Europatipset Tips Söndag 30 juni » Förslag, Analys & Resultat
Speltips Europatipset » Söndag 30/6

Europatipset 30/6 » Tips, Analys & Spelförslag

Analys, tips och spelförslag inför Europatipset idag söndag den 30 juni hos Svenska Spel.

🔩 Kupongens spik

 • Mjöndalen

💥 Kupongens skräll

 • DR Kongo

1. AIK - Malmö 1X2

Otroligt spännande match där AIK måste vinna om de ska ha en chans att haka på serieledarna Malmö som nu har sex poäng avstånd ner till AIK. Gnaget gjorde en riktigt svag insats senast hemma mot Peking och har nu dessutom Europaspel runt hörnet. AIK går in som underdogs här vilket jag tycker är korrekt men jag tror på en tight match och finner inget större spelvärde. Helgardering.

2. Norrköping - Sirius 1X

Norrköping gjorde en stark insats senast som slutade med tre poäng borta mot AIK trots att bland annat Thern saknades. Nu väntar en betydligt enklare uppgift på hemmaplan och det ska väldigt mycket till om Peking inte ska lösa tre poäng här. Men jag tycker Norrköping har blivit lite väl högt streckade på kupongen och jag måste ta med krysset. 1x spelas.

3. Uganda - Egypten 1X

Uganda spelade en otrolig match mot Zimbabwe där det var ett under att det endast blev två mål i matchen. Samtidigt städade Egypten enkelt av ett svagt DR Kongo. Hur som helst tycker jag Egypten är lite överskattade och även om de troligtvis har mästerskapets bästa defensiv så är jag inte övertygad om att defensiven räcker till mot bättre motstånd. Jag tycker inte Egypten ska ha 79% chans till seger här och jag testar 1X.

4. Zimbabwe - DR Kongo X2

Här vet jag inte riktigt hur svenska folket tänker när de har streckat Zimbabwe till 70% när det är DR Kongo som är favoriter till oddset 2.10. Det är förvisso en bit kvar till matchstart och mycket lär hända med både oddsen och streckfördelningen. Men i skrivande stund måste X2 spelas så länge Kongo är streckade som underdogs.

5. Burundi - Guinea 2

Två svaga lag som inte egentligen inte har i något slutspel att göra även om båda nationerna har goda chanser att ta sig dit. På pappret har Guinea ett något vassare lag men jag är långt ifrån imponerad av vad jag har sett av laget hittills. Men jag tror på en jämn match och håller inte riktigt med om streckfördelningen där Burundi står på 59% mot Guinea på 16%. Tar tvåan men tar med krysset på mitt större system.

6. Madagaskar - Nigeria X2

Visst ska det var klasskillnad här och Madagaskar har inte någon spelare som skulle vara nära på att platsa i Nigerias trupp men jag tycker ändå favoritskapet blivit lite överdrivet på Europatipset där tvåan står i 91%. Krysset ligger alltid nära i Afrikanska Mästerskapen och X2 spelas här då krysset kan rensa rejält på kupongen.

7. Team TG - Nyköping 1

Från Afrika till Umeå där Team TG tar emot Nyköping i en viktig bottenmatch då det är otroligt jämnt i bottenstriden i Norrettan. Det skiljer endast två poäng mellan lagen och jag värderar dessa lag som jämna där ändå TG ska få ett klart favoritskap med sin hemmafördel. Det är inte enkelt att åka upp till Umeå och göra en toppmatch och när Nyköping dessutom spelade 120 minuter redan i onsdags tror jag på ettan här som spikas.

8. Sylvia - Boden X2

Sylvia blev överkörda senast borta mot Vasalund men nu väntar dock en betydligt enklare uppgift mot ett Boden som förvisso trampat igång och har börjat plockat poäng efter en väldigt svag start på säsongen. Sylvia ska gå in som klara favoriter här men jag tycker favoritskapet gått för långt på kupongen där Sylvia står i 73% vilket jag tycker är överdrivet. X2 spelas.

9. Lilleström - Tromsö 1

Viktig match mellan två lag som vill rycka ifrån bottenstriden och det skiljer endast en poäng mellan dessa lag efter 12 omgångar. Jag håller dock Lilleström som det bättre laget och nu på hemmaplan ska de gå in som klara favoriter i min bok. Tromsö har en lång resa framför sig och brukar inte övertyga på bortaplan. Ettan spikas så länge den håller sig under 50%.

