Europatipset Tips Söndag 28 februari » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Söndag 28/2

Bild från Bildbyrån

Europatipset 28/2 » Tips, Analys & Förslag

Här kommer analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 28 februari hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Lyon

💥 Kupongens skräll

 • Elche

1. Chelsea - Man Utd 1

Vi inleder kupongen med en stormatch från Premier League när ligafemman Chelsea tar emot ligatvåan Man Utd. Tuchel har verkligen fått fart på detta Chelsea som gått oerhört starkt de senaste veckorna och som tog en tung seger i veckans bortamatch mot Atletico Madrid. Gästerna United har också gått starkt de senaste veckorna och kunde gå på halvfart i veckans match mot Sociedad där laget löste avancemang. Två lag som jag värderar som jämna där Chelsea ska vara favoriter på hemmaplan och då det finns väldigt få favoriter som inte är överstreckade på denna kupong gillar jag ettan här till runt 45% och den spikas.

2. Sheffield Utd - Liverpool X2

Ligajumbon Sheffield Utd går fortsatt tungt med tre raka förluster i ligan och nu väntar tufft motstånd när Liverpool kommer på besök. Men Liverpool är inne i en extremt jobbig formsvacka och då flera bottenlaget lyckats slå Liverpool de senaste veckorna känner nog även Sheffield att de kan skrälla här. Liverpool bör såklart vinna denna match men med tanke på Liverpools form och att tvåan är överstreckad vill jag iallafall få med krysset. X2 spelas.

3. Tottenham - Burnley 1X

Efter några svaga resultat och prestationer i ryggen tog Tottenham en tung 4-0 seger i veckan mot Wolfsberger och löste enkelt avancemang till åttondelsfinal i Europa League. I ligan går det desto tyngre men på hemmaplan mot ett i mitt tycke svagt Burnley ska Spurs ändå ha väldigt goda chanser till seger. Men favoritskapet är därefter och ettan har och lär bli rejält överstreckad här. Jag vill dock ändå få med den väldigt troliga ettan men jag tar också med krysset och spelar 1X.

4. Roma - Milan 1

Två lag som i veckan tog sig vidare i Europa League där Roma slog ut Braga bekvämt samtidigt som Milan hade stora bekymmer mot Röda Stjärnan men gick vidare på fler gjorda bortamål. Milan är inne i en väldigt jobbig period med fyra raka utan seger och fyra väldigt svaga prestationer också. För tillfället ser jag Roma som det bättre laget här och på hemmaplan ska de utan tvekan gå in som favoriter. Kan ettan hålla sig runt 45% tycker jag det är en bra spik som jag kliver på.

5. Udinese - Fiorentina 1

Två lag som står på samma poäng i ligan efter 23 omgångar och precis som tabellen visar tycker jag också att lagen ska värderas som jämna. Båda lagen har blandat och gett de senaste veckorna och jag ser ingen tydlig trend hos något av lagen. En väldigt oviss match där Udinese ändå ska gå in som favoriter med sin hemmafördel och om ettan kan hålla sig under 45% tycker jag också det är en vettig spik som jag kliver på. Tar dock med krysset på mitt större system.

6. Crotone - Cagliari 2

Viktigt bottenmöte mellan två lag som verkligen är i stort behov av tre poäng för att inte tappa alltför mycket mark i bottenstriden. Båda lagen går otroligt svagt där Crotone kommer med fem raka förluster och Cagliari har en poäng på sina fem senaste. Jag håller ändå Cagliari som det ganska klart bättre laget här och trots bortaplan ska gästerna ha bra chans till seger. Om tvåan kan hålla sig kring 45% tycker jag det är okej att utgå därifrån. Jag tar dock med krysset på mitt större system.

7. Villarreal - Atletico Madrid 1X2

Ligasexan Villarreal mot serieledarna Atletico Madrid där båda lagen i veckan spelade match i Europa där Villarreal slog ut Salzburg i Eurpoa League samtidigt som Atletico förlorade efter en mycket blek insats hemma mot Chelsea. Det innebär att Atletico nu har tre raka matcher utan seger och jag är inte alls övertygad om att laget studsar tillbaka i denna tuffa bortamatch. Jag tror på en jämn match här och ser inget större värde. Helgardering.

8. Cadiz - Real Betis 1X

Cadiz har gått svagt de senaste veckorna men tog en tung poäng borta mot Barcelona vilket lär ha lyft självförtroendet rejält. Nu ska de absolut kunna störa Real Betis på hemmaplan och jag tycker svenska folket underskattar Cadiz chanser till poäng. Svenska folket ger hemmalaget inte ens 40% chans till poäng samtidigt som spelbolagen ger laget över 50% chans till poäng och med det sagt ligger spelvärdet på 1X som spelas.

9. Granada - Elche X2

Här tycker jag vi har kupongens bästa skrälldrag då Granada blivit alldeles för stora favoriter på kupongen i en tuff match mot Elche. Granada spelade nämligen en väldigt jobbig match borta i Neapel redan i torsdags och lär rotera lite inför denna match. Spelbolagen ger därför gästerna iallafall 50% chans till poäng här vilket känns rimligt. Svenska folket tycker dock Granada ska ha över 70% chans till seger vilket är helt orimligt och spelvärdet ligger utan tvekan på X2 som spelas.

