Allsvenskan 2019 » Vi ger dig Odds, Analys och Favoriter inför hösten!
BB201108 LT100
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Vinnare Allsvenskan - Inför omstarten!

Allsvenskan 19 juni 2019

Vårsäsongen är avklarad och serien börjar utkristallisera sig. Malmö har kopplat ett grepp om segern men det är flera lag som ligger bra med i jakten på Lennart Johanssons pokal. Vi kollar upp de uppdaterade oddsen och ger er analyserna för att hitta rätt i djungeln av spelbara odds ute på marknaden.

VILKA VINNER ALLSVENSKAN 2019 ENLIGT ODDSEN?

Malmö var favoriter innan och det att förstärks när de kopplat ett grepp om förstaplatsen efter vårsäsongen. Med en ledning på sex poäng efter 13 matcher, visserligen med en match mer spelad, så har Malmö verkligen svarat upp mot favoritskapet innan. De stod i 2 x pengarna inför den allsvenska starten men har nu rasat ner till 1.25 x pengarna. 

Övriga lag har självklart ökat i odds. Största raset är på IFK Norrköping som innan start hade en vinstchans på 12.5% från bolagen. Nu mera är chansen mindre än 1% att Peking lyfter Lennart Johanssons pokal i höst efter den knackiga starten. Ett av få lag som faktiskt höjt sin chans på SM-guld är IFK Göteborg som innan start tippades ha 0.9% chans att vinna. Nu har man klättrat till 5%. Lång väg att vandra men en bra start för Blåvitt!

Här är hela oddslistan efter 12-13 omgångar.

(Odds hämtat från Unibet 2019-06-19)

Så slutar allsvenskan 2019 - Odds

LAGODDS% CHANS SM-GULD
Malmö1.2575%
AIK8.0012.5%
Djurgårdens IF12.008%
Häcken17.005%
IFK Göteborg17.005%
Hammarby19.004%

Allsvenskan 2019 - Analys

Malmö FF

Förra året hade man flera konstiga poängtapp under våren och dessutom svårt att avgöra matcherna innan slutminuterna. Det fanns inget riktigt andrum för Uwe Röster när man även klev in i heta Champions Leaguematcher. Denna vår har sett helt annorlunda ut då man spelat en effektivare fotboll och dessutom gjort en mängd mål. 25 mål framåt och endast 9 insläppta vittnar om ett mer dominant MFF 2019. Även om laget fått in en del nyförvärv som tillexempel Jo Inge Berget så är det veteranen Markus Rosenberg som varit den som glänst mest. 36-åringen fortsätter att övertyga och har i år stått för 7 mål på 11 matcher. Malmös kapten har varit i klubben sedan 2014 och även om snabbheten kanske inte är som då har "Mackan" utvecklat andra saker som spetsar till hans spel. En ledare på planen och en svår anfallare för motståndarna att möta. En annan spelare som fått ett lyft under 2019 är Sören Rieks som levererat rejält på planen under våren från sin ytterposition. Malmö får såklart ses som väldigt stora favoriter när de fått den här starten.

Finns det då något som talar emot att MFF återigen lyfter bucklan i höst? Det skulle kanske vara om laget går långt i Europa League vilket ibland kan få negativa konsekvenser för allsvenskan. Nu har Malmö en bred trupp men vi har sett förr hur lag som kliver in i europaspelet tappar på hemmaplan. 

En annan farhåga är förstås att man även kan tappa spelare under sommaren. Ett återkommande "problem" för de svenska klubbarna då många av de europeiska klubbarna värvar mycket under sommaren. Dock har MFF skapat en ekonomisk stabilitet i klubben vilket gör att Daniel Andersson knappast lär sälja någon spelare utan att ha bra täckning för det. Vindheim har redan lämnat och bland spelarna som har ögon på sig hittar vi säkerligen nämnda Rieks. Han är 32 år och gjort en riktigt fin vår. Det kan vara sista chansen om han vill utomlands. En annan spelare kan vara Traustasson som är inne på sitt andra år i klubben. En väldigt fin fotbollsspelare som gjort en bra vår. Har gång på gång sagt att han vill vara kvar men när det väl ställs på sin spets så får vi se. Annars viktigt att få behålla Lewicki som har styrt backlinjen föredömligt när Uwe fått rotera en hel del bland övriga skadade backar.

