Europatipset Tips Söndag 16 juni » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Söndag 16/6

Europatipset 16/6 » Tips, Analys & Spelförslag

Analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 16 juni hos Svenska Spel. Nu med 2.5 miljoner i jackpot!

🔩 Kupongens spik

 • England

💥 Kupongens skräll

 • Montenegro

1. Halmstad - Mjällby 1

Många som stirrar sig blinda på tabellen här och tror att Mjällby är det bättre laget vilket inte stämmer trots att MAIF fått en bättre start på säsongen. Men Halmstad kommer att lyfta och på hemmaplan mot Mjällby som får klara sig utan Jobe och Mbye tycker jag ettan är bra om den håller sig under 50%. Ettan till nuvarande 40% spikas.

2. Vasalund - Akropolis 2

Nykomlingar Vasalund ska inte underskattas men serieledarna Akropolis ska vara ett nummer för stort och det är ingen större hemmafördel här då båda lagen är från norra Stockholm. Akropolis är överlägsna i Norrettan och är fortfarande obesegrade med en målskillnad på 34-10. Tvåan är en fin spik.

3. Värnamo - Utsikten 1

Här håller jag inte med svenska folket om att gästerna ska få ett favoritskap utan denna match känns väldigt öppen. I grunden två jämna lag där Utsikten fått en bättre start på säsongen men med Värnamos hemmafördel bör oddsen vara jämna vilket de är. Ettan till 29% tycker jag är för lågt och den utgår jag ifrån men tar med krysset på mitt större system.

4. Paraguay - Qatar 1X

Första omgången i Copa America och det ska vara stor klasskillnad mellan Paraguay och Qatar som av någon anledning är med i detta mästerskap. Dessutom bör det vägas in en liten hemmafördel då matchen spelas i Sydamerika vilket bör göra favoritskapet ännu större. Ettan är dock överstreckad vilket gör att jag vill ha med krysset. 1X spelas.

5. Uruguay - Ecuador X2

Här tycker jag Uruguay har blivit alldeles för stora favoriter och även om de ska ses som det bättre laget kan jag inte hålla med svenska folket om att de ska ha över 75% chans till seger. Ecuador är verkligen inget skitgäng och ska absolut kunna stå upp bra mot Uruguay. X2 till 25% måste testas här.

6. Albacete - Mallorca 1X2

Kval till La Liga och den första matchen i detta dubbelmöte har i skrivande stund inte spelats. Men det är två jämna lag där jag förväntar mig en jämn och målsnål match i båda matcherna. Värt att kolla upp hur den första matchen såg ut men i skrivande stund finner jag inget större spelvärde och en helgardering känns bäst.

7. Rosenborg - Vålerenga X2

Många som endast spelar efter lagnamnet här men Rosenborg är långt ifrån lika bra denna säsong som tidigare säsonger och ligger inte bättre än på elfteplats efter elva omgångar. Nu gästar topplaget Vålerenga och då håller jag inte med svenska folket om att Rosenborg ska ha öve 65% chans till seger. Spelvärdet ligger på X2 som spelas.

8. Bodö - Strömsgodset 1

Jag gillar verkligen Bodö/Glimt och tycker laget var rejält underskattade redan förra säsongen. Nu ligger de på tredjeplats och har verkligen häng på toppen med två matcher mindre spelade kontra serieledarna Molde. Strömsgodset går knackigt och jag tror de kommer ha svårt att hänga med i denna match. Utgår från ettan trots hög streckning.

9. Lilleström - Viking 1

Två mittenlag där jag ändå håller Lilleström som klart bättre även om de ligger två poäng efter nykomlingarna Viking. Gästerna Viking har fått en fin start på säsongen men det har varit en "nykomlingseffekt" och jag tycker inte laget är lika bra som tabellpositionen visar. Lilleström bör ha 50% chans till seger på hemmaplan och till 43% är ettan en bra spik.

10. Mjöndalen - Kristianstad 1X

Ett annat nykomlingslag Mjöndalen har också fått en fin start då många inför säsongen trodde laget skulle bli en slagpåse men laget ligger nu ovanför nedflyttning efter elva omgångar vilket får ses som godkänt. Kristianstad är också ett lag som spelar för att hålla sig kvar i serien och även om de ska ses som något bättre här ska de gå in som underdogs på bortaplan. Denna match känns oviss och jag utgår från 1X men helgarderar snabbt på mitt större system.

