Speltips: Finland - Ryssland 16/6 "En krampaktig tillställning"
Speltips Finland - Ryssland

Bild från Bildbyrån

En krampaktig tillställning

Finland inledde sin EM-debut med en chockartad 1-0 seger över ett minst lika chockat Danmark. Ryssland föll blytungt med klara 0-3 mot Belgien utan sin största stjärna Kevin de Bryune. All press är följaktligen på ryssarna här, som måste vinna i sin sista hemmamatch för att undvika en ångestfylld kamp på Parken. En krampaktig tillställning att vänta?


Ja, det var en otroligt känslosam match som tog plats på Parken i Finlands EM-debut. Markku Kanervas mannar gjorde precis det som väntades av dem, spelade otroligt bra defensiv fotboll och slet som djur ute på planen. Danmark var överlägsna under den största delen av första halvleken, men finnarna gav inte bort särskilt många rena målchanser, och Lukas Hradecky i buren tog hand om de som uppstod exemplariskt.

Sedan följer obehagliga scener då Danmarks storstjärna Christian Eriksen får hjärtstillestånd precis före paus. Matchen återupptogs drygt 90 minuter senare, men det var förståeligt nog inte samma lag, skärrade efter den traumatiska upplevelsen. Finland fortsatte försvara sig heroiskt, och med lagets enda avslut på hela matchen möter Joel Pohjanpolo ett fint inlägg perfekt och nickar in vad som blev matchens enda mål - segermålet.

Även om Finlands vinst naturligtvis hamnar i skymundan av den tragedi som utspelade sig på planen, måste de få stort cred för sin insats.

Det var inte särskilt mycket känslor på läktarna när Ryssland spelade sin öppnande hemmamatch i mästerskapet. Fansen har kritiserat laget hårt för sitt spelsätt samt svaga form, och det var inte mycket till atmosfär i St. Petersburg. Trots avsaknad av Kevin de Bruyne hade Belgien total lekstuga, och det dröjde inte mer än tio minuter innan nollan var spräckt för Romelu Lukaku och hans lagkamrater.

Ryssarna såg ålderstigna, fantasilösa och riktigt svaga ut. Beslutet att starta 37-årige Yuri Shirkov får anses vara högst tveksamt, och både han samt Daler Kuzyayev utgick skadade.

Belgien styrde och ställde det mesta under lördagskvällen, och hann med både 2-0 och 3-0 innan matchen var slut. Sbornaya skapade inte särskilt mycket, och kritiken lär hårdna ytterligare om inte resultaten (och prestationerna) för Stanislav Cherchesovs manskap inte förbättras drastiskt.

Ryssland går blytungt just nu.


Finland kommer inte ändra sin matchplan från sin premiärmatch, utan gå in som ett kollektiv och sätta defensiven till punkt och pricka, vilket gör det svårt för motståndet. Hittills har man det nästa högsta PPDA:t (Passes Per Defensive Action) i turneringen bakom Sverige, så stort bollinnehav kommer tillåtas utanför den egna defensiva tredjedelen.

Ryssland har knappast samma tekniska skicklighet som Danmark, och lär få det betydligt svårare att spela sig igenom det finska försvaret. Pressen är hög, och det kan lätt bli en ångestfylld match mot en stabil defensiv. Samtidigt är Finland väldigt nöjda med kryss här då 3 poäng redan är inspelade, och offensiven sprudlar det inte om direkt.

Liknande effektivitet som mot ett skärrat Danmark, där man gör mål på sitt enda avslut lär vi inte se igen, och Ryssland som är det bättre laget bör undvika ännu en förlust. Mål lär det inte sprudla om dock, så kombinationen av en målsnål match som slutar oavgjort eller med rysk vinst lockar.

Ett sent, ångestbefriande mål känns sannolikt här efter ett 0-0 läge som står sig länge, så till 4.45 hos Bethard chansar vi också en peng på en rysk 1-0 seger.

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
26 juli
16:00
John Isner - Jeffrey John Wolf
ATP Tennis
Spel: Över 22.5 games
 
26 juli
19:00
Varbergs BoIS - IFK Göteborg
Spel: X2 + ö1,5 mål (match)
 
26 juli
19:00
Örebro SK - AIK
Spel: Över 1,5 mål (match) + AIK flest hörnor
 
27 juli
04:00
Frances Tiafoe - Stefanos Tsitsipas
Sommarspelen 2020
Spel: Tiafoe +4.5 games
 
27 juli
19:00
Helsingborg IF - Falkenberg FF
Superettan
Spel: Helsingborg IF över 1.5 mål i matchen
 
28 juli
19:00
Lillestrøm - Sarpsborg 08
Eliteserien
Spel: Lillestrøm vinner
 
28 juli
20:15
Young Boys - Slovan Bratislava
Champions League
Spel: Young Boys -1 asian hcp
 
31 juli
12:00
Herrnas diskus, sommarspelen.
Sommarspelen 2020
Spel: Andrius Gudzius att komma på pallen
 
4 aug.
02:00
Lizzie Armanto tar medalj
Sommarspelen 2020
Spel: Lizzie Armanto tar medalj
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Riskfritt spel till Italien - England!

EM 2021 9 juli 2021

SÖNDAG: EM ska avgöras i en rafflande final på söndag! Då bjuder LeoVegas oss på ett riskfritt spel till matchen. Spela på matchen och få pengarna tillbaka vid förlust. Läs mer

Bästa elvan i EM? - här är drömlaget i Fotbolls-EM 2021!

EM 2021 9 juli 2021

Fotbolls-EM 2021 närmar sig sitt slut även om det häftigaste återstår - finalen. Många spelare har gjort sina livs matcher medan andra varit en besvikelse. Här tar Weimer ut sitt ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.27)

Allsvenskan 9 juli 2021

Stryktipset vecka 27 innehåller en hel del norska matcher på kupongen. Men även svenska så som matchen mellan AIK och Varberg på Friends. Denna helg får vi även jackpot med ca 6 ... Läs mer

SUPERBOOST - Båda lagen gör mål i England v Danmark!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

ONSDAG: Det har blivit dags för semifinal 2 mellan England och Danmark. En match vi bara kan njuta av nu när Sverige är ute. Och njuta gör man extra mycket med en superboost från ... Läs mer

Hajper boostar oddsen - Italien Spanien 4.5 x pengarna!

Förhöjda odds EM 2021 6 juli 2021

TISDAG: Italien möter Spanien i en direkt avgörande match och Spanien boostas av Hajper! Tror man på spansk seger bör man spana in denna fina kampanj till 4.5 x pengarna. Spanien ... Läs mer