Speltips: Eurovision Song Contest - Bäst i Balkan 22/5 "Know that…
Speltips Eurovision Song Contest - Bäst i Balkan

Bild från Bildbyrån

Know that you´re worth saving

Årets Eurovision-final är en av de bästa på länge. Fullspäckad med känslosamma ballader, tempofyllda "bops", etniska influenser och till och med hårdrock, så finns det något för alla. I finalen återfinns även fyra länder från Balkan, där en av nationerna klart sticker ut i mängden. Bulgarien blir bäst i Balkan?


Victoria Georgieva

Precis som ifjol skickar Bulgarien 23-åriga Victoria Georgieva till Eurovision. Då deltog Victoria med låten "Tears getting sober", som var spelbolagens favorit till titeln när beslutet om att ställa in tävlingen togs. Detta tog hårt på sångerskan, som övervägde att inte ställa upp i år då det skulle bli svårt att toppa fjolårets bidrag. Men hon är trots allt tillbaka, och Victoria som först slog igenom i Bulgariska X-Factor är känd för sin kraftfulla sångröst, och liknelser har gjorts till superstjärnan Adele.

Growing up is getting old

Temat i årets bidrag är liknande det som vi fick höra ifjol, och i "Growing up is getting old" får vi en inblick i att lära sig leva med psykisk ohälsa. Kampen mot depression och ångest är vackert och symboliskt beskriven med en refräng som inleds med:

“I’m torn by nervous system’s aching, growing up is getting old. Anxiety is draining, getting up is growing old”

Scennumret är blygsamt, men kraftfullt, där Victoria iklädd en pyjamas sitter på en klippa med ena handen långsamt cirkulerande över ett foto av artisten själv som barn. Några steg bort faller sand från skyn, som om hon befann sig i botten av ett timglas. Victorias röst har uppfattats som lite svag under tidigare genrep och semifinalen, men inför jurygenrepet föll allt på plats och det var hennes bästa framträdande hittills.

Victoria i scennumret med en hand utsträckt mot den rinnande sanden.


Bäst i Balkan

De övriga tre Balkan-länderna i finalen är: Serbien, Grekland och Albanien. Serbien skickar trion Hurricane med en uptempo, etnisk bop vid namn "Loco Loco" medan Grekland skickar Stefania med minst en lika uptempo bop i "Last Dance". Albanien däremot skickar en power-ballad vid namn "Karma".

Medan Loco Loco är svängig och säkerligen blir populär bland de många allierade nationerna är den relativt enformig och väntas inte få höga jurybetyg. Överlag känns en mittenplacering runt 14-16 plats logiskt för bidraget. Last Dance har ett riktigt häftigt scennummer och låten är svängig, men Grekland brukar ha stora problem med både jury och tittarröster.

Senast de både tog sig till final och slutade högre än en 19:e plats var år 2013. Bättre bidrag i år, men en mittenplacering känns som taket här. Karma har fått ett riktigt dåligt startnummer som andra bidrag ut, och sväljs helt av bättre ballader längre fram. Slutar förmodligen runt plats 20.

Growing up is getting old var av spelbolagen tippad som topp 3 i sin andra semifinal, och bidraget innehåller budskapet, scennumret och det musikaliska framträdandet juryn är ute efter. Väntas vara en jury-favorit och få riktigt höga poäng, möjligen topp 5. Tittarrösterna kan bli mer slitsamma, men Victoria är med i kampen om en topp 10-placering och bör således ta hem kampen mellan Balkan-länderna.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
21 okt.
18:45
Lazio - Marseille
Europa League
Spel: Halvtidsresultat Lazio
 
21 okt.
18:45
Real Betis - Leverkusen
Europa League
Spel: Betis över 1,5 mål i matchen
 
21 okt.
19:00
Timrå - Linköping
SHL
Spel: Linköping moneyline
 
21 okt.
19:00
Brynäs - Malmö
SHL
Spel: Fredrik Händemark gör minst en poäng
 
21 okt.
21:00
Sturm Graz - Real Sociedad
Europa League
Spel: Real Sociedad att vinna & under 4,5 mål i matchen
 
21 okt.
21:00
PSV - Monaco
Europa League
Spel: över 2,5 mål
 
21 okt.
21:00
Basel - Omonia
Fotboll
Spel: Arthus Cabral (Basel) gör 2 mål eller fler
 
21 okt.
21:00
CFR Cluj - Alkmaar
Fotboll
Spel: Över 2.5 mål
 
22 okt.
19:00
Almtuna - HV71
HockeyAllsvenskan
Spel: HV71 -1.5
 
23 okt.
16:00
Southampton - Burnley
Premier League
Spel: 1X & under 3,5 mål
 
24 okt.
15:00
Elfsborg - Sirius
Allsvenskan
Spel: Elfsborg -1 asian hcp
 
24 okt.
15:00
Brentford - Leicester
Premier League
Spel: Båda lagen gör mål
 
24 okt.
17:30
Manchester United - Liverpool
Premier League
Spel: Liverpool DNB
 
12 dec.
18:00
Norska mästare 2021
Eliteserien
Spel: Molde vinner norska Eliteserien 2021
 

Fler spelnyheter & kampanjer

BIG 9 - NYTT poolspel från ATG med europeisk toppfotboll!

Premier League 21 oktober 2021

Storslagna nyheter från ATG när spelbolaget lanserar nya Big 9! Poolspelet där det handlar om att sätta både 1X2 och över / under 2.5 mål i nio heta europeiska toppmatcher. Läs ... Läs mer

Chelsea vs Malmö FF - Superboost till Champions League!

Champions League 19 oktober 2021

ONSDAG: Äntligen dags för Champions League igen och återigen dags för Malmö FF att kliva in i hetluften igen. Efter två inledande förluster skulle det smaka väldigt bra med en ... Läs mer

Stryktipskrönikan med Bettingstugan 16 Oktober

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipskrönikan kommer rulla på under hösten 2021 med våra spelläggare på ombudssidan. Näst på tur är Bettingstugans expert Jonas Weimer som kommer med sina tankar inför helgens ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.41)

Premier League 15 oktober 2021

Stryktipset återkommer med Premier League på kupongen denna vecka efter landslagsuppehållet. Dessutom har Svenska Spel 10 miljoner i jackpot denna vecka vilket gör arbetet kring ... Läs mer

Idol 2021 - här är odds på ALLA finalister!

Idol 11 oktober 2021

Fredagsfinalerna för Idol 2021 har startat och det börjar utkristallisera sig vilka deltagare som är favoriter i tävlingen. Vi har tagit del av oddsen från LeoVegas och det finns ... Läs mer