11. Sarpsborg - Odd 1

Många som stirrar sig blinda på tabellen här och glömmer bort att väga in grundstyrkan där Sarpsborg fortfarande har ett bättre lag än Odd på pappret. På hemmaplan ska de få ett litet favoritskap trots att tabellen säger någon annan bild och nu när Odd är streckade till 53% trots att de går in som underdogs går det inte att spela annat än ettan. Krysset tas med på mitt större system.

12. Italien U21 - Spanien U21 1X

Mästerskapen rullar vidare och nu är det dags för U21-EM att dra igång där vi bjuds på en toppmatch redan i första omgången där Italien möter Spanien. Två lag som alltid har starka U21 lag och även om Spanien har något vassare lag känns denna match väldigt öppen. Glöm heller inte att mästerskapet spelas i Italien och Italien ska ha en hemmafördel som ska vägas in här. Då håller jag inte med om att Spanien ska ha 50% chans till seger och 1X spelas.

13. Polen U21 - Belgien U21 1X

Även här tycker jag svenska folket överskattar favoriterna och många utgår nog från hur starka A-lagen är gällande dessa två lag. Belgien har förvisso ett bättre lag än Polen och ska gå in som favoriter här men de ska verkligen inte ha 60% chans till seger som tvåan nu är streckad till. Spelvärdet ligger på 1X som spelas.

Stora raden - 2304kr

 1. Halmstad - Mjällby 1X
 2. Vasalund - Akropolis 2
 3. Värnamo - Utsikten 1X
 4. Paraguay - Qatar 1X
 5. Uruguay - Ecuador X2
 6. Albacete - Mallorca 1X2
 7. Rosenborg - Vålerenga X2
 8. Bodö - Strömsgodset 1
 9. Lilleström - Viking 1
 10. Mjöndalen - Kristianstad 1X2
 11. Sarpsborg - Odd 1X
 12. Italien U21 - Spanien U21 1X
 13. Polen U21 - Belgien U21 1X

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
19 okt.
15:15
Leksand - Djurgården
SHL
Spel: Leksand vinner inklusive övertid och straffar
 
19 okt.
15:15
Färjestads BK - Luleå HF
SHL
Spel: FBK -1
 
19 okt.
16:00
Wolverhampton - Southampton
Premier League
Spel: 1
 
19 okt.
16:00
Bournemouth - Norwich
Premier League
Spel: Bournemouthvinst & BLGM
 
19 okt.
16:00
Luton - Bristol City
Championship
Spel: X2 + över 1,5 mål
 
19 okt.
16:00
Bournemouth - Norwich
Premier League
Spel: BLGM Bournemouth vinst
 
20 okt.
15:00
Hammarby - Malmö FF
Allsvenskan
Spel: Över 2,5 mål och båda lagen gör mål
 
20 okt.
15:00
Falkenberg - AIK
Allsvenskan
Spel: Falkenberg över 3,5 hörnor
 
20 okt.
17:30
IFK Norrköping - Kalmar FF
Allsvenskan
Spel: IFK Norrköping -1 (asian handicap)
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Gratisspel på SHL - Spela för 250 kr riskfritt!

SHL 18 oktober 2019

I helgen erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Färjestad - Luleå. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 kr. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.42)

Premier League 18 oktober 2019

Landskamperna slut för denna gång och nu väntar engelska matcher på kupongen igen. Dessutom 12 miljoner i jackpot! Låt Bettingstugans experter Anders Limpar och Mattias Folkesson ... Läs mer

Vinn 20 000 kr i presentkort - Delta i vår snöboll!

18 oktober 2019

I helgen kör vi igång med en ny snöboll och denna gång maxar vi priset rejält. Denna gång får vinnaren hela 20 000 kr (!) i presentkort. Reglerna är enkla, skapa konto/eller logga ... Läs mer

Riskfritt spel till Man Utd v Liverpool

Premier League 18 oktober 2019

Nu erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Manchester United - Liverpool. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 ... Läs mer

Gratisspel på Brynäs - Oskarshamn!

SHL 16 oktober 2019

Nu erbjuder Betfair Exchange alla nya kunder ett riskfritt spel på Brynäs - Oskarshamn. Skapa konto och följ instruktionerna nedan så får du ett riskfritt spel för 250 kr. Läs mer