Speltips: AFC - AIK 11/8 "AIK:s segertåg i Allsvenskan fortsätter?"
Speltips AFC - AIK

AIK:s segertåg i Allsvenskan fortsätter?

AIK fick med sig ett mycket bra resultat från bortamatchen i Moldavien då man i torsdags besegrade Sheriff Tiraspol med 2-1. Därmed fördel Gnaget inför returen på torsdag. Men först ska AFC besegras i Eskilstuna på söndag om AIK ska haka på topplagen i tabellen.

Ett AFC som imponerande nog besegrade Östersund på bortaplan senast efter två snygga mål från Nalic. Segern var blytung men AFC är kvar under strecket på grund av sämre målskillnad än Kalmar. Till mötet mot AIK är Willhelm Loeper avstängd och så även Anel Rashkaj - den sistnämnde ett rejält avbräck för AFC då han är ledaren i laget och har 17 starter i årets allsvenska.

Sedan tidigare är det givna förstavalet mellan stolparna i Ole Söderberg skadad och tilltänkta stjärntillskottet Denni Avdic sägs vilja lämna klubben. Det är kanske inte i möten mot lag som AIK som AFC ska klara kontraktet utan helt riktigt som i möten mot Kalmar och ÖFK, där man också vunnit.

Mest intressant blir det att se vem som ersätter Rashkaj, där hade ju faktiskt Avdic varit ett fullgott alternativ.

AIK saknade Granli mot Sheriff senast men har inte kommunicerat ut vilken typ av skada det rör sig om. Det vi har sett från Norling under de veckor AIK dubblat allsvenskt spel med europeiskt är en rätt kraftig rotation. Den rotationen har i sin tur fungerat väl då laget har fyra raka segrar och fem raka hållna nollor. I anfallet lär Obasi saknas och jag skulle inte bli förvånad om Bahoui får starta på bekostnad av Henok Goitom i denna match. I backlinjen imponerade inte Dimitriadis mot Sheriff utan där tror jag snarare Felix Michel väljs före, möjligtvis kan Norling spela Rasmus Lindkvist där.

Oavsett vad har AIK det klart bättre laget och med den jämna tabelltoppen kommer matchen att tas på allra största allvar. Jag väljer ett Asian H-spel på AIK där -0.75 är en bra start men där också -1 känns klart vettigt.

Gilla rek om du håller med Kviborg

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
3 juni
18:30
Hannover - Dynamo Dresden
Fotboll
Spel: Över 40 kortpoäng
 
3 juni
20:30
PDC Home Tour - Semifinal Group 1
Dart
Spel: Dave Chisnall går vidare från gruppen
 
3 juni
20:30
Salzburg - Rapid Wien
Fotboll
Spel: 1X och Salzburg öv 5.5 hörnor
 
6 juni
15:30
RB Leipzig - Paderborn
Bundesliga
Spel: Över 3.75 mål (Asian totalt)
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Analys och odds för allsvenskan omgång 1

Fotboll 3 juni 2020

Allsvenska starten är spikad och nu har även den första omgången lottats. Vi har en rad spännande matcher att se fram emot. Vi tar tempen på premiäromgången denna allsvenska ... Läs mer

Riskfritt travspel i Rättvik

TORSDAG - Trav i Rättvik och riskfritt spel från Spelbörsen! Testa framtidens betting om du inte redan fastnat för det! Läs mer

Kampanj på Trav - 250 kronor gratis!

ONSDAG - Trav på Bro Park och Betfairs spelbörs bjuder på 250 kronor riskfritt! Ta chansen och testa trav i världsklass och odds som slår de flesta via Betfair och deras spelbörs. Läs mer

Ta del av riskfria pengar på Trav & Jägersro

1 juni 2020

TISDAG - Riskfritt spel i Jägersro. Ta del av erbjudandet från Spelbörsen tillsammans med oss! Läs mer

250 kronor riskfritt på Trav i Visby

MÅNDAG - Riskfritt spel i Visby. Ta del av erbjudandet från Spelbörsen tillsammans med oss! Läs mer