Bettingstugans tips:

Vi tror på en ny titel för mesta mästarna. Dock är 1.25 x pengarna självklart för lågt för att spela som en singel om man inte vill gå in med större belopp och då höja riskerna rejält. Vårt tips blir således att lägga MFF vinnare av allsvenskan som en kombination med något/några andra spel.

Vinner allsvenskan

Allsvenskan 2019 - Analys

AIK

Lite stökig start på våren med en del "onödiga" poängtapp och lite roterande spelsystem vilket fick många att tro att Rikard Norling började bli desperat. Det hackiga spelet ställdes på sin spets i matchen mot Örebro där AIK tappade in 2-1 på övertid och sedan utspelningen på Ullevi när IFK Göteborg vann med 3-0. Har sedan dess tagit tag rejält i spelet och nu känner vi igen Gnaget. Stabila bakåt med endast 9 insläppta mål och när Goitom, Lahne och Obasi inte frälst så har istället Tarik Elyonoussi istället visat vägen! Trots flera matcher på mittfältet har norrmannen, som tidigare beskyllt för att vara för dålig i avslutsmomenten, öst in hela 9 mål. Men det toppar han skytteligan.

Hösten ser bra ut för AIK även om något frågetecken behöver rätas ut. Man ligger med i toppstriden av allsvenskan och samtidigt ska man in i ett Champions League-spel som säkert kommer bli riktigt roligt för de gul-svarta. Frågan är hur det påverkar lagets chanser till SM-guld. 

Bland spelare som man tappar finns Magnar Ödegaard, Jack Lahne och troligtvis även Anton Saletros. Alla tre har lånekontrakt som går ut. Även viktiga Daniel Sundgren lämnar, det är en urkraft AIK haft på högerkanten som kommer saknas under hösten. Viktigt förstås att få behålla Tarik Elyounoussi, men det kommer bli svårt. Norrmannen har bara ett och ett halvt år kvar på kontraktet och målen under våren har säkerligen gett eko ut i Europa. Lägg till landslagsspel och även mål där så kan det mycket väl bli så att AIK tappar sin guldklimp.

Bettingstugans tips:

Sportchef Björn Wesström behöver ut på anfallsjakt för även om Goitom är vass i vissa situationer så har målen slutat komma. Och varken Obasi eller Silva är spelare som man just nu vill förlita sig på när insatserna är så höga. Dessutom lämnar Sundgren och Saletros så det ser tunt ut även på kanterna. Lyckas Björn sätta truppen så finns det stora chanser att AIK är med när det drar ihop sig. Man är ruskigt stabila hemma och defensiven 2019 är nästan lika bra som 2018. Unibet ger 8.00 x pengarna på AIK som slutsegrare. Det är okej!

Vinner allsvenskan

Allsvenskan 2019 - analys

Djurgården

En fin vårsäsong av Djurgården som faktiskt gör sin bästa start sedan guldåret 2005. Nya tränarparet Bergstrand + Lagerlöf har fått ut mycket av det man hoppats på från truppen. Många spelare har höjt sig rejält av den tuffare konkurrensen och publiken på Tele2 har stundtals fått se riktigt fin fotboll från blåränderna. 21 mål framåt och bara 10 bakåt betyder ett bra utgångsläge när höstsäsongen ska starta. Man var annars lite orolig för hur det skulle se ut offensivt när man fick några spelartapp som tillexempel Mrbati och Badji men nyförvärvet Buya Turay har levererat även om han kanske varit lite ojämn. 5 mål har det ändå blivit från Sierra Leoniern vilket får ses som godkänt. 

Det finns ju dock några mörka moln i Djurgården och mycket handlar förstås om matcherna mot de andra stockholmslagen. Man har vikt ner sig rejält i 08-derbyna och det har fått den annars så fina våren att verka lite mer som en kall och regnig februaridag istället för en solig dag i maj. 

Det är dock mycket som är harmoniskt i Djurgården också. Jonathan Ring upplever väl kanske sina finaste dagar någonsin på fotbollsplanen. Bärkroth börjar visa lite av det han kunde innan han hamnade i frysboxen i Polen. Försvarsspelet är absolut toppklass. Avslutningen på våren var även den riktigt fin med fyra raka komfortabla segrar. Nu är Djurgården sex poäng efter Malmö med en match mindre spelad. Dessutom har Bosse pengar att värva för och man slipper koncentrera sig på europaspel eller annat under sommaren. Man får även tillbaka 19 åriga Edward Chilufya som var en av de spelare som levererade bäst under försäsongen. Han kan spetsa till truppen ytterligare. En spelare som alla djurgårdsfans säkerligen vill behålla är Danielsson - kanske viktigast av alla i Djurgården just nu. 

