Speltips: Fulham vs Cardiff 30/7 "Ryggareken om Fulham vs Cardiff"
Speltips Fulham vs Cardiff

Bild från Bildbyrån

Ryggareken om Fulham vs Cardiff

Det vankas playoff semifinal i det andra utav två möten mellan Fulham och Cardiff för att avgöra vilket lag som tar sig ett steg närmre att studsa tillbaka upp. Fulham vann förra mötet med 2-0.


Fulham

Fulham misslyckades med att kapitalisera på Brentfords förlust mot Barnsley när man kryssade mot Wigan Athletic förra veckan (1-1). Inför matchen stod man inför möjligheten till direktkvalificering då man låg två poäng bakom WBA men utkomsten hade ändå blivit densamma då WBA kryssade mot Brentford och har bättre målskillnad.

Fulham har dock spelat riktigt bra sistone. 8 matcher utan förlust varav 6 vinster. Senast alltså mot Cardiff.

Det var bara några veckor sedan man möttes i ligan och då vann Fulham med 2-0. Senaste playoffs mötet slutade med samma siffror efter en dominerande prestation trots lång resa ner till Wales.

Kanske var det framförallt på grund av imponerande individuella prestationer som man tog hem vinsten. Onomahs gjorde mål mer eller mindre på egen hand vilket följdes upp av Kebanos utmärkta frispark.

Truppen

När förra matchen startade så visade det sig att man saknade Aleksandar Mitrovic efter en mindre knäskada. Coach Parker har dock uttryckt sin förhoppning om att han ska vara tillbaka till torsdagens match.

Parker lär ju vara ovillig att ändra allt för mycket i elvan men Mitrovic har stått för 26 av lagets mål i år så om han är på benen igen så tror jag att vi får se han i anfallet och Bobby Reid på bänken.

Saknas: Ivan Cavaleiro

Möjlig XI: Rodak; Christie, Ream, Hector, Bryan; Reed, Cairney; Knockaert, Onomah, Kebano; Mitrovic

Cardiff

Cardiff säkrade en plats i playoffs efter att man mäktade med att vinna tre raka matcher utan några egentliga problem. Neil Harris och hans mannar avverkade effektivt Hull (3-0) - som nu står inför att flyttas ned till League One. Innan dess var det samma utkomst mot både Derby och Middlesbrough.

Coach Neil Harris har gjort ett fantastiskt jobb med klubben efter att Neil Warnock lämnade. En stor bidragande orsak till att man bland annat bara har förlorat fyra matcher på hemmaplan över säsongen.

Nu har man dock en rejäl uppförsbacke att ta sig upp för. 2-0 förlusten mot Fulham tog hårt.

Truppen

Saknas: Långtidsskadade Isaac Vasell och möjligen Greg Cunningham som dock ryktas vara tillbaka i träning.

Vi bör få se samma elva som har gjort jobbet så bra sista tiden. Möjligt att Josh Murphy kallas in på högerflanken istället för Nathaniel Mendez-Laing.

Möjlig XI: Smithies; Bacuna, Morrison, Nelson, Bennett; Ralls, Pack; Murphy, Tomlin, Hoilett; Glatzel

REK

Inför förra matchen så höll jag Cardiff för favoriter då dom är ett starkt hemmalag, hade tre raka och övertygande vinster samt spelade allmänt bra fotboll.

Men sen mötte man ett övertygande Fulham med en på pappret bättre trupp som verkligen visade vad man gick för.

Nu är förutsättningarna helt annorlunda. Fulham har 2-0 i ryggen och lirar på hemmaplan. Man har dessutom eventuellt Mitrovic tillbaka i spel vilket vore en enorm tillgång i de främre leden. Man visade dock senast att man besitter tillräckligt med kvalité i de främre leden utan honom om han inte skulle vara tillbaka

Men det känns inte som att Cardiff åker ifrån ett dubbelmöte utan mål även om Fulham skulle vinna matchen. På de senaste 23 bortamatcherna så har man gjort mål i 20 av dom.

Då oddsen på Fulham vinst har ökat ca 10-15 punkter på de flesta spelsidor de senaste dagarna så väljer vi istället att spela på att båda lagen gör mål. Vi får 2 gånger pengarna hos betfair. 5u.

Gilla rek om du håller med Ryggareken

Hur spelar ni? Dela gärna era tankar.

Fler aktuella speltips

SpelstoppTipsterMatch/EventSpelOddsResultat
23 jan.
17:30
Kristianstad - Karlskoga
HockeyAllsvenskan
Spel: Karlskoga vinner
 
24 jan.
05:45
UFC 257:Dan Hooker vs. Michael Chandler
UFC
Spel: Michael Chandler vinner
 
24 jan.
06:45
UFC 257: Dustin Poirier vs. Conor McGregor 2
UFC
Spel: Ingen nedtagning i matchen
 
24 jan.
17:00
Rennes - Lille
Ligue 1
Spel: Båda lagen gör mål
 

Fler spelnyheter & kampanjer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.3)

Premier League 22 januari 2021

Det är jackpot på Stryktipset denna vecka med 12 miljoner som ska läggas på den redan höga omsättningen. En hel del kluriga matcher från fyra olika ligor och cuper. Det här blir ... Läs mer

Sveriges spelschema » Fotbolls-EM 2021

EM 2020 21 januari 2021

Sverige är som ni alla vet klara för Fotbolls-EM 2021. Det nya året är här och nu börjar uppladdningen inför sommarens stora fotbollsevenemang! Här hittar ni all info som finns ... Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.2)

Premier League 14 januari 2021

Det är dags för ny omgång av Stryktipset. Ett Stryktips som är vad bänkpress är för gymträning. Det som alla pratar om och det som alla vill bli bra på! Några som är just det är ... Läs mer

Veckans dubbel med Weimer och Bobby

Fotboll 14 januari 2021

Våra experter kommer med ett nytt spel till fredagskvällen! Följande dubbel ger fina 2.82 i odds! Dessutom: rygga spelet och få en bonus! Läs mer

Spikar och skrällar inför helgens Stryktipset (v.1)

FA Cup 7 januari 2021

År 2021 inleds på riktigt på lördag då Stryktipset har sin första omgång detta år! Vi får även en sprakande start på spelåret då inte mindre än 13 FA-cupmatcher ska analyseras. ... Läs mer