10. Molde - Brann X2

Toppmatch i Eliteserien när serieledarna Molde tar emot ligafyran Brann i en match som jag verkligen ser framemot. Fördel Molde med sin hemmafördel samt att de fått vila i veckan till skillnad från Brann som förlorade mot Ranheim i cupen i onsdags. Men jag tycker oddsen sitter korrekt där Molde ska ha runt 55% chans till seger. På Europatipset står dock ettan i höga 70% vilket ger oss spelvärde på X2 som spelas.

11. Bodö/Glimt - Odds BK 1

Ännu en toppmatch i Eliteserien när ligatrean Bodö tar emot ligatvåan Odd och det skiljer endast två poäng mellan dessa lag efter elva omgångar. Det är två väldigt jämna lag där Bodö ska gå in som favoriter och när lagen är streckade helt jämna på kupongen tycker jag det finns värde i ettan som spikas till fina 37%.

12. Haugesund - Vålerenga 1

Ännu en jämn match på förhand mellan mittenlagen som det endast skiljer två poäng emellan och precis som poängskörden visar är det två väldigt jämna lag. Haugesund kommer dock med bättre form och har endast förlorat en av sina fem senaste matcher samtidigt som Vålerenga endast vunnit en på sina fem senaste. Lägg till hemmafördel och jag tycker vi har en stark etta till en rimlig procent (40%). Ettan spikas.

13. Mjöndalen - Viking 1

Vi avslutar kupongen med ett nykomlingsmöte där Viking helt klart varit bättre denna säsong med sex poäng ner till Mjöndalen och dessutom en match mindre. Men jag tycker ändå det är två jämna lag och att möta Mjöndalen på bortaplan är inte roligt för något lag i denna serie. Jag tycker ändå hemmafördelen ska göra Mjöndalen till favoriter på förhand och när lagen nu är streckade helt jämnt gillar jag ettan som spikas. Krysset tas med på mitt större system.

Stora raden - 2304kr

 1. AIK - Malmö 1X2
 2. Norrköping - Sirius 1X
 3. Uganda - Egypten 1X2
 4. Zimbabwe - DR Kongo X2
 5. Burundi - Guinea X2
 6. Madagaskar - Nigeria X2
 7. Team TG - Nyköping 1
 8. Sylvia - Boden X2
 9. Lilleström - Tromsö 1
 10. Molde - Brann X2
 11. Bodö/Glimt - Odds BK 1
 12. Haugesund - Vålerenga 1X
 13. Mjöndalen - Viking 1X

Lycka till med din rad!

Gå direkt till Europatipset

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100

Gilla rek om du håller med Poolarn

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
3 juni
18:30
Hannover - Dynamo Dresden
Fotboll
Spel: Över 40 kortpoäng
 
3 juni
20:30
PDC Home Tour - Semifinal Group 1
Dart
Spel: Dave Chisnall går vidare från gruppen
 
3 juni
20:30
Salzburg - Rapid Wien
Fotboll
Spel: 1X och Salzburg öv 5.5 hörnor
 
6 juni
15:30
RB Leipzig - Paderborn
Bundesliga
Spel: Över 3.75 mål (Asian totalt)
 
1 sep.
12:00
Transferspeltips
Fotboll
Spel: Gareth Bale till Manchester United
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Analys och odds för allsvenskan omgång 1

Fotboll 3 juni 2020

Allsvenska starten är spikad och nu har även den första omgången lottats. Vi har en rad spännande matcher att se fram emot. Vi tar tempen på premiäromgången denna allsvenska ... Läs mer

Riskfritt travspel i Rättvik

TORSDAG - Trav i Rättvik och riskfritt spel från Spelbörsen! Testa framtidens betting om du inte redan fastnat för det! Läs mer

Kampanj på Trav - 250 kronor gratis!

ONSDAG - Trav på Bro Park och Betfairs spelbörs bjuder på 250 kronor riskfritt! Ta chansen och testa trav i världsklass och odds som slår de flesta via Betfair och deras spelbörs. Läs mer

Ta del av riskfria pengar på Trav & Jägersro

1 juni 2020

TISDAG - Riskfritt spel i Jägersro. Ta del av erbjudandet från Spelbörsen tillsammans med oss! Läs mer

250 kronor riskfritt på Trav i Visby

MÅNDAG - Riskfritt spel i Visby. Ta del av erbjudandet från Spelbörsen tillsammans med oss! Läs mer