Europatipset Torsdag 11 November » Analys & Tips | Bettingstugan
Speltips Europatipset » Torsdag 11/11

Europatipset 11/11 » Tips, Analys & Förslag

Analys Europatipset 11 November

Analys, tips och spelförslag inför Europatipset den 11 November hos Svenska Spel Sport & Casino AB

Det europeiska och sydamerikanska VM-kvalet sätter färg på torsdagens Europatips. En match från kvalet till U21-EM står även på menyn. Sverige är en av kupongens stora favoriter och föga förvånande ser Janne Anderssons vikingar ut att streckas i högsta laget. Undertecknad föredrar därför garderingar i Georgien. Så här lyder analysen.

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Banken! - Peru

Bolivia är helt odugliga på resande fot. “La Verde” har inte vunnit en kvalmatch på bortamark sedan 1993 vilket säger det mesta. Ett i grunden klart mer kompetent Peru löser biffen hemma i Lima.

💣 Knallen! - Colombia

Colombia är det enda laget som plockat poäng av brassarna i det sydamerikanska kvalet. Brasilien är i praktiken redan klara för VM i Qatar och känslan är att “Los Cafeteros” kan skrälla.

1. Georgien - Sverige X2

En seger mot Georgien och en poäng mot Spanien är det som krävs för att Blågult ska ta sig till VM. Självfallet går Sverige in som klara favoriter i Batumi. Med Zlatan tillbaka i truppen ser det blågula anfallet oerhört giftigt ut. Däremot har Janne Andersson flera avbräck i backlinjen. Varken Jansson, Starfelt, Helander eller Danielson finns tillgängliga, således lär det bli Lindelöf och Jocke Nilsson i mittlåset. Lägg därtill att Ekdal är avstängd. Willy Sagnols Georgien är jumbo i gruppen men östeuropéerna har ändå sett skapliga ut spelmässigt. När nationerna möttes på Friends i våras hade Sverige stundtals stora problem med det georgiska omställningsspelet. Nu när Blågult streckas upp mot skyhöga 80 procent tvekar jag inte på att gardera den troliga tvåan.

Alexander Isak Sverige Fotbolls-EM 2021

2. Grekland - Spanien 2

Spanien har precis som Sverige allt i sina egna händer. Spanjackerna såg riktigt fina ut under den förra samlingen då “La Roja” var ytterst nära att vinna Nations League. Oyarzabal öppnade målskyttet i finalen mot Frankrike men under de sista 25 lyckades Benzema och gänget peta in två pytsar. Den här samlingen saknas Oyarzabal på grund av en skada, likaså Ferran Torres, men detta bör inte påverka utfallet mot en nation som Grekland. Grekerna saknar det ordinarie mittlåset Chatzidiakos/Mavropanos, viktige Bakasetas är dessutom avstängd. Då spanjorerna ser ut att streckas betydligt lägre än exempelvis Sverige spikas tvåan helt sonika i Aten.

3. Rumänien - Island 1

I Grupp J har rumänerna greppet om andraplatsen bakom suveränen Tyskland. Rumänien, vars försvar leds av kaptenen Chiriches, har varit oerhört starka bakåt under hösten. I fyra av de fem senaste landskamperna har de gulklädda hållit tätt bakåt. Bortamötet mot Island slutade 2-0. Den isländska “vulkanen” ser i sin tur ut att ha slocknat. Det har varit kaos kring det isländska landslaget som bara lyckats besegra Liechtenstein under det här VM-kvalet. Att storstjärnan Gylfi Sigurdsson alltjämt saknas är ett tydligt avbräck. Trolig etta.

4. Irland - Portugal 2

I Grupp A är det endast Serbien som plockat poäng av Portugal. Dock var portugiserna riktigt illa ute i hemmamötet mot Irland (2-1) där Ronaldo kvitterade till 1-1 i den 89:e och avgjorde i den 96:e minuten. Irland har haft förtvivlat svårt att vinna matcher under Stephen Kennys styre, målfabrikationen har varit ett återkommande problem. Men försvaret är stabilt och laget är svårforcerat. Med Premier League-spelare som Coleman och Duffy där bak finns det en stabil grund att stå på. Tvåan ska ligga nära till hands men tickar Ronaldo och gänget upp mot 80 procent är inte krysset ett dumt komplement på större lappar.

5. Slovakien - Slovenien 1

Ryssland och Kroatien gör upp om förstaplatsen i Grupp H. Mötet mellan tiopoängarna Slovakien och Slovenien riskerar därför att bli rätt avslaget. Gästerna har torskat tre av fyra bortamatcher under kvalet och här får Slovenien klara sig utan ett par intressanta gubbar, bland annat Salzburg-talangen Benjamin Sesko (skadad) som nätade under den förra samlingen. Kuggen Kurtic är dessutom avstängd. Slovakien, med Skriniar, Mak och Hamsik i spetsen, känns något tyngre. I Trnava ska hemmasegern ligga närmast till hands. Ettan först, krysset sedan.

