. Jag kollar också på alternativa spel i kombination, exempelvis där man kombinerar att båda lagen gör mål men där man tror på gästerna att vinna för att dra något vettigt scenario. Klubbar med utpräglade spelsätt är också intressanta, som Hoffenheims överdrivna offensiv.

Vi leker med tanken att du hamnar på en öde ö, men du får välja vilken fotbollsspelare du vill att hänga med. Vem skulle du välja och varför?

Enklaste frågan hittills! Naturligtvis min Gud som går under namnet Guti, den vackraste spelaren som bevandrat denna jord oavsett vad ni mäter i.

Download3

Samma känsla som Guti hade i fötterna hoppas vi få se i Kviborgs spelanalyser!

Till sist, berätta varför läsarna borde följa dina tips?

I det långa loppet för att jag förhoppningsvis går plus och i mer närliggande tid att jag försöker skriva på ett trevligt och läsbart vis som hjälper spelare att få ännu bättre förutsättningar för ett framgångsrikt lir.

Fler spelnyheter & kampanjer

Riskfritt spel till Italien - England!

EM 2021 9 juli 2021

SÖNDAG: EM ska avgöras i en rafflande final på söndag! Då bjuder LeoVegas oss på ett riskfritt spel till matchen. Spela på matchen och få pengarna tillbaka vid förlust. Läs mer

Bästa elvan i EM? - här är drömlaget i Fotbolls-EM 2021!

EM 2021 9 juli 2021

Fotbolls-EM 2021 närmar sig sitt slut även om det häftigaste återstår - finalen. Många spelare har gjort sina livs matcher medan andra varit en besvikelse. Här tar Weimer ut sitt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Allsvenskan 9 juli 2021

Stryktipset vecka 27 innehåller en hel del norska matcher på kupongen. Men även svenska så som matchen mellan AIK och Varberg på Friends. Denna helg får vi även jackpot med ca 6 ... Läs mer

SUPERBOOST - Båda lagen gör mål i England v Danmark!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

ONSDAG: Det har blivit dags för semifinal 2 mellan England och Danmark. En match vi bara kan njuta av nu när Sverige är ute. Och njuta gör man extra mycket med en superboost från ... Läs mer

Hajper boostar oddsen - Italien Spanien 4.5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

TISDAG: Italien möter Spanien i en direkt avgörande match och Spanien boostas av Hajper! Tror man på spansk seger bör man spana in denna fina kampanj till 4.5 x pengarna. Spanien ... Läs mer