Oddsspel

Leta fram dom bästa oddsen och skapa en kupong

Om Oddsspel

När du spelar ett oddsspel online ska du förutse utfallet i en specifik match eller tävling. Dom olika spelbolagen erbjuder idag mängder av olika varianter som du kan betta på, det kan vara allt från att du ska gissa vinnaren av en match till att du ska utse vilket lag som får flest hörnor. Ditt odds och din insats bestämmer hur stor din eventuella vinst kommer att bli. Ju högre insats och odds du har desto mer pengar kommer du att vinna.

Skapa ett konto - Online betting

För att du ska kunna spela oddsspel så krävs det att du är 18 år och att du har ett konto på någon av dom olika spelbolagen. Att skapa ett konto går fort och är enkelt. Huvudparten av spelbolag välkomnar nya spelare med en betting bonus som tillåter dig att riskfritt spela dina första spel. Du kan spela oddsspel på allt från Allsvenskan i fotboll till melodifestivalen. Majoriteten av spelbolag erbjuder dig även att spela på till expempel casinospel, poker eller bingo.  När du hittat genren du vill spela inom så är det bara att leta fram dom bästa oddsen till ditt spel och skapa din kupong.  

Oddsspel - Varianter av spel

När du skapat ett konto kommer du se att du har ett stort urval av spel att betta på.  Den vanligaste spelvarianten bland kunderna som spelar online är att betta på vilket lag eller spelare som vinner matchen. Ska du spela på slutresultatet så ska du välja mellan 3 val; hemmavinst (1), oavgjort (X) eller bortavinst (2). I dom sporter/matcher som inte kan sluta oavgjort så har du 2 utfall att välja på; hemmavinst (1) eller bortavinst (2).

Andra populära varianter att spela online på är;

  • Resultat efter halvtid
  • Antal mål i matchen
  • Målskytt
  • Dubbelchans.
  • Antal gula kort
  • Antal hörnor
  • Första lag att göra mål
Oddsspel

Oddsspel - Höga & låga odds

I varje match eller tävling finns det olika utfall som du kan spela på. Beroende på hur stor sannolikhet det är att det faktiska utfallet ska ske, så sätter spelbolagen odds. Om ditt spel har ett lågt odds innebär det att spelbolaget anser att sannoliken är hög att ditt spel ska leda till vinst. Är ditt odds högt så är sannolikheten låg att ditt val ska leda till vinst.

Så stor är sannolikheten att du vinner på ett oddsspel

Uppskattad vinstchans

Spelbart odds

Break-even-odds

95 %

1,16

1,05

90 %

1,22

1,11

85 %

1,29

1,18

80 %

1,37

1,25

75 %

1,47

1,33

70 %

1,64

1,42

65 %

1,77

1,54

60 %

1,83

1,67

55 %

2,09

1,82

50 %

2,30

2,00

45 %

2,56

2,22

40 %

2,88

2,50

35 %

3,29

2,86

30 %

4,00

3,33

25 %

4,80

4,00

20 %

6,00

5,00

15 %

8,00

6,67

10 %

12,00

10,00

5 %

24,00

20,00

Spela Oddsspel

Singelspel

Att spela singelspel innebär att du spelar ett spel. Oddset du får i singelspelet multipliceras med din insats och den totala summan blir din möjliga vinst.

Exempel:

Match: Sverige - Frankrike
Insats: 100 kr
Odds:  Sverige vinner - 6.00
Oavgjort - 3.60
Frankrike vinner - 1.61

Möjlig vinst:

Vinst för Sverige: 100 kr x 6.00 = 600 kr
Oavgjort: 100 kr x 3.60 = 360 kr
Vinst för Frankrike: 100 kr x 1.61 = 161 kr

Summering:

I detta fall är Frankrike stora favoriter till att vinna matchen då dom har ett lågt odds (1.61). Sannolikheten att Sverige ska vinna över Frankrike är alltså liten vilket ger ett högt odds (6.00).

Förbättra dina odds med flervalsspel

Om du inte tycker det är ett tillräckligt bra odds på ditt singelspel så kan öka din möjliga vinstsumma utan att höja din insats. Du kan nämligen välja att kombinera flera spel med varandra på samma kupong. Om vi använder oss av exemplet ovan så säger vi att du spelar på att matchen mellan Sverige och Frankrike slutar oavgjort, vilket ger dig 3.00 i odds. Men för att höja din odds ytterligare väljer du även att spela på att Norge vinner sin match mot Tjeckien. Oddset för att Norge ska vinna är 2.60 vilket innebär att ditt sammanlagda odds kommer att bli 9.36 (3.00 x 2.60). Din insats (100 kr) kommer då att multipliceras med 9.36 och din möjliga vinst blir 936 kr. Vill du höja dina odds ytterligare så kan du välja att lägga till ännu fler spel. Nackdelen med att spela flervalsspel är att dina chanser till vinst blir mindre då det är flera utfall som måste stämma.

Tips för dig som spelar oddsspel

Plugga på

Genom att ta reda på information inför den specifika match/tävling du tänkt spela på så ökar du din chans till vinst. Se till att t.ex. ta reda på nyheter om laget såsom hur skadeläget ser ut, eventuella avstängningar eller hur lagens form är. Genom att ta del av denna information kommer du kunna bilda dig en uppfattning om förutsättningarna för dom båda lagen inför  matchen/tävlingen, vilket i längden kommer gynna ditt spelande. Att använda sig av denna taktik ger dig en bredare insikt i om spelbolagen har tagit fram bra odds och om det är värt att spela på matchen eller inte.

Noggrann betting

En av dom främsta anledningarna till att betting online har blivit så populärt är pga. tillgängligheten. Du kan på ett snabbt och enkelt sätt skapa ett konto hos någon av dom olika spelbolagen samt ha möjlighet att betta på en match vart du än befinner dig. Men för att du ska bli en framgångsrik tippare rekommenderar vi att du spelar med noggrannhet och försiktighet. Undvik att agera impulsivt när du ska betta och tänk efter på om det finns något värde i dom olika oddsen. Är det t.ex. lönsamt att spela på ett lag som har ett odds på 1.18 x pengarna eller är det klokare att avvakta eller hitta ett annat spel i matchen?  

Jämför odds

När du hittat en match eller spel som du vill betta på kan det vara bra att jämföra oddset med olika spelbolag för att hitta det bästa oddset. Det är nämligen så att oddsen skiljer sinsemellan dom olika spelbolagen och om du är villig att lägga ner extra tid så kommer du säkerligen hitta ett bättre odds än vad du fick från det första spelbolaget. Du kan däremot inte förvänta dig allt för stora skillnader på oddset mellan spelbolagen då dom oftast räknar på samma faktorer.

Bankroll Management

Ansvar och medvetenhet är en oerhört viktig aspekt när du är aktiv med internet betting. För att vara framgångsrik inom betting så måste du ha kontroll över ditt pengaflöde och kapital.  En term som är nödvändig att lära sig är Bankroll Management. Att använda sig av strategin Bankroll Management innebär att du ska bygga upp ditt kapital och därefter successivt öka din insats.

  1. Var medveten om din ekonomiska situation - Spela endast det du har råd att förlora.
  2. Minimera risken att förlora - Spela på matcher/tävlingar som du har kunskap inom.
  3. Förlora inte allt på ett spel - Spela inte för mer än 10% av din bankrulle per spel.