Bild från Bildbyrån

Måstematch för Brage mot en avslappnad serieledare

9 matcher återstår av Superettan 2020 och vi har ett hemmalag, Brage, som har 7 poäng upp till kvalplats. Hoppet såg ute ut men efter en fin 3-1 seger mot Örgryte senast lever hoppet fortfarande i Borlänge. Nu möter man serieledarna och det är i en match man i stort sett måste vinna om chansen ska finnas kvar.

Brage har spelat bra på slutet. Man vann 5-0 mot Vasalund i cupen och mot Örgryte senast gör man en jättebra match och har alltså 3-0 efter 54 minuter. Sellin blir målskytt och framröstad till matchens spelare av 80% (!) av tittarna. Pllana ser ut att ha hittat formen också med sitt tredje mål på två matcher.

Som sagt, ett Brage som måste vinna och som har gjort mål i 7 matcher i rad. Nu möter man Degerfors som har 8 poäng ner till kvalplatsen. Man kan alltså spela hyfsat avslappnat. Degerfors har dessutom en fantastisk offensiv, eller vad sägs om 51 mål på 21 matcher. Det gör att man inte behöver ha en jättetät defensiv. Mot Västerås senast släppte man till rejält med chanser i första halvlek och tappar även in 1-0. Men sen kommer offensiven igång och så har man 3-1 i halvtid. En otrolig styrka.

Jag tror Degerfors gör mål här men jag tror ett Brage med kniven mot strupen också mäktar med ett. Jag kommer helt enkelt spela båda lagen gör mål. Oddset är inte jättehögt men något att lägga in i en dubbel kanske eller kombinera med över 2.5 när det valet kommer också. Själv placerar jag singeln också och jobbar in lördag 17:30!