Odds Valet 2018 » Spel & Betting på Riksdagsvalet
  • Hem
  • Riksdagsvalet 2018
Riksdagen Small

Odds valet 2018

Riksdagsvalet 2018 kommer äga rum hösten 2018, söndagen den 9 september. Riksdagsvalet i Sverige är ett allmänt val som hålls var fjärde år för att välja ut Sveriges ledamöter för riksdagen. Alla som är över 18 år och någon gång varit folkbokförda i Sverige har rätt till att rösta i valet.

Odds & betting på Valet 2018

Val 2018 prognos - Enligt oddsen

Politik 4 september 2018

Valet har börjat och de första förtidsrösterna har börjat trilla in. Opinionsmätningar är ett bra verktyg för att förutspå valet, men oddsmarknaden är ett ännu skarpare verktyg ... Läs mer

Vilka vinner valet 2018?

Politik 18 juli 2018

2018 förväntas bli ett hett valår och en del konstellationer förväntas kastas om. Vilka vinner valet? och vilka kommer att bilda regering? I artikeln hittar du allt du behöver ... Läs mer

SD vinner valet enligt oddsen

Politik 27 augusti 2018

Den 9:e september är det riksdagsval i Sverige och partiernas valkampanjer syns nu överallt runtom landet. Det är en hård kamp om rösterna och det är fortfarande ovisst hur det ... Läs mer

Bäst kampanj inför valet 2018

Boostat odds på extraval 2018 - Från 6.00 till 30.00

Förhöjda odds Politik 5 september 2018

Lägg 50 kronor på att det blir extraval, vinn 1450 kronor om spelet sitter. Betfair höjer oddset för alla nya kunder. Läs mer

Odds - Spela på Riksdagsvalet 2018

Att spela på politiska val har blivit alltmer populärt inom spelbranschen. Riksdagsvalet 2018 är långt ifrån det enda politiska val som du kan spela på. Det Amerikanska valet 2016 mellan Trump och Clinton tog verkligen spel på politik till en helt ny nivå med en rekordstor omsättning.

Spelbolagen har nu insett hur stort intresset är för spel på politiska val och erbjuder därför mängder med olika spelalternativ för riksdagsvalet 2018. Vissa spelbolag är dock betydligt bättre än andra med att erbjuda dessa typer av spel. Ett spelbolag som satsat extra hårt på spelalternativ inför valet 2018 är Unibet, som redan nu erbjuder mängder med odds att spela på.

Jimmie Akesson Valet 2018 Odds

Sverigedemokraterna förväntas vara dom främsta utmanarna till Socialdemokraterna

Parti som får högst procent av rösterna

Det mest populära spelet inför valet 2018 är att betta på vilket parti som får högsta procentuella siffran av alla röster. Här erbjuds odds på samtliga partier som nuvarande sitter i riksdagen.

Vid skrivande stund är Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna favoriter att vinna enligt spelbolagen och Socialdemokraterna har klivit upp som de största favoriterna. Utgår man från oddsen som brukar vara en bra värdemätare kommer bör Socialdemokraterna ha störst chans att få flest röster med SD strax bakom. Bakom de två partierna ligger Moderaterna på en ensam tredje plats, långt ifrån S och SD men också långt före fyran Centerpartiet.

Odds hämtat: 2018-09-07

Odds - Parti som får högst procent av rösterna

Odds - ​Över/under antal procent för ett parti

Över/under antal procent för ett parti

Ett annat populärt spel inför valet 2018 är att betta på över respektive under antal procent för ett specifikt parti. Likt över/under marknaden som finns på sportsbetting erbjuder spelbolagen en lina för varje parti som du får möjligheten att spela på över eller under den utsatta linan.

Odds hämtat: 2018-08-29

Totalt antal procent av rösterna för Centerpartiet

Totalt antal procent av rösterna för Kristdemokraterna

Totalt antal procent av rösterna för Liberalerna

Totalt antal procent av rösterna för Miljöpartiet (mp)

Totalt antal procent av rösterna för Moderaterna

Totalt antal procent av rösterna för Socialdemokraterna

Totalt antal procent av rösterna för Sverigedemokraterna

Totalt antal procent av rösterna för Vänsterpartiet

Riksdagsvalet 2018

Nästa riksdagsval kommer att äga rum hösten 2018, söndagen den 9 september för att vara exakt. Som vanligt kommer det att stå mellan de rödgröna och alliansen, och om man tittar på opinionsmätningarna kan vi räkna med ett spännande val. Det finns många spännande saker att hålla koll på förutom kampen mellan alliansen och de rödgröna. Kommer Miljöpartiet och Kristdemokraterna klara 4% spärren? Kommer Sverigedemokraterna fortsätta att öka?

Det största och viktigaste ämnet inför valet 2018 kommer att handla om välfärden vilket innefattar ekonomi, utbildning, hälsa och bostadsförhållanden. Utöver välfärdsfrågan så har det varit ett stort fokus dom senaste åren kring flyktingfrågan. Ett ämne som Sverigedemokraterna har lagt stort fokus på och något som gjort att partiet växt i väldigt snabb takt. Säkerhetspolitiken och Sveriges deltagande eller icke deltagande i Nato är även det en viktig fråga för många av partierna och väljarna.

