Speltips: Crystal Palace - Aston Villa 27/11 "Om Palace mot Villa,…
Speltips Crystal Palace - Aston Villa

Bild från Bildbyrån

Om Palace mot Villa, nya tränare och noll kontroll

I varje omgång av Premier League finns ett möte som, topplagen borträknat, sticker ut lite extra. En tränare som håller på att ryka, ett lag som börjat se spännande ut eller en match som betyder mycket. Den här omgångens match för mig är mötet mellan laget som skulle vara det spännande och intressanta mot laget som faktiskt blev det, när Aston Villa gästar Crystal Palace.

Crystal Palace

Jag har inte mycket ont att säga om Roy Hodgson men spännande har inte Palace känts på länge. Det gjorde man heller inte i sin horribla premiär mot Chelsea och det har stundtals inte resultaten gjort heller men sedan den tunga inledningen har man tagit enorma kliv och det Viera gjort med laget är imponerande.

Man är obesegrade sedan förlusten mot Liverpool i mitten av September och har stundtals spelat riktigt bra fotboll. Samtidigt har man bara vunnit två av dessa sju obesegrade matcher.

Det är inte bara på sidlinjen det skett förändringar, man har även fått in en hel del spelare som bättre passar Vieras spelstil och där man tidigare förlitade sig på briljans från två spelare har man nu fått in både Guehi och Andersen som på sikt kommer bilda ett stabilt backpar, lägg därtill att spelare som Olise och Edouard börjat känna sig varma i kläderna och tillsammans med Zaha hotar man konstant. Nyckeln i år har dock varit Chelsealånet Conor Gallagher som äntligen bundit ihop det mittfältet med anfallet och gett det understöd Zaha och Eze saknade förra året. Det gör inte bara att man gör fler mål utan att man mer sällan behöver förlita sig på individuell briljans.

Aston Villa

Jack Grealish, lagets själ och kapten lämnade klubben inför säsongen. Bakom sig lämnade han ett stort hål och 100 miljoner pund att fylla det med. Detta gjorde Villa på ett betydligt bättre sätt än jag kunnat vänta mig. Istället för att satsa på en spelare att fylla Grealish skor valde man att fördela bördan. In kom Buendia, Bailey, Danny Ings, Ashley Young och Sanson och jag var nog inte den enda som kände att detta bör bli ett starkare Villa än ett där allt fokus och ansvar ligger på Grealish.

Här står vi dock, i November, där Dean Smith ersatts av Steven Gerrard och Aston Villa endast samlat ihop 13 poäng på 12 matcher.

Gerrard har gjort ett bra jobb med Rangers men det är svårt att veta hur han kommer att tackla den här uppgiften och vad han vill implementera men gissningsvis är det stabila försvar Rangers visade upp en av sakerna på agendan.

Speltips

Detta är ett möte mellan två lag som äntligen vill någonstans och satsar mot det men det är också två lag som väldigt ofta är inblandade i vad neutrala skulle kalla "underhållande matcher" och som lagets tränare skulle kalla en annalkande hjärtattack.

Det har varit mycket nytt, mycket fart och alldeles för öppna matcher för att det ska gå att kontrollera dem. Det har skapats en hel del och det har bjudits på en hel del. Palace matcher snittar 2,9 mål fördelat på 18 framåt och 17 bakåt medan Villas matcher snittar 3,0 mål per match fördelat på 16 framåt och hela 20 bakåt. Nog vill Gerrard ändra på detta men jag tror att det kommer ta tid, precis som för Viera. Tills dess kommer vi få se relativt lite kontroll och betydligt mer offensiv entusiasm, fart och stundtals lite briljans.

Över 2,5 mål spelas till 2,10 gånger pengarna.

Lycka till!

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
27 jan.
04:00
Colorado - Boston
NHL
Spel: Colorado -1
 
27 jan.
20:45
Club Brugge - Union St Gilloise
Jupiler League
Spel: Över 3.5 mål
 
27 jan.
21:59
Dagens Trippel
Fotboll
Spel: Trippeln
 
28 jan.
20:30
BIK Karlskoga - Modo
HockeyAllsvenskan
Spel: Modo inklusive förlängning och straffar
 
28 jan.
23:00
Dirk van Duijvenbode - Simon Whitlock
Dart
Spel: Dirk van Duijvenbode flest 180s
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Tre nya spelläggare till Bettingstugan och Direkten Ryd

26 januari 2022

Vinsterna på andelsspelet med Bettingstugan och Direkten Ryd fortsätter regna in. Nu stärker vi ett redan starkt startfält med tre nya spelläggare. Läs deras tankar om andelsspel ... Läs mer

Melodifestivalen 2022 - oddsen har kommit!

Melodifestivalen 26 januari 2022

Melodifestivalen 2022 närmar sig med stormsteg och därmed också intresset av att betta på tävlingarna. Som vanligt är det fyra deltävlingar, en semifinal och en final som ska ... Läs mer

Bettingstugan söker ny tipster » Fokus på Sverige!

Allsvenskan 26 januari 2022

Bettingstugan söker en ny tipster till framförallt svensk fotboll och allt från Allsvenskan till Division 1. Sitter du inne med spetskunskaperna i våra svenska serier? Tveka inte ... Läs mer

Betta på Vinter-OS 2022 » Välj rätt Spelbolag & Bonus

Vinterspelen 25 januari 2022

Vinterspelen 2022 i Peking närmar sig med stormsteg! Och det gör även vår bevakning av mästerskapet där vi hoppas kunna bjuda på mycket speltips, kampanjer och bonusar till ... Läs mer

Tre Kronor jagar guld i Vinterspelen 2022 - här är oddsen

25 januari 2022

Snart är det dags för Vinterspelen 2022 i Peking. Tre Kronor har - precis som konkurrenterna - inga NHL-spelare, men har ändå fått ihop ett intressant lag som jagar guld. I den ... Läs mer