Bettingstugans tips:

Vi är säkra på att Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf är nöjda med våren. Buya behöver lite konkurrens där framme och samtidigt få in andra spelartyper när det behövs. Kan Bosse lösa det så tror vi Djurgården kommer få en riktigt rolig höst. Absolut kommer de vara med i toppen, men Malmö blir nog för tuffa. Dock har Djurgården enbart allsvenskan att fokusera på och det finns mycket styrka i laget. Att de ska hamna före Hammarby i tabellen känns helt klart tänkbart och AIK har dels forwardsproblem men även sitt europaspel att satsa på. Därför klickar vi i att DIF blir bästa Stockholmslag 2019 till fina 3.75 x pengarna.

Bästa Stockholmslag

Allsvenskan 2019 - Analys

Häcken

Cupmästarna Häcken var med bland förhandsfavoriterna inför allsvenska starten i vintras och har smugit med lite. Andreas Alm gav visserligen upp guldet redan på presskonferensen efter matchen mot AIK men det var nog mer taktiskt snack än seriös uppgivenhet. Efter den matchen har man spelat bra och när vårsäsongen nu är slut har man sex poäng upp till Malmö vid vinst på hängmatchen. 

En spelare som fått ett lyft i Häcken är Alexander Jeremejeff som är på uppgång igen efter att ha fått mindre och mindre speltid i Malmö FF. 5 mål på 12 matcher är riktigt bra. Någon man kan få ut mer av under sommaren och hösten är förstås lagets stjärna Paulinho. Brassen har bara kunnat spela 9 matcher på grund av skada och ändå gjort 5 mål han med. Yasin har varit en av de bättre spelarna under våren också. Drog på sig en avstängning som även drabbar kommande matcher men det är roligt att se att han är på gång igen efter några tunga år. En annan som stuckit ut under våren är Joona Toivio som även får fortsatt förtroende i finska landslaget och gjorde 90 minuter mot Bosnien och Liechtenstein senast.

Finns det några farhågor med Häckens trupp? Paulinho har som sagt varit småskadad under våren och ska Häcken få några pengar för honom så är det risk att man väljer att släppa honom. Annars ska laget även kliva in i europaspelet senare under sommaren vilket kan påverka allsvenskan 2019. Dock slipper man ju första omgången vilket är positivt.

Bettingstugans tips:

Häcken rivstartar direkt mot Hammarby och Norrköping när allsvenskan drar igång igen. De matcherna blir livsviktiga. Unibet har odds på bästa lag mellan Elfsborg, Häcken och Göteborg. Göteborg har spelat riktigt bra men frågan är hur länge de orkar hålla uppe den nivån som ändå får ses som lite av en överprestation. Häcken däremot har alla möjligheter att fortsätta vara med i toppen. Vi klickar i Andreas Alms cupmästarlag som bästa lag i väster till 1.65 x pengarna.

Bästa lag i väster

Allsvenskan 2019 - Analys

IFK Göteborg

Göteborg var lite av vårens lag 2019. Från att ha varit tippade att slåss för att klara sig kvar till att spela helt bländande fotboll med flera fina skalper som inte många trott skulle hända. Eller vad sägs om 2-1 mot Häcken, 2-1 mot Norrköping, 3-1 mot Helsingborg och inte minst 3-0 mot svenska mästarna AIK. Många av spelarna i Göteborg har gjort det riktigt bra, en sån spelare är Benjamin Nygren. 17 åringen har haft en sensationell vår och verkar nu helt klar för belgiska Genk. Göteborg tappar en av sina bättre spelare under våren men man väntas få nära 50 miljoner vilket såklart sätter klubben i en helt annan ekonomisk sits. Göteborg har gått lite på knäna ekonomiskt en tid så det här kommer i precis rätt tillfälle. 

Annars är vi svaga för en sån som Calisir i försvaret. Han har sett väldigt bra ut. Även Lagermyr och Stalfelt har varit riktigt bra. Vibe kan man kräma ur lite mer ur precis som Robin Söder.