Riksdagsvalet kommer troligtvis att stå mellan åtta olika partier likt de senaste valen. Nedanför listar vi de olika partierna som valet 2018 kommer att präglas av:

Partier i Riksdagen

  • Vänsterpartiet
  • Socialdemokraterna
  • Miljöpartiet
  • Centerpartiet
  • Liberalerna
  • Kristdemokraterna
  • Moderaterna
  • Sverigedemokraterna
Ebba Busch Thor Riksdagsvalet 2018 Betting

Partiledare för Kristdemokraterna Ebba Busch Thor

Odds - Head to Head

Head to Head spel som vanligtvis förkortas h2h är också en populär spelform inom spel på politik. Spelet liknar ett klassiskt matchspel inom sportsbetting och innebär att du sätter två partier emot varandra och spelar på det partiet du tror får flest röster. Det finns inte möjligheten att välja fritt mellan h2h spel utan spelbolagen ger dig olika alternativ att spela på. 

Odds hämtat 7:e september 2018

Parti som får flest röster - Socialdemokraterna vs Moderaterna

Ulf Kristersson Moderaterna Valet 2018

Det är åtta gånger pengarna på att Moderaterna får fler röster än Socialdemokraterna

Parti som får flest röster - Socialdemokraterna vs Sverigedemokraterna

Parti som får flest röster

Parti som får flest röster

Parti som får flest röster

Partier som bildar regering efter valet

Frågan många ställer sig är; Hur ska Sverige styras efter att valet 2018 är avgjort? Med hjälp av odds från Betsson kan ni se alternativa lösningar på partier som bildar regering. 

Odds hämtat 7:e september 2018

Partier som bildar regering efter valet

Att tänka på vid spel & betting på valet 2018

Det finns en mängd saker att tänka på om du överväger att placera ett spel på valet 2018. Vill du endast spela för skojs skull eller spela på det parti du röstar på för sakens skull så är det bara att köra på. Men om du är lite mer seriös och vill hitta värden i spel på valet krävs en analys likt all annan typ av betting.

Gör din läxa

Som sagt finns det många faktorer som påverkar valet. Det bästa sättet för att göra en analys inför valet 2018 är genom opinionsmätningar. Det görs mängder med olika opinionsmätningar varje månad, bland annat från Sifo, SCB, Novus etc. Genom att följa dessa undersökningar kan du försöka hitta ett mönster i mätningarna och försöka analysera hur siffrorna kommer att se ut hösten 2018.

Håll dig uppdaterad

En annan sak som är viktig om bettar på politiska val är att följa nyhetsuppdateringar. Tillfälliga kriser inom partier är inte alls ovanligt och vid dessa tillfällen kan du hitta höga odds på partier i kris. Dessa kriser brukar sakta men säkert reda ut sig och oddsen sjunker därefter till tidigare nivåer. Så att ta till vara på dessa tillfälliga kriser kan vara lönsamt om du spelar på riksdagsvalet 2018.

Prognos Valet 2018 Odds

Ska du ha försprång gentemot spelbolagen så måste du läsa på!

Om Riksdagsvalet

Riksdagsvalet i Sverige är ett allmänt val som hålls var fjärde år för att välja ut Sveriges ledamöter för riksdagen. Alla som är över 18 år och någon gång varit folkbokförda i Sverige har rätt till att rösta i valet. Alla som röstar har möjligheten att rösta på ett parti samt ge en personröst till en kandidat.

När du röstar i valet har du mängder med olika partier att välja mellan, du har också möjligheten att rösta blankt. Det innebär att du inte väljer att inte stötta något parti men ändå vill delta i omröstningen. Även fast det finns mängder med partier att rösta på finns det en gräns för mindre partier för att få delta i mandatfördelningen i riksdagen. Ett parti måste få över 4% av alla röster för att få delta i riksdagens mandatfördelning. Vilket skalar bort de mindre partierna från riksdagen.

Efter att röstningen är färdigställd sammanställs alla röster av länsstyrelsen och därefter fördelas mandaten mellan de partier som fått över 4% av rösterna. Egentligen är riksdagsvalet inte så komplicerat som det kan låta. Valet är proportionellt vilket innebär att platserna i riksdagen fördelas utefter hur väljarna har röstat.

Extra val 2018 Statsminister Lofven

Sveriges statsminister och Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven

FAQ Riksdagsvalet 2018

När sker riksdagsvalet 2018?

Riksdagsvalet 2018 kommer att ske hösten 2018. Den 9 september är den officiella dagen för folkomröstningen men möjligheten finns också att förtidsrösta. Redan samma kväll som valdagen börjar räkningen för alla röster. Vanligtvis brukar mandatfördelningen för alla partier vara färdigställda under natten efter valdagen.

Vilka partier kan du rösta på?

Utöver de åtta stora partierna som idag sitter i riksdagen finns över 40 andra officiella partier att rösta på. Vissa av dessa partier har förtryckta valsedlar medans andra partier från du skriva in själv med papper och penna. Möjligheten finns också att rösta blankt, det vill säga att inte rösta på något parti men ändå delta i omröstningen.

Vilka partier bildar en regering?

Efter att det står klart vilka som röstas in i riksdagen behöver riksdagen komma överens om vilka som ska bilda en regering. För tillfället står det mellan de rödgröna och alliansen samt Sverigedemokraterna som outsider. Den koalition som får störst stöd av väljarna bildar en regering.

Hur följer du valet 2018?

Inför riksdagsvalet 2018 är det lättaste sättet att följa utvecklingen genom nyhetsbyråer och opinionsmätningar. Under valdagen direktsänder många nyhetsbyråer samt tv-bolag som SVT valet och du kan följa räkningen av röster live under kvällen.