Challenge Lördag 21 mars » Analys & Tips | Bettingstugan
Speltips Challenge » Lördag 21/3

Bild från Bildbyrån

Överraskningar på skrällbanan?

Svenska Spel ger ut 50 000 kr extra på Challenge, det nyper vi. Här kommer en motivering till mina val på morgondagens Challenge.

Lopp 1:

Vem tar ledningen av 1 HADRIANOS och 6 PAYET? Väl i ledningen bör PAYET ha en fin chans tillsammans med Robert Bergh. Däremot blir det nog tufft för Hadrianos att lyckas hålla undan för de mer härdade hästarna som står på tillägg. Han är orutinerad och trots seger i det senaste loppet känns det tveksamt om han verkligen räcker till när motståndet ser betydligt värre ut på förhand? 12 ANGEL OVEA skulle kunna hamna bra på det trots att hon står på tillägg. Springspåret kan göra att hon får en fin resa innan det är dags att sätta in slutspurten. Därbakom ser det vidöppet ut.

Lopp 2:

Ytterligare ett öppet lopp väntar! Mest intressant på förhand verkar Jörgen Westholms bidrag 7 BÖRGE KOSING, trots spåret. Han är van vid att tävla mot bättre hästar och lyckas ekipaget bara slinka ner någonstans i starten så kan vi nog få se en fin slutspurt. Rekommenderas även ett streck för ”kajan” Widell och 2 UNLEASH THE STEAL som troligtvis är den tidiga ledaren. Sedan får vi absolut inte glömma bort bröderna Djuse som verkligen är stekheta för dagen. Magnus vann till exempel hela fyra segrar på Boden igår kväll i samband med V64 och kör här 8 MAKE SOMEONE HAPPY. När det gäller 1 YOUHADMEATHELLO är hästen förmodligen inte kvick nog för att hålla upp ledningen, och då blir det hela mycket chansartat.

Lopp 3

Den stora favoriten 2 LOVE NO PAIN verkar vara en mycket fin märr, men läget kan ställa till det nu när nummer 1 DAYSOFOURLIVES blivit sent struken. Hon har även en hel del galopper i raden och är långt ifrån en säker vinnare. Dessutom låter det som att 7 DIGITAL DOMINANCE kommer till start väl förberedd och kan absolut visa sig riktigt bra direkt här, trots att det handlar om årsdebut för hans del. Långt fram bör även Erik Adielsson och 6 BETTING ACE vara, som verkar uppåt i form och övertygade vid vinst i det senaste loppet. Lång distans även då och första barfota på länge gjorde verkligen susen.

Lopp 4

Öppet kallblodslopp på menyn! Lika roligt och svårlöst som vanligt. Det är verkligen hugget som stucket vem som kommer vara först i mål och här gäller det att ta sig en ordentlig funderare över hur loppet kommer att köras? 3 GNISTAS FILUR är stark och ser ut att hamna bra till direkt, frågan är bara vart han hamnar? 5 HÖSTBO ELIS är ett formkort som avgjorde enkelt trots en resa utvändigt om ledaren senast och kanske testar ett offensivt upplägg igen? 6 ÄNGSPILEN är den förmodade ledaren och därifrån kan det räcka långt, kanske hela vägen. 9 BACKEGUBBEN kan mycket men har ett lurigt läge och risken är att han blir fast på innerspåret. Finns även ett par riktigt vassa kallblod på tillägg som skulle kunna runda hela fältet med lite flyt längs vägen.

Lopp 5

Kan bli bra här för Daniel Wäjersten och favoriten 9 MERRIT som startar från ett i normala fall, krångligt bakspår över distansen 1640 meter. Upploppet på Bergsåker är dock långt och visst ser det ut att kunna lösa sig ändå? Bör nog bli en viss spetskörning mellan främst 2 GORDON MEARAS, 4 IMAGINE BOKO och 6 KARISSA BO. Vilket skulle vara gynnsamt för Merrit som kanske egentligen är lite bättre över längre distanser? Med lite tempo på loppet bör det dock gå vägen här ändå och singelstrecket är givet!

