Speltips: Brentford vs Fulham 4/8 "Ryggareken om Brentford vs Fulham"
Speltips Brentford vs Fulham

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Brentford vs Fulham

Det är dags för Championship playoffs final mellan Brentford och Fulham där vinnaren blir uppflyttad till Premier League. Det är därför en match som är mer värdefull än någon annan match i hela världen. “The richest game in football”. Med Premier League kommer pengarna från alla håll. Miljarder pund distribueras till EPL lagen i form av TV licenser och andra avtal. Så hur mycket snackar vi om? Åtminstone £170 miljoner, alltså SEK 2 miljarder, om vi utgår från föregående år. Då kan CL slänga sig i väggen.

Nu är det gametime för två av Championships bästa lag och vi förväntar oss den tuffaste matchen på säsongen i en förhoppningsvis jämn tillställning. Båda lag avslutade säsongen på samma poäng och tilldelades 3e respektive 4e platsen på målskillnad.

Brentford

Brentford har varit nära flera gånger förr men aldrig lyckats nå Englands högsta liga. Nu har man chans igen. Coach Thomas Frank och hans gubbar kan äntligen nå EPL och vi kan bara ana hur lojala supportrar kommer att spendera kvällen.

Man har tagit sig hit, mycket på grund av en fruktansvärt vass offensiv. Även om det finns en del förbättringsområden i defensiven har man allt som oftast räddat matcher genom att göra mål på andra hållet Brentford har gjort flest mål av ligans 24 lag denna säsong.

I playoffs semin mötte man Swansea där man förlorade första mötet med 0-1 men rättade till det på hemmaplan då man vann med 3-1.

Brentford har mött Fulham vid två tillfällen under ordinarie säsong. Båda har slutat med vinst och clean sheets.

Fulham

Fulham åkte ur EPL förra året och vägen tillbaka var länge osäker. Men nu är man här efter att ha slagit ut ett fruktansvärt starkt Cardiff i playoffs semin.

Det får nog sägas att Fulham var bättre i slutet av säsongen än man var i början. Man avslutade säsongen med att gå obesegrade i 15 matcher vilket inkluderade motstånd som då kvalificerats för playoffs.

Framförallt släppte det rejält på den offensiva fronten där målfördelningen förbättrats avsevärt. Innan var vi vana vid att se Aleksandar Mitrovic noteras för en stor del av målen.
REK

Brentford hålls som favoriter men jag tror att båda lagen kommer att ge sitt allt här. Både Brentford och Fulham har åtnjutit de vassaste av offensiver och har inte haft några som helst problem att hitta mål denna säsong. Trots detta vann ju Brentford föregående möten utan att släppa in mål - men nu står det så mycket mer på spel. Givet Fulhams prestationer - och målgörande - mot Cardiff så tror jag att båda lag hittar mål här. Det bör vidare inte vara några problem för Brentford att göra mål.

Gilla rek om du håller med Ryggareken

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
23 jan.
17:30
Kristianstad - Karlskoga
HockeyAllsvenskan
Spel: Karlskoga vinner
 
24 jan.
05:45
UFC 257:Dan Hooker vs. Michael Chandler
UFC
Spel: Michael Chandler vinner
 
24 jan.
06:45
UFC 257: Dustin Poirier vs. Conor McGregor 2
UFC
Spel: Ingen nedtagning i matchen
 
24 jan.
17:00
Rennes - Lille
Ligue 1
Spel: Båda lagen gör mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 22 januari 2021

Det är jackpot på Stryktipset denna vecka med 12 miljoner som ska läggas på den redan höga omsättningen. En hel del kluriga matcher från fyra olika ligor och cuper. Det här blir ... Läs mer

Sveriges spelschema » Fotbolls-EM 2021

EM 2020 21 januari 2021

Sverige är som ni alla vet klara för Fotbolls-EM 2021. Det nya året är här och nu börjar uppladdningen inför sommarens stora fotbollsevenemang! Här hittar ni all info som finns ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2021

Det är dags för ny omgång av Stryktipset. Ett Stryktips som är vad bänkpress är för gymträning. Det som alla pratar om och det som alla vill bli bra på! Några som är just det är ... Läs mer

Veckans dubbel med Weimer och Bobby

Fotboll 14 januari 2021

Våra experter kommer med ett nytt spel till fredagskvällen! Följande dubbel ger fina 2.82 i odds! Dessutom: rygga spelet och få en bonus! Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.1)

FA Cup 7 januari 2021

År 2021 inleds på riktigt på lördag då Stryktipset har sin första omgång detta år! Vi får även en sprakande start på spelåret då inte mindre än 13 FA-cupmatcher ska analyseras. ... Läs mer