Vad finns det då för farhågor med sommaren och hösten om man ska tippa på Göteborg? Dels fick våren en lite dyster avslutning med hemmaförlusten mot Örebro 0-1 precis innan vilan. Hade man vunnit den hade man varit tvåa i tabellen, istället så är man nu några poäng efter den absoluta toppen. Förlusten av Nygren har vi tagit upp men en annan aspekt är att man nu är lite uppbackade. Inför säsongen var laget rejält nederlagstippat och man kunde "skrälla" sig till segrarna. Nu tas IFK Göteborg på allvar av konkurrenterna och det kan bli en lite jobbigare tid. Framförallt eftersom truppen kanske inte är riktigt lika namnkunnigt som sina toppkonkurenter.

Bettingstugans tips:

Göteborg är jättesvåra att tippa. De var svårt innan säsongen och det är ännu knepigare nu. Kommer man återinvestera pengarna som kommer in från Nygren? Kommer man tappa fler spelare? Kan laget fortsätta prestera lika bra som de gjort i många av matcherna under våren? Vi har svårt att se att de ska hålla uppe nivån över hela hösten och avstår långtidsspel på blåvitt. Istället så lägger vi en peng på blåvitt i omstarten av allsvenskan mot Östersund. ÖFK har ingen bra trend och IFK kan nog fortsätta rida lite på vårformen här. Draw no bet känns som ett fint spel på IFK!

Draw no bet

Allsvenskan 2019 - Analys

IFK Norrköping

Vilken tråkig start på allsvenskan 2019 för Norrköping. Trots att man knappt förlorat en match har man ända kryssat sig bort från toppstriden. Än så länge finns det utrymme att reparera skadan och det finns ljusglimtar i truppen absolut. Man avslutade dessutom bra med 10 poäng av 12 möjliga och det ger förstås hopp inför sommaren och hösten. Det kan bli ett roligt år ändå för Norrköping som även ska kasta sig in i europaspel genom kvalet i Europa League. 

Vad är det som inte stämt för Norrköping i år? Det är inte så att man gjort bedrövliga matcher. 0-0 mot AIK, 1-1 mot Malmö och 2-2 mot Hammarby är ändå alla bra prestationer även om man kanske måste våga lite mer. Peking har heller inte lyckats i matcherna man måste vinna för att hålla sig i toppen. Dessutom en riktig kalldusch i premiären mot Helsingborg och på något sätt känns det som att det inte släppte förrän de sista fyra matcherna. 

Nu blickar Norrköping säkerligen framåt och då handlar det om att titta på det som ändå varit bra. Tillexempel Jordan Larsson som verkligen steppat upp och nu börjar motsvara de förväntningar man har på honom. 8 mål på 11 matcher är ju smått fantastisk när man dessutom spelat i ett lag som gått knackigt. En annan ljusglimt är att Totte Nyman nu fått ytterligare möjlighet att komma i form. Han avslutade som majs bästa spelare och lär bara bli bättre och bättre. Tillsammans med Larsson bildar man ett fruktat anfallspar. Man startar dessutom om mot bottenlaget Eskilstuna. Här kan man fortsätta ingjuta hopp och energi genom att vinna direkt i omstarten.

Bettingstugans tips:

Norrköping lär absolut klättra i tabellen även om guldet bara är att glömma. Istället blickar vi återigen blickarna på Jordan Larsson. Larsson har sett rapp och het ut både på försäsongen och under våren. Gjort 8 mål och får en anfallskollega i Totte Nyman som blir bättre och bättre och kommer dra åt sig mycket bevakning. Att Jordan Larsson vinner skytteligan står just nu i 4.50 x pengarna. Största utmanaren Tarik Elyounossi ger vi inte så höga förväntningar på. Dels lär Tarik spela mycket på mittfältet, dels gör inte AIK så mycket mål och dels så kan han även lämna i sommar. Larsson däremot lär bli kvar året ut och får nog istället konkurrera mot Buya Tourray eller möjligtvis Paulinho om skytteligatiteln. Vi tror dock på Jordan som kommer spela i ett lag som har tagit bort handbromsen.

Vinner skytteligan

Allsvenskan 2019 - Analys nedflyttning

Analys nedflyttningsdramatiken

Vi har en hel del lag som är inblandade i bottenstriden såklart. Efter 12 omgångar så är det framförallt fyra lag som sticker ut lite negativt.

