Bb170831 Jm004
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Visum till fotbolls-VM i Ryssland

Fotbolls VM 2018 30 november 2017

Har du planer på att resa till fotbolls-VM i Ryssland 2018? I så fall ska du ansöka om Fan-ID till Ryssland för utan det kommer du inte in i landet eller VM-arenorna. Detta Fan-ID fungerar som ett visum.

Fotbolls-VM 2018 spelas 14 juni till 15:e juli i Ryssland och då det svenska landslaget lyckats kvalificera till världsmästerskapet i fotboll så är intresset för att resa till Ryssland nästa sommar stort hos dom svenska fansen. Något som resebyråerna har bekräftat så för att ha möjlighet till att få en flygbiljett till sommarens världsmästerskap i fotboll så bör du inom kort börja leta lediga flyg till Ryssland. Det som dock är viktigt att veta innan ni bokar er resa till Ryssland är att man behöver ett Fan-ID för att besöka Ryssland då det fungerar som ett visum. Detta visum är avgörande för att du ska kunna vara på plats under fotbolls-VM 2018 i Ryssland. Förutom att detta visum ger dig inträde till landet så är det även obligatoriskt för att du ska kunna ta dig in till dom olika VM-arenorna. Förutom inträde till Ryssland och arenorna så ger detta Fan-ID dig möjligheten att använda lokaltrafiken helt gratis, du kan alltså åka tåg mellan städerna i Ryssland utan att det kostar dig en Rubel. 

För att ansöka om ett Fan-ID eller läsa mer om vad det har för funktion ska du besöka https://www.fan-id.ru/. På denna sida får du dessutom reda på vart du kan hämta ut ditt Fan-ID.

Så gör du för att fylla i ett Fan-ID till fotbolls-VM 2018 i Ryssland:

  1. Besök https://www.fan-id.ru/
  2. Ta fram din biljett till fotbolls-VM 2018
  3. Fyll i "Ticket request/Self-registration code"
  4. Fyll i personlig information som;
    - Nationalitet 
    - Ladda upp ett foto på dig
    - Passuppgifter
    - Datum
    - Namn
    - Födelsedatum
  5.  Slutför registering
  6. Få bekräftelse på att din ansökan av ett Fan-ID blivit godkänd 
  7. Få ett kvitto på ditt Fan-ID till fotbolls-VM 2018
  8. Klart! Du har nu fixat ett Fan-ID till fotbolls-VM 2018 i Ryssland!

För er svenska fans som är på plats i Ryssland under fotbolls-VM 2018 så hoppas vi att ni får följa det svenska landslaget hela vägen fram till den 15:e juli! Tror ni att så är fallet kan ni alltid slänga in en slant på att Sverige vinner fotbolls-VM till oddset 71.00 pengarna hos Unibet!