Speltips: Elina Svitolina - Marketa Vondrousova 29/7 "Superba…
Speltips Elina Svitolina - Marketa Vondrousova

Bild från Bildbyrån

Superba Svitolina

Semifinal i sommarspelen, och nygifta Elina Svitolina verkar ha hittat formen vid precis rätt tillfälle. I denna match möter hon den talangfulla Marketa Vondrousova, som slog ut förhandsfavoriten Naomi Osaka. Den högst rankade spelaren vinner?

Säsongen för 6:an på världsrankingen tills nu har varit relativt medioker med hennes mått mätt. Elina Svitolina har "bara" nått två semifinaler, ingen final och inte tagit hem några titlar. Men för någon vecka sedan gifte hon sig med tennisspelaren Gael Monfils, och det verkar ha gett en ny boost i hennes prestationer.

Den exceptionella defensiv och uthållighet ukrainskan besitter är nog för att besegra de flesta utanför den hårtslående eliten. Efter tre tuffa tre-settare, där bland annat den giftiga Maria Sakkari besegrades, fick Svitolina äntligen vinna i raka set mot Camila Giorgi.

26-åringen har bara blivit bättre och bättre ju längre turneringen lidit, och har nu en reell chans att ta hem guldet som den högst kvarvarande seeden.

All smiles för Elina, som besegrade Giorgi med 6-4, 6-4 i kvartsfinalen.


En annan talangfull spelare som hittat formen lite från ingenstans är Marketa Vondrousova. Sedan Yara Valley Classic is februari har hon inte nått en semifinal, och tjeckiskan har haft det tufft i allmänhet sedan den tragiska handledsskadan 2019, som inträffade just efter den fantastiska resan till final i Roland-Garros.

22-åringen är en expert på att skapa snäva vinklar med sin vänsterforehand, besitter en relativt tung förstaserve och är en mästare på stoppbollar, som döljs oerhört väl. Först skickade Marketa den forna världsfyran Kiki Bertens till pension, sedan slog hon ut världstvåan, hemmaspelaren och storfavoriten Naomi Osaka i raka set.

Vondrousova är i toppform.

Detta lär bli en mycket intressant match med Svitolinas baslinjegrinding mot Vondrousovas uppfinningsrikedom, vinklar och stoppbollar. Båda är i bra form, men frågan är hur tjeckiskans rörelseförmåga och uthållighet står upp mot ukrainskan. Svitolina flyttar ofta sina motståndare från sida till sida, och Marketa är inte direkt den snabbaste atleten på touren.

Med tanke på form, självförtroende och kvalitet överlag är världssexan den rättmätiga favoriten. Paret har mötts fyra gånger tidigare, och Svitolina har vunnit tre av dessa - inklusive en maratonmatch som tog över 3 timmar i 2019 års Indian Wells. En segdragen kamp är inte utesluten här, men räkna med att Elina avgår med segern.


Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
23 okt.
16:00
Leeds - Wolves
Premier League
Spel: Wolves DNB
 
23 okt.
16:00
Southampton - Burnley
Premier League
Spel: 1X & under 3,5 mål
 
23 okt.
16:00
Everton - Watford
Premier League
Spel: Everton
 
23 okt.
16:00
Luton - Hull
Championship
Spel: Luton
 
23 okt.
18:00
Örebro - Djurgården
SHL
Spel: Robin Kovacs att göra minst en poäng
 
23 okt.
19:00
Washington Capitals - Calgary Flames
NHL
Spel: Washington Capitals vinst
 
23 okt.
19:00
Washington Capitals - Calgary Flames
NHL
Spel: Alexander Ovechkin målgörare
 
23 okt.
20:45
Bologna - Milan
Serie A
Spel: Bologna över 1,5 mål i matchen
 
23 okt.
21:30
Sporting - Moreirense
Primeira Liga
Spel: Sporting vinner & under 3.5 mål
 
24 okt.
15:00
Elfsborg - Sirius
Allsvenskan
Spel: Elfsborg -1 asian hcp
 
24 okt.
15:00
Brentford - Leicester
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
24 okt.
15:00
West Ham - Tottenham
Premier League
Spel: över 2,5 mål
 
24 okt.
15:00
West Ham - Tottenham
Premier League
Spel: BLGM
 
24 okt.
17:30
Manchester United - Liverpool
Premier League
Spel: Liverpool DNB
 
24 okt.
17:30
Manchester United - Liverpool
Premier League
Spel: BLGM + Ö2.5 mål
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.42)

Premier League 21 oktober 2021

Svenska spel kommer med en ny kupong till Stryktipset denna vecka och det är inte vilken omgång som helst, utan vi har 20 miljoner i jackpot! Nyckeln för att sätta en kupong som ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 23 Oktober

Premier League 21 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Robert Pettersson som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

BIG 9 - NYTT poolspel från ATG med europeisk toppfotboll!

Premier League 21 oktober 2021

Storslagna nyheter från ATG när spelbolaget lanserar nya Big 9! Poolspelet där det handlar om att sätta både 1X2 och över / under 2.5 mål i nio heta europeiska toppmatcher. Läs ... Läs mer

Chelsea vs Malmö FF - Superboost till Champions League!

Champions League 19 oktober 2021

ONSDAG: Äntligen dags för Champions League igen och återigen dags för Malmö FF att kliva in i hetluften igen. Efter två inledande förluster skulle det smaka väldigt bra med en ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 16 Oktober

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför helgens ... Läs mer