Speltips: Chelsea - Wolverhampton 27/1 "Hög energi att vänta i…
Speltips Chelsea - Wolverhampton

Bild från Bildbyrån

Hög energi att vänta i Tuchels debut.

Matcherna duggar tätt i England och det är svårt att hålla reda på vilken omgång som tillhör vilken. En sak som är säker är att det är två formsvaga, förväntade, topplag som kolliderar på Stamford Bridge på onsdagskvällen när Wolverhampton gästar ett Chelsea med ett nytt ansikte på tränarbänken.

Chelsea

Man har hört det förut, inre stridigheter, svaga resultat, sparka tränaren och så ett nytt toppnamn in. Det har varit melodin under Roman Abrahmovichs tid i Chelsea och den har varit framgångsrik, frågan är bara hur länge det kommer hålla.

Resultatet och insatsen mot Leicester blev droppen och Frank Lampard fick alltså till slut lämna posten. Förlusten var en i raden av svaga resultat och även om prestationerna blivit något bättre på sistone räckte det inte till.

Tuchel kommer alltså in och han har hunnit träna laget en träning inför matchen mot Wolves vilket givetvis är alldeles för lite för att sätta en stämpel. Det vi kan förvänta oss är dock ett energifyllt Chelsea med en hög press och högt passningstempo.

Det är även svårt att sia om vilken uppställning Tuchel kommer inleda med, om det blir ett 4-2-2-2 eller ett 4-3-3 men en av hans huvuduppgifter lär bli att få igång nyförvärven.

Wolves

Nuno sitter säkert, än så länge. Men Wolves är faktiskt i sämre form än Chelsea och spelet senaste tiden har stundtals varit bedrövligt. Man har sprattlat till och gjort hyggliga matcher som mot United och just Chelsea men överlag har man tappat enormt mot förra säsongen.

En stor del i det ligger givetvis i skadan på Raul Jimenez. Ersättaren Silva må vara talangfull men det är år kvar innan han fyller Jimenez skor. Även Adama Traore är en skugga av sitt forna jag. Han som kändes farlig varje gång han fick bollen har nu knappt haft ett rätt på hela säsongen. Istället handlar allt om Neto och Podence men utan en tydlig 9a blir deras jobb klart svårare.

Matchen senast, i FA cupen mot Chorley, nådde man någon slags botten spelmässigt. Man vann visserligen matchen men med 76% i bollinnehav skapade man mindre än Chorley och det såg otroligt tafatt ut. Det är givetvis inget spel som passar Wolves men eftersom målsättningen var att bli ett mer spelförande lag får det ses som ett stort misslyckande att det inte ser bättre ut.

Speltips

Det är två lag i svag form men obestridlig kvalitet i elvorna. Jag tror att mycket kommer att handla om Chelseas presspel och passningstempo. När man fått upp passningstempot under året har man stundtals varit riktigt, riktigt bra. Det kommer bli en nyckel för att luckra upp Wolves försvar. Å andra sidan kommer Wolves i större utsträckning försöka spela sig ur situationer vilket innebär att den förmodade höga Tuchelska pressen kan bli framgångsrik. Den kommer dock vara osynkad och långt ifrån där den kommer vara men det lär ge Wolves en hel del ytor att attackera om man lyckas spela sig ur, något man har material att göra med.

Jag tror detta kan bli en sevärd match och jag tror att det är Chelseas styrkor och brister som kommer fälla avgörandet för det här spelet. Matcherna lagen emellan har varit svängiga och chansrika och de tidigare så stabila försvaren har på sistone sett ganska skakiga ut.

Båda lagen gör mål spelas till 1,98 gånger pengarna.

Lycka till!

Gilla rek om du håller med Ridderwall

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
26 feb.
19:30
Odense - Herlev
Metal Ligaen
Spel: Herlev vinner
 
27 feb.
15:15
Linköping - Örebro
SHL
Spel: Örebro vinner
 
27 feb.
20:00
Melodifestivalen 2021 - deltävling 4
Melodifestivalen
Spel: The Mamas 1-2
 
28 feb.
13:00
IFK Göteborg - GIF Sundsvall
Svenska Cupen
Spel: båda lagen gör mål & ö 2,5 mål
 
28 feb.
15:00
Oskarshamn AIK - Hammarby IF
Svenska Cupen
Spel: Hammarby ö 2,5 mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.8)

Premier League 26 februari 2021

13 miljoner i jackpot denna vecka på Stryktipset! Det firar vi in med att slå på stort. Vi har Uppsnack Stryktipset, analyser på hemsidan samt förstås dagens Spikar och skrällar. ... Läs mer

Melodifestivalen 2021 deltävling 4 - han vinner!

Melodifestivalen 23 februari 2021

Det är dags för den sista deltävlingen i Melodifestivalen 2021 - deltävling 4. Tävlingen avgörs i Annexet i Stockholm och denna vecka är det en solklar favorit till att gå direkt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.7)

Premier League 18 februari 2021

Ny lördag och nytt Stryktips på gång! Denna lördag är det tre matcher från Premier League och nio från Championship som ska analyseras. Våra experter har gjort jobbet och nu kan ... Läs mer

Bet365 startar med insättningar via Swish

17 februari 2021

Bet365 kommer med en ny uppdatering där det nu är möjligt att använda Swish som inbetalningsmetod. Detta gör insättningarna trygga, säkra och framförallt blixtsnabba! Ta del av ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.6)

Premier League 12 februari 2021

Veckans Stryktips är här igen med en spännande rad att analysera! När det kommer till Stryktipset är det alltid hög omsättning så räkna med att det kan komma att bli en riktigt ... Läs mer