Speltips: Belgien - Italien 2/7 "Italien har ett bredare register"
Speltips Belgien - Italien

Bild från Bildbyrån

Italien har ett bredare register

Det börjar dra ihop sig i en hittills oviss och underhållande EM-turnering. Endast kvartsfinaler återstår och jag vill påstå att mötet mellan Belgien och Italien är det absolut tyngsta på förhand.

Spelet jag väljer här är Italien -1.5 (Asian handicap) till 5.30 på Expekt. Jag går in med 5 units och motiverar min satsning nedan.

Belgien som står som ett hemmalag är nummer 1 på FIFAs världsranking. Jag har länge ställt mig frågande till hur FIFA räknar men det behöver vi inte gå igenom här. Belgien är ett starkt lag som presterat på en stabil nivå i kvalen de senaste 10 åren. Senast i VM lyckades man dessutom ta brons vilket är starkt för en liten nation som Belgien.
Trots att det finns större fotbollsnationer i EM så går inte belgarnas lag av för hackor. Lukaku, E Hazard och De bruyne är en av den starkaste offensiva trion i EM och inger respekt oavsett vilka man möter. Problemet för Belgien är att Hazard och De bryune är osäkra till spel här. Tränare Martinez beskriver det som en kamp mot klockan där duon inte kunnat träna med laget som vanligt dessa dagar. Oavsett om de kommer till spel eller inte så lär de inte vara 100 % rent fysiskt. Jag tror att det kan spela ganska stor roll när man möter ett bra lag som Italien. Belgien lever mer eller mindre på denna trion offensivt. Tittar man på resten av laget så håller man högsta nivå i mål med Courtouis. Backlinjen är inget speciellt. Rutin finns men både Verthongen och Vermaalen är till åren komna och saknar speed för att kunna matcha spelare med hög fart. Innermittfältet är stabilt med Tielmans och Witsel men inte mer än så enligt mig. På kanterna har man Meunier och lillebror Hazard som är stabila men inte mer heller.
Enligt mig är Belgiens största styrka att de är samspelta. De har många spelare som spelat ihop i flera mästerskap nu och är trygga med varandra. Detta kompletteras med en enorm spets framåt med den tidigare nämna trion. Men utan en frisk trio så är man enligt mig inte bättre än de andra stora fotbollsnationerna. Och det gäller även mot Italien.
Jag tycker t ex att man såg detta tydligt i matchen mot Portugal efter att De bruyne gick sönder. Portugal dominerade och Belgien fick försvara till sig en seger med nöd och näppe.

Italien hade stora problem mot Österrike i åttondelen och jag flaggade i min förra rek med Italien att Mancini har en tendens att bli feg i avgörande matcher vilket han tydligt blev mot Österrike. Jag tror att en stor anledning till det var att hela världen och framför allt hela Italien förväntade sig en enkel vinst i den matchen. Mot Belgien går man in till matchen som varken favorit eller underdog på förhand, och det brukar passa italiernarna bättre som har en förmåga att höja sig i dessa situationer. Jag tycker att Italien nått den högsta nivån som något lag nått under detta EM i matcherna mot Schweiz och Turkiet i gruppen och jag tror man kommer vara närmare den nivån i denna matchen än vad man var mot Österrike.
Jag tror att italienarna känner att de har en stor möjlighet med tanke på att Hazard och De bruyne inte är 100 % inför matchen. Det borde t o m Mancini se som ett tecken till god möjlighet. Jag ser Italien som ett jämnare lag med bredare register men där belgarna har en bättre spets. För mig är Italiens största styrka deras aggressivitet i presspelet och jag tror de kommer göra det jobbigt för belgarna.

Jag tror att matchen kommer att vara jämn spelmässigt. Vi pratar trots allt om två bra och jämna lag som båda är mycket svårslagna. Jag ser framför mig hur Italien drar det längsta strået i matchen. Att jag spelar -1.5 motiverar jag med att Belgien kommer spela högre med sin backlinje om de hamnar i underläge. Detta kommer gynna starka kontringsspelare som Insigne, Immobile och Chiesa (som jag räknar startar före Berardi) mot en långsam belgisk backlinje.

Tar Italien ledningen så tror jag antingen att de vinner med fler mål än ett eller att Belgien kvitterar. Därför ser jag större värde i att spela -1.5 än en rak italiensk vinst. Glöm heller inte att italienarna har bra koll på Lukaku med tanke på att han spelar i den italienska ligan för Inter. Jag har sett honom försvinna i stormatcher i Italien men givetvis även sett honom leverera. I denna matchen sätter jag hoppet till att Italien stoppar honom, för då har man hälften vunnet.

Jag ser fram emot en fin match och önskar er lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
22 okt.
19:00
Almtuna - HV71
HockeyAllsvenskan
Spel: HV71 -1.5
 
22 okt.
19:00
Modo - Vita Hästen
HockeyAllsvenskan
Spel: Sam Vigneault att göra minst en poäng
 
22 okt.
19:00
Tingsryd - Västervik
HockeyAllsvenskan
Spel: Myles Powell att göra minst en poäng
 
23 okt.
16:00
Leeds - Wolves
Premier League
Spel: Wolves DNB
 
23 okt.
16:00
Southampton - Burnley
Premier League
Spel: 1X & under 3,5 mål
 
24 okt.
15:00
Elfsborg - Sirius
Allsvenskan
Spel: Elfsborg -1 asian hcp
 
24 okt.
15:00
Brentford - Leicester
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
24 okt.
17:30
Manchester United - Liverpool
Premier League
Spel: Liverpool DNB
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

BIG 9 - NYTT poolspel från ATG med europeisk toppfotboll!

Premier League 21 oktober 2021

Storslagna nyheter från ATG när spelbolaget lanserar nya Big 9! Poolspelet där det handlar om att sätta både 1X2 och över / under 2.5 mål i nio heta europeiska toppmatcher. Läs ... Läs mer

Chelsea vs Malmö FF - Superboost till Champions League!

Champions League 19 oktober 2021

ONSDAG: Äntligen dags för Champions League igen och återigen dags för Malmö FF att kliva in i hetluften igen. Efter två inledande förluster skulle det smaka väldigt bra med en ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 16 Oktober

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför helgens ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.41)

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipset återkommer med Premier League på kupongen denna vecka efter landslagsuppehållet. Dessutom har Svenska Spel 10 miljoner i jackpot denna vecka vilket gör arbetet kring ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 11 oktober 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 har startat och det börjar utkristallisera sig vilka deltagare som är favoriter i tävlingen. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas och det finns ... Läs mer