Lopp 6

1 COOGAN från stall Daniel Redén var fullkomligen lysande i sin årsdebut och bör knappast vara sämre till den här starten. Har fått ett perfekt läge för att kunna leda loppet runt om. 8 QUEER FISH är dock ingen enkel motståndare, trots att han står på tillägg. Hästen var snuskigt fin när han vann finalen i Sweden Cup år 2019 och har verkligen utvecklats med åren där han nu även visat att han kan avsluta loppet sylvasst. Men framför allt är han stark och riktigt tuff, så här vilar man nog inte på hanen och kommer att försöka syna den stora favoriten tidigt. Kan bli en mycket sevärd duell över upploppet!

Lopp 7

6 LÖVDALA SYMPHONIE verkar allt bra med för dagen enligt stallet. Men tränare Jessica Simpson är även tydlig med att hästen inte ska få ett tufft lopp den här gången och säger att hon mycket hellre vill att det blir en fin smygresa. Om hon inte kommer till ledningen direkt. Robert Bergh försöker säkerligen att svara upp ledningen med 1 USIANA FACE i starten, som inte får räknas bort trots årsdebut. Bästa hästen är dock 14 LYX HÅLERYD om vi ska se till vad hästarna presterat på tävlingsbanan hittills i karriären. Men hon har samtidigt varit ojämn på slutet och det känns som ett litet frågetecken för formen? Läget är dock ok med springspår på andra volten och duktige Rikard N Skoglund kanske redan har en plan klar i huvudet för hur de ska lyckas ta sig först över mållinjen? I den här typen av lopp är det dock inte helt ovanligt att någon mindre betrodd tjej plötsligt ”tänder till på alla cylindrar” och därför avrundar vi Challenge-omgången med en helgardering. Så kan vi jobba in en fin vinst utan att behöva hetsa upp oss allt för mycket, när sista starten för den här omgången går iväg.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år.
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
27 nov.
13:30
Arsenal - Newcastle
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
27 nov.
15:30
Wolfsburg - Borussia Dortmund
Bundesliga
Spel: Dortmund över 1.5 kort
 
27 nov.
16:00
Liverpool - Southampton
Premier League
Spel: under 4,5 mål & Liverpool ö 7,5 hörnor
 
27 nov.
16:00
Norwich - Wolves
Premier League
Spel: Wolves -0.25AH
 
27 nov.
16:00
Crystal Palace - Aston Villa
Premier League
Spel: Över 2,5 mål
 
27 nov.
16:15
Valencia - Rayo Vallecano
La Liga
Spel: Över 2.5 mål
 
27 nov.
18:00
Linköping - Timrå
SHL
Spel: Linköping -1.5
 
28 nov.
15:00
Djurgårdens IF - Varbergs BOIS
Allsvenskan
Spel: Djurgården -1 asian hcp
 
28 nov.
15:00
IFK Göteborg - Östersunds FK
Allsvenskan
Spel: Göteborg att vinna mot noll
 
28 nov.
15:00
Brentford - Everton
Premier League
Spel: 1X & ö 1,5 mål
 
28 nov.
15:00
Burnley - Tottenham
Premier League
Spel: X2 & under 3,5 mål i matchen
 
28 nov.
15:00
IFK Göteborg - Östersunds FK
Allsvenskan
Spel: Östersund över 3.5 hörnor
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.47)

Premier League 26 november 2021

Stryktipset är tillbaka och det med besked. 15 miljoner i jackpot väntar på lördag när flera fina matcher ska spelas. Viktigt att hitta skrällarna och spikarna på denna kupong om ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 26 november 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 börjar närma sig sin dramatiska avslutning. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas inför fredagsfinalen den 26e november och det finns en ... Läs mer

Black Week hos Snabbare - 5000 SEK bonus!

25 november 2021

Det råder vilda dagar hos spelbolagen. Nästa på rad att ge en otroligt stor bonus är Snabbare som väljer att dubbla en redan stor bonus. Snabbare har svensk licens samt enkelt ... Läs mer

De är nya favoriter att vinna Champions League - Hela listan!

Champions League 25 november 2021

Fem matcher in i Champions Leagues gruppspel så har det utkristalliserat sig några favoriter till att vinna hela turneringen. Storlag som Man Utd och Barcelona har fått se sina ... Läs mer

BIG 9 - NYTT poolspel från ATG med europeisk toppfotboll!

Premier League 19 november 2021

Storslagna nyheter från ATG när spelbolaget lanserar nya Big 9! Poolspelet där det handlar om att sätta både 1X2 och över / under 2.5 mål i nio heta europeiska toppmatcher. Läs ... Läs mer