Speltips: Blackpool - Lincoln City 30/5 "Ryggareken om Blackpool vs…
Speltips Blackpool - Lincoln City

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Blackpool vs Lincoln City

Blackpool och Lincoln City möts i League One playoffs finalen på söndagseftermiddagen. Vinnaren tar sig till Championship, ett stort steg upp. Det var nu 6 år sedan Blackpool spelade i Englands högsta liga och under den här tiden har man inte varit nära på att ta sig upp igen. Som bäst har man slutat 10a. Nu har man den bästa säsongen på många år och en rejäl chans på att ta klivet upp. Lincoln å sin sida har även dom haft sin bästa säsong sen urminnes tider. Man har inte spelat i Championship sen fem deccenier sedan.

Blackpool

Blackpool avslutade säsongen med fyra raka vinster och sen i mitten av februari så har Blackpool bara noterats för två förluster, båda med 1-0.

Trots att man avslutade säsongen starkt så förväntades playoff motståndet Oxford ställa till bekymmer för dom. Men det gjorde dom inte - Blackpool var mycket bättre i båda matcherna trots att ena matchen slutade oavgjort. Första matchen slutade 3-3 där framförallt Ellis Simms stod för en mästerlig prestation. Andra matchen slutade 3-0 till Blackpools favör.

Truppen:

Vi håller ett extra öga på Ellis Simms och på Jerry Yates som har noterats för tre mål och tre assist på senaste fyra matcherna.

Coach Critchley kommer att ge försvaren och tillika Arsenal-lånet Daniel Ballars alla möjligheter som finns att skaka av sig sin ljumskskada. Marvin Ekpiteta står annars på tur.

Enda skadan är på Daniel Gretarsson.

Vi får nog se samma elva som gjorde jobbet så bra mot Oxford.

Möjlig XI: Maxwell; Turton, Ballard, Husband, Garbutt; Mitchell, Stewart, Dougall, Embleton; Simms, Yates

Lincoln City

Det var alltså femtio år sedan som Lincoln Spelade i Englands andraliga. För bara några år sedan så spelade man i National League. Detta till trots så har man ändå spelat några högprofilerade matcher under de senaste åren då man bland annat vunnit EFL Trophy och nått kvartsfinal i FA-cupen. Ingenting kan dock jämföras med möjligheten som nu ligger framför deras fötter.

Lincoln började säsongen urstarkt. Det var verkligen en fröjd att se. Andra halvan av säsongen har dock inte varit lika stark. Ungefär då Blackpool började spela bättre så började Lincoln spela sämre. Det känns som att man har tappat lite av den glöd jag tyckte mig se från start.


Truppen:

Joe Walsh gjorde jobebt bra på inhopp mot Sunderland senast.

Adam Jackson har varit skadad men förmodas vara frisk igen men han kommer nog ändå inte få spela.

Möjlig XI: Palmer; Poole, Walsh, Eyoma, Edun; McGrandles, Bridcutt, Grant; Johnson, Hopper, Rogers


REK
Blackpool är ett lag i klart mycket bättre form än Lincoln. Man har dessutom en bra mycket bättre historia av högprofilerade matcher. Jag har svårt att se en annan utkomst än att Blackpool vinenr det här. Att oddsen är så höga är för att detta gäller en match i de mindre ligorna. Därmed är formboken inte något vi kan stirra oss blint på. I en match kan vad som helst hända. Men givet det fina oddset vi får på Blackpool så tycker jag att det är värt att spela. OCh efetrsom jhag anser det finnas spelvärde så höjer vi insatsen något trots höga odds. 2.40 hos Nordicbet. 7u.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
23 okt.
16:00
Leeds - Wolves
Premier League
Spel: Wolves DNB
 
23 okt.
16:00
Southampton - Burnley
Premier League
Spel: 1X & under 3,5 mål
 
23 okt.
16:00
Everton - Watford
Premier League
Spel: Everton
 
23 okt.
16:00
Luton - Hull
Championship
Spel: Luton
 
23 okt.
18:00
Örebro - Djurgården
SHL
Spel: Robin Kovacs att göra minst en poäng
 
23 okt.
19:00
Washington Capitals - Calgary Flames
NHL
Spel: Washington Capitals vinst
 
23 okt.
19:00
Washington Capitals - Calgary Flames
NHL
Spel: Alexander Ovechkin målgörare
 
23 okt.
20:45
Bologna - Milan
Serie A
Spel: Bologna över 1,5 mål i matchen
 
23 okt.
21:30
Sporting - Moreirense
Primeira Liga
Spel: Sporting vinner & under 3.5 mål
 
24 okt.
15:00
Elfsborg - Sirius
Allsvenskan
Spel: Elfsborg -1 asian hcp
 
24 okt.
15:00
Brentford - Leicester
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
24 okt.
15:00
West Ham - Tottenham
Premier League
Spel: över 2,5 mål
 
24 okt.
17:30
Manchester United - Liverpool
Premier League
Spel: Liverpool DNB
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.42)

Premier League 21 oktober 2021

Svenska spel kommer med en ny kupong till Stryktipset denna vecka och det är inte vilken omgång som helst, utan vi har 20 miljoner i jackpot! Nyckeln för att sätta en kupong som ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 23 Oktober

Premier League 21 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Robert Pettersson som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

BIG 9 - NYTT poolspel från ATG med europeisk toppfotboll!

Premier League 21 oktober 2021

Storslagna nyheter från ATG när spelbolaget lanserar nya Big 9! Poolspelet där det handlar om att sätta både 1X2 och över / under 2.5 mål i nio heta europeiska toppmatcher. Läs ... Läs mer

Chelsea vs Malmö FF - Superboost till Champions League!

Champions League 19 oktober 2021

ONSDAG: Äntligen dags för Champions League igen och återigen dags för Malmö FF att kliva in i hetluften igen. Efter två inledande förluster skulle det smaka väldigt bra med en ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 16 Oktober

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför helgens ... Läs mer