Speltips: Arsenal - Newcastle 27/11 "Om Arsenal mot Newcastle på…
Speltips Arsenal - Newcastle

Bild från Bildbyrån

Om Arsenal mot Newcastle på Emirates

Sjunde augusti, det var senast Newcastle plockade hem tre poäng. Sedan dess har man spelat tretton matcher, blivit uppköpta, sparkat Steve Bruce och anställt Eddie Howe. På lördagsförmiddagen inleder man Premier League-omgången på bortaplan mot Arsenal.

Arsenal

Enda sedan jätteförlusten mot Manchester City har det varit positiva tongångar i de röda delarna av Norra London. Man har spelat elva matcher, vunnit nio och kryssat två. Snacket har varit att man har något spännande på gång och att Arteta trots allt kanske är rätt man för jobbet. Sedan åkte man till Anfield och motståndarsupportrar väntade återigen ivrigt på AFTV för att gotta sig i undergången.

Sanningen ligger nog, som oftast, någonstans mittemellan. Det finns en hel del som är spännande med dagens Arsenal. Emile Smith Rowe och Bukayo Saka är såklart ansiktet utåt för det nya Arsenal och de har båda tagit kliv i år. Där finns även Tomiyasu som förvåntat många och ett mittbackspar i White och Gabriel som bör kunna bli ett stabilt par på sikt. På vänsterbacken har Tierney haft svårt att peta unge Tavares och i mål har Ramsdale gjort det bra, om än lite väl spektakulärt. Allt i allt känns Arsenal lite småspännande men mot lag som City, Liverpool och Chelsea har det varit smärtsamt tydligt hur långt efter man faktiskt är. En stor anledning till det ligger inte i de yngre förmågorna utan det faktum att Partey inte hittar någon kontinuitet, att Aubameyang känns passé, att Ödegård inte riktigt hittat rätt och att stjärnvärvningen Pepe efter ett par säsonger fortfarande inte slagit sig in.

Man har dock hittat en hygglig stabilitet att bygga vidare på och mot de sämre lagen har man fortsatt tillräckligt med kvalitet för att gräva fram resultat.

Newcastle

Det har minst sagt varit ett stormigt år för skatorna från nordöst. Att man sparkat Steve Bruce och anställt Eddie Howe får ses som en petitess i jämförelse med uppköpet där världens rikaste klubbägare byter plats med världens kanske mest avskydde.

Man kan säga vad man vill om Newcastlefansens entusiasm, att de borde stå upp för mänskliga rättigheter och kämpa för 51% regeln istället för att bli exhalterade över nya stjärnor i den svartvita tröjan. Faktum är dock att man reagerat som 99 av 100 supportrar hade gjort.

Det stora problemet för samtliga parter är dock att man varken nått resultat eller spelat bra nog för att ens vara nära Premier League nästa år. Det mesta, förutom ett sanslöst januarifönster, pekar snarare på att det blir ett hack ner nästa år och isåfall bygga om ännu en gång snarare än utmana om europaplatser som säkerligen var de nya ägarnas vision.

Det är otroligt längesen man vann och det är otroligt längesen man såg ut som ett fungerande lag. Tre oavgjorda, mot Brighton, Palace och Brentford samt förluster mot Chelsea och Tottenham är facit de senaste fem matcherna och det fortsatt enda positiva på Newcastlehimlen är Saint-Maximin, både bra och underhållande nog att inleda som franchisespelare.

Speltips

Det är såklart svårt att sia om hur stor prägel Eddie Howe hunnit sätta på det här laget mer än ryktena om intensiva träningar. Det vi kan ta för givet är dock att det kommer vara ett Newcastle som försöker ha mer boll, pressa högre och fokusera mindre på andrabollsspel. Framförallt kan vi förvänta oss energi, något som saknats de senaste månaderna.

Mötena lagen emellan brukar bli ensidiga och Newcastle har inte gjort mål på Arsenal sen 15/9 2018 och inte vunnit sedan 15/4 samma år. Det tror jag kommer förändras på lördagsförmiddagen. Arsenal har visserligen tagit steg, tar man bort matchen mot Liverpool så är det ett bra defensivt record man kommer in i matchen med men min känsla är att det är väldigt tillfälligt. Man släpper till en hel del målchanser och har haft Ramsdale att tacka för väldigt mycket.

Nu möter man ett nytänt Newcastle med spelare som Saint-Maximin, Wilson, Fraser och en något piggare Joelinton. Man har endast gått mållösa i en av sina tio senaste, den mot Chelsea, men man har heller inte hållt nollan i någon av dessa.

Arsenal kommer att föra matchen och jag har svårt att se Howe ordna upp det här usla försvaret på så kort tid vilket kommer ge ytor och chanser samtidigt som jag är helt övertygad om att han lyckats sätta en del offensiva mönster i en, på idéer, svältfödd Newcastleoffensiv. Det gör att man lyckas bryta den negativa offensiva trenden mot Arsenal men inte den defensiva - Båda lagen gör mål spelas därför till 1,76 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
27 jan.
04:00
Colorado - Boston
NHL
Spel: Colorado -1
 
27 jan.
20:45
Club Brugge - Union St Gilloise
Jupiler League
Spel: Över 3.5 mål
 
27 jan.
21:59
Dagens Trippel
Fotboll
Spel: Trippeln
 
28 jan.
20:30
BIK Karlskoga - Modo
HockeyAllsvenskan
Spel: Modo inklusive förlängning och straffar
 
28 jan.
23:00
Dirk van Duijvenbode - Simon Whitlock
Dart
Spel: Dirk van Duijvenbode flest 180s
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Tre nya spelläggare till Bettingstugan och Direkten Ryd

26 januari 2022

Vinsterna på andelsspelet med Bettingstugan och Direkten Ryd fortsätter regna in. Nu stärker vi ett redan starkt startfält med tre nya spelläggare. Läs deras tankar om andelsspel ... Läs mer

Melodifestivalen 2022 - oddsen har kommit!

Melodifestivalen 26 januari 2022

Melodifestivalen 2022 närmar sig med stormsteg och därmed också intresset av att betta på tävlingarna. Som vanligt är det fyra deltävlingar, en semifinal och en final som ska ... Läs mer

Bettingstugan söker ny tipster » Fokus på Sverige!

Allsvenskan 26 januari 2022

Bettingstugan söker en ny tipster till framförallt svensk fotboll och allt från Allsvenskan till Division 1. Sitter du inne med spetskunskaperna i våra svenska serier? Tveka inte ... Läs mer

Betta på Vinter-OS 2022 » Välj rätt Spelbolag & Bonus

Vinterspelen 25 januari 2022

Vinterspelen 2022 i Peking närmar sig med stormsteg! Och det gör även vår bevakning av mästerskapet där vi hoppas kunna bjuda på mycket speltips, kampanjer och bonusar till ... Läs mer

Tre Kronor jagar guld i Vinterspelen 2022 - här är oddsen

25 januari 2022

Snart är det dags för Vinterspelen 2022 i Peking. Tre Kronor har - precis som konkurrenterna - inga NHL-spelare, men har ändå fått ihop ett intressant lag som jagar guld. I den ... Läs mer