Zlatan
Nyhet

Bild från Bildbyrån

Kommer Zlatan vara med i VM?

Fotbolls VM 2018 20 november 2017

Den 21:a juni 2016 meddelade en av Sveriges främsta idrottsman genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic för att sluta i landslaget. Men efter att Sverige kvalificerat sig för VM i Ryssland så har diskussionerna kring en eventuell comeback börjat växa fram. Nu kan du till exempel spela på om du tror Zlatan kommer vara med i Sveriges VM-trupp eller inte.

När Sverige lottades i grupp A tillsammans med länder som Frankrike och Holland så var det inte många som trodde på avancemang till VM i Ryssland, men efter ett imponerande VM-kval och ett mästerligt playoff mot Italien så är Sverige återigen kvalificerade för ett världsmästerskap i fotboll. Bragden från det svenska landslaget är extra imponerande med tanke på det generationsskifte som skedde efter EM 2016 då spelare som Isaksson, Källström och en viss Zlatan Ibrahimovic beslutat sig för att sluta i landslaget. Zlatan har varit Sveriges överlägset största stjärna dom senaste åren och när han beslutade sig för att avsluta sin landslagskarriär så spred sig en stor oro bland dom svenska fansen. Men Janne Andersson har gjort ett lysande jobb som förbundskapten och verkligen fått det svenska landslaget att bli ett grymt kollektiv som jobbar hårt för varandra. 

Fast även om det "nya" landslaget visat att dom klarar sig utan Zlatan så har det nu ändå börjat diskuteras om det finns en möjlighet till att Zlatan Ibrahimovic är aktuell för en comeback i landslaget. 

För tillfället ser oddsen ut enligt följande: 

Uppdaterat 19/4 2018

  • Zlatan är med i truppen - 2.95
  • Zlatan är inte med i truppen - 1.35

Desto närmare VM vi närmar oss desto mer har snacket trappats igång. Inte minst efter att Zlatan skrivit ett avtal med Bethard och blivit spelbolagets nya ambassadör som ni kan läsa mer om här. Det nya avtalet med Bethard kan innebära problem för ett eventuellt deltagande i VM, något både Zlatan och Bethard dementerar. Hur som helst är det enligt spelbolagen klar favorit på att Zlatan INTE är med i truppen i VM. Men att följa oddsrörelserna blir minst lika spännande som att följa Zlatan på twitter inför truppen ska spikas.

Zlatan till VM i Ryssland

Kan vi dra några slutsatser av vad Zlatan laddade upp på Instagram direkt efter Italien-matchen?

Zlatan Ibrahimovic i landslaget
  • År: 2001-2016
  • Landskamper: 116
  • Mål: 62
  • Målsnitt: 0.53
  • Snabbaste målet: 27 sekunder (VM-kvalmatch mot Kazakstan 2013)