AFC Eskilstuna

  Nykomlingarna går just nu lite som en jojo mellan serierna och har svårt att etablera sig. Som nykomling kan man få en liten kick av att komma till högstaserien och inleda väldigt bra för att sedan tappa efter sommaren. Det har inte hänt i AFC's fall. Man inledde dåligt och har fortsatt dåligt. Endast en seger och totalt sex poäng har det blivit vilket gör att man är placerad sist i tabellen. Behöver hitta på något i sommar om det inte ska bli respass direkt. Miljanovic borde dock sitta säkert efter hans succé förra året. 

  Falkenberg

  Falkenberg är en annan nykomling som inte fått spelet att stämma mer än i premiären mot Örebro. Det är ett svårt steg att ta från superetta till allsvenskan och det krävs något extra för att hålla sig kvar. Har Falkenberg det? Tveksamt. På 12 matcher har man släppt in 21 mål och framförallt har man haft svårt framåt. Endast 9 mål har det blivit. Tränare Hans Eklund är den tränare som har lägst odds just nu för att få lämna. Det snacket lär intensifieras om det inte blir poäng mot Elfsborg i omstarten hemma.

  Helsingborg

  Helsingborg är en nykomling som ändå har det där lilla extra som krävs för att hålla sig kvar. Med Granqvist i laget har man ett ankare att bygga kring. Bara han håller sig skadefri. Har valt att plocka in Henrik Larsson som ny tränare, återstår att se om det ger en boost. Dessutom har man fått in nytt kapital i den annars ansträngda ekonomin. Har ändå blandat väldigt fina matcher i starten med sämre matcher på slutet. Vinsterna har kommit mot Hammarby och Norrköping vilket också är lite förvånande när man sen inte lyckats mot sina bottenkollegor AFC och Falkenberg. Har dock flera spelare som har fina kvalitéer i laget.
   

  Bästa nykomling

  Nästa tränare att få lämna

  Omgång 13 och 14 av Allsvenskan 2019 - Odds och datum

  Omgång 13 och 14 - odds

  MATCH1X2
  Östersund v IFK Göteborg2.803.352.60
  Falkenberg v Elfsborg3.203.402.30
  GIF Sundsvall v AFC Eskilstuna2.003.404.10
  AIK v Malmö2.852.952.85
  IFK Norrköping v IK Sirius1.504.506.60
  Djurgårdens IF v Kalmar FF1.753.455.60
  BK Häcken v Hammarby IF2.133.503.50

  *Odds hämtat från Unibet 2019-06-19


  Omgång 13 och 14

  29 Juni

  • Östersund - Göteborg
  • Falkenberg - Elfsborg
  • GIF Sundsvall - AFC Eskilstuna

  30 Juni

  • AIK - Malmö FF
  • IFK Norrköping - Sirius

  1 Juli

  • Djurgården - Kalmar
  • BK Häcken - Hammarby

  Fler spelnyheter & kampanjer

  Möt Bettingprofilen: "Därför lägger jag mer än hälften av mina spel hos Pinnacle"

  19 maj 2022

  Jonas Weimer är Bettingstugans profil när det gäller betting och syns ofta i stugans facebookgrupp, på hemsidan eller i "Uppsnack Stryktipset" på fredagar. Själv började han spela ... Läs mer

  Lets Dance final 2022 - Odds, Analys & Tips!

  Let's Dance 16 maj 2022

  Det är dags för final av Lets Dance 2022 och allt står mellan två finalister! Läs allt om Lets Dance finalen här. Läs mer

  Spela Revanschen hos Snabbare - 800 kr gratisspel!

  13 maj 2022

  Som ny kund hos Snabbare kan du nu få en andra chans! Sätter du inte ditt första spel så får du en ny chans. En optimal bonus för alla oss som vill ha mer spänning i tillvaron ... Läs mer

  Anders Limpar kommenterar Masked singer rykten - "Är du Trollkarlen Anders?"

  13 maj 2022

  Anders Limpar kommenterar ryktena kring TV4 och deras program Masked Singer. Både juryn och tittarna är inne på att trollkarlen kanske kan vara Limpar. Hör vad han har att säga om ... Läs mer

  Oddsen till Eurovision är här » Spana in Sveriges odds!

  Eurovision närmar sig nu med stormsteg och det är dags att spana in hur stor chans Sverige och vinnaren Cornelia Jakobs har när det kommer till den stora finalen. Det är en härlig ... Läs mer