6. Armenien - Nordmakedonien 12

Som tidigare nämnts har Rumänien (13 poäng) greppet om andraplatsen i Grupp J, Armenien och Nordmakedonien återfinns därbakom på tolv inspelade poäng. Med tanke på dessa förutsättningar är det bara tre poäng som gäller för nationerna i Jerevan. Armenien inledde kvalet strålande men under hela hösten har värdnationen haft grus i maskineriet. På de fem senaste omgångarna har Mkhitaryan och gänget bara mäktat med tre kryss. Till råga på allt har Armenien fem(!) avstängningar. Nordmakedonien ska för dagen hållas snäppet högre även fast landsfadern Pandev lagt landslagsskorna på hyllan. Jag lutar mer åt höger, “gaffeln” (etta-tvåa) känns dock som det självklara valet eftersom krysset inte gynnar någon part.

7. Azerbajdzjan - Luxemburg 1X

Luxemburg är en fotbollsnation på uppgång. Flera spelare i truppen har visat klass under hösten, framförallt Sébastien Thill som gjort riktiga klassmål mot både Inter och Real Madrid i Champions League för sitt Sheriff Tiraspol. Den här samlingen är det dock målvaktskris i Luc Holtz trupp då den givna förstaslipsen Anthony Moris blivit sjuk. Holtz har därför lyckats övertala andramålvakten Ralph Schon, som först tackade nej till den här samlingen, att följa med till Baku. Värdnationen Azerbajdzjan har sett bleka ut under det här VM-kvalet. Men hemma i Baku ska ändå östeuropéerna ses med skaplig poängchans mot en nation som Luxemburg. Ovisst, men med värdet till vänster utgår jag därifrån.

8. Ryssland - Cypern 1X

Ryssland toppar Grupp H inför den näst sista omgången. Trots att ryssarna rent spelmässigt sett rätt bleka ut så har allt studsat rätt för den nya förbundskaptenen Valerij Karpin under hösten. I hemmasegern mot Slovakien (1-0) under den förra samlingen var ryssarna stundtals utspelade. Återigen har coach Karpin valt att peta ett par tunga namn, exempelvis anfallsbjässen Dzyuba som smällt in 30 kassar i landslagsdressen. Att Cypern ska ta poäng på rysk mark är såklart långsökt. Cyprioterna är ett begränsat landslag som normalt sett trivs klart bäst hemma på ön. Men strävar man efter miljonerna går det inte att spika ettan som i skrivande stund streckas över 90 procent. Undertecknad tar med krysset i jakten på storkovan.

9. Ecuador - Venezuela 1X

I det sydamerikanska VM-kvalet är Venezuela jumbo på sju inspelade poäng efter tolv omgångar. “La Vinotinto” gjorde dock ett par fina matcher under oktober-samlingen – Venezuela stod upp bra i hemmamötet mot Brasilien, detta följdes upp med en 2-1-vinst mot Ecuador. Nu när lagen strålar samman uppe i Quito går värdnationen in som klara favoriter. Ecuador trivs riktigt bra på hög höjd och står på resultatraden 4-4-1 på hemmaplan. Här saknas dock fyra spelare på grund av avstängning, storstjärnan Enner Valencia är dessutom skadad. Därmed känns krysset runt 15 prollar som ett spännande komplement till den troliga ettan.

10. Paraguay - Chile 1X

Chile har gått segrande från de två senaste kvalmatcherna och således fått häng på VM-platserna. Överlag har chilenarna sett riktigt trubbiga ut under kvalet. Spelet på resande tass har varit ett enormt bekymmer för Vidal och gänget som bara tagit två poäng på bortamark. Paraguay torskade mot just Chile i oktober och efter den förra samlingen fick Eduardo Berizzo sparken. Nu har Guillermo Barros Schelotto, tidigare LA Galaxy, tagit över det paraguayanska landslaget. En jämn och målsnål drabbning är nog att vänta i Asunción. Då marknaden håller Paraguay som knappa favoriter utgår jag från 1X.

11. Brasilien - Colombia 1X2

Brassarna har vunnit tio av de elva inledande matcherna och är således i praktiken redan klara för VM i Qatar. Hittills enda poängtappet var i bortamötet mot Colombia som slutade 0-0. På hemmaplan är det ytterst sällan Brasilien står för slätstrukna insatser men på den här raden väljer jag att försöka fälla storfavoriten. Colombia har bara torskat två VM-kvalmatcher och tog som sagt poäng av Brasilien i den förra omgången. “Los Cafeteros” har på pappret ett oerhört skickligt landslag med stjärnor som Zapata, James Rodríguez, Muriel och Cuadrado i spetsen. Jag helgarderar och jobbar in “Kaffeodlarna”.