10. Marseille - Lyon 2

Från Spanien till Frankrike och från kupongens bästa skrälldrag till kupongens bästa spik när Marseille får besök av ligatvåan Lyon. Marseille har haft en oerhört strulig säsong både på och utanför plan. Nu får de besök av ett formstarkt Lyon med fyra vinster på lagets fem senaste och jag tycker det är rejäl klasskillnad mellan dessa två lag just nu. Trots bortaplan och trots att favoritskapet är pressat tycker jag tvåan här är en bra spik som jag kliver på.

11. Mainz - Augsburg 1

Mainz placerar sig förvisso som nästjumbo i Bundesliga men laget är bättre än vad tabellen visar vilket de har visat de senaste veckorna med endast en förlust på lagets fem senaste matcher. Jag värderar Mainz som det bättre laget i denna match och Augsburg kommer med en svag form med endast en poäng på lagets fyra senaste matcher. Mainz ska gå in som favoriter här och kan ettan hålla sig under 50% är det där jag kliver in.

12. Leverkusen - Freiburg X2

Återigen har vi en rejält överstreckad hemmafavorit när ligafemman Leverkusen tar emot liganian Freiburg och det skiljer inte så mycket mellan dessa två lag även om Leverkusen ska värderas som det bättre laget. Men Leverkusen har gått svagt de senaste veckorna och spelade match redan i torsdags där de blev utslagna ur Europa League mot Young Boys. Det lär känns i benen här och jag håller inte med svenska folket om att Leverkusen ska ha över 70% chans till seger här. Jag kliver ettan och spelar X2.

13. Alkmaar - Feyenoord X2

Vi avslutar med ett toppmöte från Holland när ligatrean Alkmaar tar emot ligafyran Feyenoord och det skiljer endast tre poäng mellan lagen efter 23 omgångar. Precis som poängskörden visar ska lagen värderas som jämna och Alkmaar ska gå in som favoriter med sin hemmafördel. Jag håller dock inte med svenska folket om att Alkmaar ska ha över 50% chans till seger här och tycker därför spelvärdet ligger på X2. Jag utgår från just X2 men helgarderar ändå på mitt större system.

Stora raden - 2304kr

 1. Chelsea - Man Utd 1
 2. Sheffield Utd - Liverpool X2
 3. Tottenham - Burnley 1X
 4. Roma - Milan 1
 5. Udinese - Fiorentina 1X
 6. Crotone - Cagliari X2
 7. Villarreal - Atletico Madrid 1X2
 8. Cadiz - Real Betis 1X
 9. Granada - Elche X2
 10. Marseille - Lyon 2
 11. Mainz - Augsburg 1X
 12. Leverkusen - Freiburg X2
 13. Alkmaar - Feyenoord 1X2

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Åldergräns 18 år.
Ring Stödlinjen: 020-819100. Spelalagom.se

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
17 apr.
03:00
Colorado Avalanche - Los Angeles Kings
NHL
Spel: Colorado ö3,5 mål
 
17 apr.
15:00
Hammarby - Mjällby
Allsvenskan
Spel: Hammarby -1 asian hcp
 
17 apr.
17:00
Marseille - Lorient
Ligue 1
Spel: Marseille vinner + båda lagen gör mål
 
17 apr.
18:30
New York Rangers - New Jersey Devils
NHL
Spel: New York Rangers -1.5
 
17 apr.
21:00
Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins
NHL
Spel: Pittsburgh Penguins FT
 
17 apr.
21:15
Wolverhampton Wanderers - Sheffield United
Premier League
Spel: Wolves
 
18 apr.
17:30
Djurgårdens IF - IFK Norrköping
Allsvenskan
Spel: BLGM
 
19 apr.
19:00
IFK Göteborg - AIK
Allsvenskan
Spel: under 3,5 mål & X2
 
15 maj
15:00
Vinnare SHL 2021
Ishockey
Spel: Rögle vinner SM-guld
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Odds på Sverige i Fotbolls-EM 2021

EM 2021 16 april 2021

Sommarens stora fest kommer närmare och närmare! Vi pratar förstås om Fotbolls EM 2021 som kommer bli en rysligt spännande turnering, inte minst med svenska ögon. Vårt landslag ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.15)

Premier League 16 april 2021

Det är 18 miljoner i jackpot på helgens Stryktipskupong och all anledning att lägga ner jobbet som krävs för att sitta med 13 rätt på lördag. Två som gjort det är Limpar och ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 17 April

Premier League 15 april 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under våren 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans spelläggare Andreas Stenberg som kommer med sina tankar inför ... Läs mer

Spela 100 kronor gratis på Allsvenskan!

Allsvenskan 9 april 2021

LÖRDAG: Allsvenskan 2021 börjar i helgen och vi får en rad spännande matcher redan i omgång 1. Vill du höja upp spänningen ännu mera rekommenderar vi kampanjen som Betsafe kör ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.14)

Premier League 9 april 2021

18 miljoner i jackpot denna lördag då Stryktipset som vanligt ska spelas. Premier League börjar närma sig sitt slutskede och i Championship ska uppflyttnings-, nedflyttnings- och ... Läs mer