12. Peru - Bolivia 1

Peru måste ta tre poäng här för att ha en rimlig chans att sluta topp 5 i det sydamerikanska VM-kvalet. På peruansk mark har värdnationen tagit sju poäng på de tre senaste omgångarna och hemma i Lima ska Bolivia vara en tacksam motståndare. Bortanationen är på pappret kontinentens sämsta landslag. Uppe i La Paz är “La Verde” alltid svårspelade men på resande tass är det ytterst sällan Bolivia räcker till. Senaste gången gästerna vann en kvalmatch på bortaplan var 1993 vilket säger det mesta. Spikad etta.

13. England U21 - Tjeckien U21 1

I kvalet till U21-EM har tjeckerna fått en smakstart. Fyra raka vinster har det blivit för Tjeckien som fortfarande inte släppt in något mål under kvalet. Men med det sagt bör det ändå bli tufft på brittisk mark. England har inlett mer krampaktigt men på pappret ser britterna riktigt starka ut. Det engelska U21-landslaget innehåller flera Premier League-spelare, såsom Skipp, Palmer och Gallagher. Brewster är ett annat starkt men han är avstängd här. Engelsmännen ska ses som klara favoriter och till rådande procent ser jag ingen anledning att gardera ettan. Spik

1152 rader

1. Georgien - Sverige 1X2

2. Grekland - Spanien 2

3. Rumänien - Island 1

4. Irland - Portugal X2

5. Slovakien - Slovenien 1X

6. Armenien - Nordmak. 12

7. Azerbajd. - Luxemburg 1X

8. Ryssland - Cypern 1X

9. Ecuador - Venezuela 1X

10. Paraguay - Chile 1X

11. Brasilien - Colombia 1X2

12. Peru - Bolivia 1

13. Eng U21 - Tjeck U21 1

Redaktionen

Redaktionen

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB Spel för dig över 18 år. Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819 10

Vanliga frågor & svar om Europatipset 7 November

💸 Vart kan jag köpa andelar till Europatipset?

Andelar till Europatipset kan du köpa på Bettingstugans ombudssida.

Till Bettingstugans ombudssida

💰 Jackpot på Europatipset den 11 November?

Europatipset den 11 November har ingen jackpot.

⏰ Spelstopp Europatipset den 11 November?

Europatipset den 11 November har spelstopp klockan 17:59.

⚽️ Vilka matcher är det på Europatipset 11 November?

Följande matcher är på Europatipset den 11 November:

1. Georgien - Sverige 
2. Grekland - Spanien 
3. Rumänien - Island 
4. Irland - Portugal 
5. Slovakien - Slovenien 
6. Armenien - Nordmak. 
7. Azerbajd. - Luxemburg 
8. Ryssland - Cypern 
9. Ecuador - Venezuela 
10. Paraguay - Chile 
11. Brasilien - Colombia
12. Peru - Bolivia 
13. Eng U21 - Tjeck U21 

🤓 Vart kan jag läsa analys till Europatipset?

Analys till Europatipset kan ni läsa här inne på Bettingstugan.

Till alla Filip Brodds analyser

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
25 jan.
19:00
Luleå - Oskarshamn
SHL
Spel: Fredrik Olofsson att göra poäng
 
25 jan.
19:00
Växjö - Skellefteå
Spel: Växjö inklusive förlängning och straffar
 
26 jan.
18:59
HV71 - Västervik
HockeyAllsvenskan
Spel: Tre HV71-poäng och minst fyra mål i matchen
 
30 jan.
15:15
Prix d'Amerique 2022
Trav
Spel: Don Fanucci Zet att vinna Prix d'Amerique 2022
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Här är Sveriges 10 största guldchanser i OS 2022 i Peking

Vinterspelen 24 januari 2022

Vinterspelen 2022 närmar sig med stormsteg. SOK har fastställt truppen och det är ett starkt landslag som kommer visa upp sig i Peking under februari månad. Vi har tagit tempen på ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 21 januari 2022

Ingen jackpot denna vecka men en riktigt rolig kupong med en hel del spännande matcher. Limpar och Weimer guidar er rätt bland spikar och skrällar. Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 22 Jan

Premier League 21 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Tomas Wahlberg (Pippo) kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2022

Stryktipset är tillbaka igen efter att vi inte fått någon med 13 rätt förra veckan. Denna vecka får vi därmed 12 miljoner i jackpot och bra läge att vässa hjärnorna igen. Några ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 15 Januari

Premier League 14 januari 2022

Ny krönika och nya möjligheter när Bettingstugans spellägare Sanel Hrjnic kommer med veckans Stryktipskrönika. Hör hans tankar kring bank, spik och varningar på kupongen. Läs mer